Μετάβαση στο περιεχόμενο

Θέρμανση-ψύξη διαμερίσματος


xronopoulosg

Recommended Posts

Καλησπέρα και καλή χρονιά με υγεία πάνω από όλα

 

Θα ήθελα να μου πείτε τη γνώμη σας για το εξής θέμα: Σε ένα διαμέρισμα, θα ήθελα να εγκαταστήσω σύστημα ψύξης-θέρμανσης. Το διαμέρισμα είναι 42 τ.μ. κατασκευής 1985( δεν έχει θερμομόνωση) και έχουν αλλαχθεί τα κουφώματα με κουφώματα αλουμινίου με διπλό τζάμι. Αποτελείται από 1 υπνοδωμάτιο, 1 κουζίνα, 1 χωλ και 1 wc. Η πολυκατοικία δεν διαθέτει σύστημα κεντρικής θέρμανσης. Τέλος, το διαμέρισμα διαθέτει πατάρι επάνω από το wc 5 τ.μ. ύψους 0,5 μέτρου. Τί λύσεις υπάρχουν και σε τι κόστη κυμαίνονται; Ποια η δική σας πρόταση;

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τον χρόνο σας

Link to comment
Share on other sites

Χωρίς θερμομόνωση τα πράγματα είναι δύσκολα. Επίσης κάτι σημαντικό. Έχει ελεύθερες πλευρές? Προσανατολισμός? Όροφος? Έχεις άλλο όροφο από επάνω?

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα. Το διαμέρισμα έχει μια ελεύθερη πλευρά, ο προσανατολισμός του είναι δυτικός,βρίσκεται στον 1ο όροφο και έχει άλλους 3 ορόφους από πάνω του και από κάτω έχει ημιόροφο.

Link to comment
Share on other sites

Για ψύξη κλιματιστικό.

Για θέρμανση εκεί θέλει λίγο ψάξιμο. Τα άλλα διαμερίσματα με τι θερμαίνονται?

Θα μπορούσες βέβαια να χρησιμοποιήσεις το κλιματιστικό και για θέρμανση.

Σχετικά απλή λύση η χρήση θερμοπομπών. Φαντάζομαι δεν παίζει νυχτερινό ρεύμα για να βάλεις θερμοσυσσωρευτές (που δεν είναι και πολύ καλή λύση κατά την άποψή μου).

Μπορείς βέβαια (θεωρητικά πάντα) να βάλεις ένα μικρό λέβητα στο μπαλκόνι (ηλεκτρικό ή πετρελαίου) και κυκλοφορητή με σώματα.

 

Όλα τα παραπάνω βέβαια σε τελείως θεωρητικό επίπεδο. Πρέπει να φέρεις μηχανικό στο σπίτι να δει ακριβώς και να σου προτείνει.

Link to comment
Share on other sites

Κάποιος μου είπε για ψύξη-θέρμανση με κεντρική κλιματιστική μονάδα που θα μπει στο πατάρι του σπιτιού και με 3 αεραγωγούς θα θερμαίνει-ψύχει κάθε δωμάτιο του σπιτιού. Αυτή η άποψη πως σας φαίνεται; Επιπλέον, για το ίδιο θέμα άκουσα πως οι κεντρικές κλιματιστικές μονάδες κάνουν πολύ θόρυβο. Ισχύει αυτό και αν ισχύει λύνεται το πρόβλημα με καλής ποιότητας κεντρική κλιματιστική μονάδα;

Link to comment
Share on other sites

Στην ουσία σου πρότεινε vrv. Δεν είναι η καλύτερη λύση για μικρές εφαρμογές. Γενικά να ξέρεις ότι λύσεις υπάρχουν αλλά από εδώ μόνο θεωρητικά μπορούμε να μιλάμε. Πρέπει να έρθει μηχανικός να δει ακριβώς τι συμβαίνει. Ορισμένες λύσεις δεν είναι υλοποιήσιμες λόγω ιδιαιτεροτήτων του σπιτιού.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.