Βασίλης ΓΚ. Δημοσιεύτηκε February 3, 2012 at 09:25 μμ Δημοσιεύτηκε February 3, 2012 at 09:25 μμ Σας χαιρετώ και ζητώ την βοήθεια σας. Πρώτη φορά ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και είμαι έτοιμος να τα παρατήσω. Ο πελάτης θέλει να πάρει άδεια λειτουργίας για ένα εργαστήριο (χαμηλής όχλησης) αποφλοίωσης πατάτας. Ζητάνε από την υγειονομική υπηρεσία : 1) Μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων 2) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την ΚΥΑ 69269/90 και κωδικούς αποβλήτων και ποσότητες ενέργειας και νερού που καταναλώνονται. Ξέρει κανείς να μου πει τι μπορώ να κάνω; και αν υπάρχει κάπου μια πρότυπη μελέτη για να έχω έναν μπούσουλα; Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και δεν ξέρω τι να κάνω. Εγώ θέλω να μελετήσω την συγκέντρωση σε στεγανή δεξαμενή και να την αδειάζει ο πελάτης όποτε γεμίζει με τον "αχόρταγο". Ευχαριστώ πολύ.
Hannibal Δημοσιεύτηκε February 4, 2012 at 09:18 πμ Δημοσιεύτηκε February 4, 2012 at 09:18 πμ (edited) Νομίζω πως το καλύτερο είναι να συνεργαστείς με κάποιον συνάδερφο που ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτες επεξεργασίας αποβλήτων. (όπως π.χ. Μηχανικό Περιβάλλοντος, Χημικό Μηχανικό κλπ). Βέβαια η περίπτωση σου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία αλλά αφού δεν έχεις ξανασχοληθεί καλύτερα να συνεργαστείς με κάποιον που το έχει ξανακάνει. Edited February 4, 2012 at 09:25 πμ by Hannibal
Βασίλης ΓΚ. Δημοσιεύτηκε February 7, 2012 at 06:43 μμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε February 7, 2012 at 06:43 μμ Απλά ήθελα να μάθω και πως γίνεται γιατί τώρα κάνω τα πρώτα βήματα σε μελέτες αλλά μάλλον ξεκίνησα με λάθος "πόδι". Θα απευθυνθώ σε Χημικό μηχανικό για να γίνει η δουλειά, απλά δεν θα μείνει γνώση. Ευχαριστώ για την απάντηση.
vasilisf Δημοσιεύτηκε February 8, 2012 at 11:57 πμ Δημοσιεύτηκε February 8, 2012 at 11:57 πμ Αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να εκπονήσεις αφού όλες οι πληροφορίες είναι σχετικά διαθέσιμες, πολύ ψάξιμο θέλει στην αρχή όπως πάντα. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται να μαντέψεις τίποτα. Κωδικούς αποβλήτων μπορείς να βρεις έυκολα, τα στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας και νερού τα βρίσκεις από παρόμοιας δυναμικότητας εγκαταστάσεις στη βιβλιογραφία κλπ...Ακόμα και ο πελάτης σου θα πρέπει να έχει στοιχεία γι'αυτό, μιας και υποθέτω θα έχει στα χέρια του ένα πλάνο λειτουργίας της εγκατάστασης... Το βασικό όταν καταπιάνεσαι με κάτι νέο είναι να έχεις και κάποιον να "τσεκάρει" τη δουλειά σου γιατί είσαι όλο απορίες...Αν όχι στο τέλος την τσεκάρουν οι υπηρεσίες κατάθεσης (χοχο). Κάτι είναι κι αυτό.
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα