Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων εργαστηρίου αποφλοίωσης πατάτας


Recommended Posts

Σας χαιρετώ και ζητώ την βοήθεια σας. Πρώτη φορά ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και είμαι έτοιμος να τα παρατήσω. Ο πελάτης θέλει να πάρει άδεια λειτουργίας για ένα εργαστήριο (χαμηλής όχλησης) αποφλοίωσης πατάτας. Ζητάνε από την υγειονομική υπηρεσία :

1) Μελέτη διάθεσης υγρών αποβλήτων

2) Μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων σύμφωνα με την ΚΥΑ 69269/90 και κωδικούς αποβλήτων και ποσότητες ενέργειας και νερού που καταναλώνονται.

 

Ξέρει κανείς να μου πει τι μπορώ να κάνω; και αν υπάρχει κάπου μια πρότυπη μελέτη για να έχω έναν μπούσουλα;

Είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με κάτι τέτοιο και δεν ξέρω τι να κάνω. Εγώ θέλω να μελετήσω την συγκέντρωση σε στεγανή δεξαμενή και να την αδειάζει ο πελάτης όποτε γεμίζει με τον "αχόρταγο".

 

Ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως το καλύτερο είναι να συνεργαστείς με κάποιον συνάδερφο που ασχολείται επαγγελματικά με μελέτες Περιβαλλοντικών επιπτώσεων και μελέτες επεξεργασίας αποβλήτων. (όπως π.χ. Μηχανικό Περιβάλλοντος, Χημικό Μηχανικό κλπ).

Βέβαια η περίπτωση σου δεν έχει κάποια ιδιαίτερη δυσκολία αλλά αφού δεν έχεις ξανασχοληθεί καλύτερα να συνεργαστείς με κάποιον που το έχει ξανακάνει.

Edited by Hannibal
Link to comment
Share on other sites

Απλά ήθελα να μάθω και πως γίνεται γιατί τώρα κάνω τα πρώτα βήματα σε μελέτες αλλά μάλλον ξεκίνησα με λάθος "πόδι". Θα απευθυνθώ σε Χημικό μηχανικό για να γίνει η δουλειά, απλά δεν θα μείνει γνώση.

 

Ευχαριστώ για την απάντηση.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν βιάζεσαι ιδιαίτερα δεν είναι κάτι που δεν μπορείς να εκπονήσεις αφού όλες οι πληροφορίες είναι σχετικά διαθέσιμες, πολύ ψάξιμο θέλει στην αρχή όπως πάντα. Σίγουρα πάντως δεν χρειάζεται να μαντέψεις τίποτα. Κωδικούς αποβλήτων μπορείς να βρεις έυκολα, τα στοιχεία για την κατανάλωση ενέργειας και νερού τα βρίσκεις από παρόμοιας δυναμικότητας εγκαταστάσεις στη βιβλιογραφία κλπ...Ακόμα και ο πελάτης σου θα πρέπει να έχει στοιχεία γι'αυτό, μιας και υποθέτω θα έχει στα χέρια του ένα πλάνο λειτουργίας της εγκατάστασης...

 

Το βασικό όταν καταπιάνεσαι με κάτι νέο είναι να έχεις και κάποιον να "τσεκάρει" τη δουλειά σου γιατί είσαι όλο απορίες...Αν όχι στο τέλος την τσεκάρουν οι υπηρεσίες κατάθεσης (χοχο). Κάτι είναι κι αυτό.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.