Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μόνωση εσωτερικου τοιχου με γυψοσανιδα και πετροβαμβακα?


GIORGOPAP

Recommended Posts

Εγω επειδη το σπιτι δεν εχει μονωση καποια τμηματα του επειδη δεν με παιρνει να κανω εξωτερικη εκανα εσωτερικη με 5αρι fibran στην συνεχεια 3 ποντους πετροβαμβακα και γυψοσανιδα.Ποια ειναι η γνωμη σας σαν ειδικοι?

Link to comment
Share on other sites

υπερβολικο νομιζω.

Εχω δει σε ψευδοροφη τη χρησιμοποιηση διογκωμενης πολυστερινης τοποθετειμένη στα κενά των μεταλλων αντί πετροβάμβακα. Εκτος του οικονομικού υπάρχει κάποιο αλλο πλεονεκτημα? Επισης, δεν θα ηταν καλό η μόνωση να καλύπτει και τα μεταλλα και όχι να είναι στα κενα οπως κανουν οι περισσοτεροι γυψοσανιδαδες?

Link to comment
Share on other sites

Αν θεωρεις υπερβολικο οτι τοποθετησα και πετροβαμβακα την εβαλα για να πιασω κατι και απο ηχο αν και σαν κοστος δεν ειναι ακριβη,το fibran ομως ειναι ακριβο.Αλλα μεχρι τωρα εμαθα αν φτιαχνεις κατι καλυτερα να παω σε υπερβολες παρα μετα να πω δεν το εκανα καλα .Η τοποθετηση του fibran εγινε πρωτα πριν περαστουν τα μεταλλα ,περιμετρικα και οι ορθοστατες ή καναλια οροφης,ετσι ωστε να μην αφησω καμμια ενωση μεταξυ τους να εχει κενο η οποια μετα καλυφθηκε με την χρηση αφρου.Δηλ και πισω απο τα μεταλλα υπαρχει κανονικα fibran και πετροβαμβακα.Εχασα χωρο απο μεσα βεβαια γιατι 5 ποντους το fibran +3 η πετροβαμβακα + 3 το περιμετρικο + 1,2 η γυψοσανιδα.Επειδη ειναι κοντα στον τοιχο και δεν ειναι χωρισμα χρησιμοποιησα καναλι οροφης και οχι ορθοστατες,τουλαχιστον ετσι εχω δει να κανουν

Edited by Ntzanis
Link to comment
Share on other sites

Επειδη ειναι κοντα στον τοιχο και δεν ειναι χωρισμα χρησιμοποιησα καναλι οροφης και οχι ορθοστατες.

 

Καλώς έπραξες κατά την γνώμη μου.

 

Το ότι έβαλες πετροβάμβακα για κάποιον κλασσικό Έλληνα κατασκευαστή που δεν δίνει σημασία σ'αυτό, θα του φαίνεται περιττό. Δεν είναι όμως και σίγουρα θα κάνει τη δουλειά του.

Link to comment
Share on other sites

  • 9 years later...

Καλησπερα θα ηθελα την βοηθεια σας. Εχω ενα διαμερισμα ισογειο που εχει χτιστει τουβλετα εξωτερικα και εχει σοβατιστει απ εξω. Απο μεσα σκεφτομαι να βαλω γυψοσανιδα και οχι φελιζολ τουβλο... ποια ειναι η γνωμη σας;; τι παχος να βαλω πετροβαμβακα και ποσα κιλα και τι γυψοσανιδα;;;

Υπαρχει καποια αλλη προταση;;

ευχαριστω

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Προτείνω πετροβάμβακα 7 εκατοστά πάχος σε ημίσκληρες πλάκες (όχι "πάπλωμα") και επένδυση με μια στρώση απο ενισχυμένη γυψοσανίδα των 15 χιλιοστών για μεγαλύτερη αντοχή σε κρούση. Δεν επιτρέπεται διαφήμιση, αλλά δεν υπάρχουν πολλά υλικά στην αγορά όπως τα περιέγραψα.

Αν βρεις βάλε στρωτήρες και ορθοστάτες κατά DIN και όχι τους απλούς. Στοιχίζουν λίγο παραπάνω αλλά έχουν μεγαλύτερη αντοχή στο χρόνο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστω πολυ ο γυψοσανιδας μου προτινε 5αρι πετροβαμβακα 100κιλων και διπλη κολλητη ανθυγρη γυψοσανιδα.. ποια ειναι η γνωμη σας;;;

Link to comment
Share on other sites

Δεν υπάρχει λόγος να τοποθετηθεί διπλή ανθυγρή όταν μπορεί να τοποθετηθεί μονή ισχυρή γυψοσανίδα 15χιλιστών. Εκτός αν δεν υπάρχει στην περιοχή σας.

Πετροβάμβακα καλύτερα να βάλετε μεγαλύτερο πάχος απο 5 εκατοστά. Τα οφέλη σε θερμομόνωση και ηχομόνωση είναι μεγαλύτερα δίχως το κόστος να αυξάνεται πολύ. Απλώς θα χρειαστείτε και πλατύτερα κατακόρυφα και οριζόντια μεταλλικά προφίλ.

Στο δικό μου σπίτι έβαλα τα υλικά που σας έγραψα (πετροβάμβακας 75κιλών/κυβικό μέτρο, πάχους 7 εκατοστών) και είμαι πολύ ευχαριστημένος.

Προσοχή να μην έχετε υγρασία στον τοίχο, δηλαδή να είναι καλά μονωμένος εξωτερικά γιατί αν μπει υγρασία μέσα θα κάνει ζημιά και στον πετροβάμβακα (χάνει τις ιδιότητες του) και στη γυψοσανίδα (ακόμα και ανθυγρή να βάλετε).

 

Link to comment
Share on other sites

Ωραια θα το δω και αυτο ειδικα την γυψοσανιδα 15 χιλ... δεν εχω υγρασιες αλλα γενικα λεω να ριξω και ενα χοντρο πεταχτω απο μεσα...

Link to comment
Share on other sites

Το πεταχτό δε θα οφελησει ιδιαίτερα αν ο τοίχος εξωτερικά είναι καλοσοβαντισμενος και καλοβαμενος.

Αν το κάνεις όμως μη βάλεις πετροβάμβακα και γυψοσανίδα προτού στεγνώσει πολύ καλά ο σοβάς. Αλλιώς θα εγκλωβίσεις την υγρασία. 

 

Edited by trellovoskos
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.