Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αλλαγή αριθμού δόσεων σε 48...πως;;;


Recommended Posts

Καλημέρα. Έχω μία περίπτωση αυθαιρέτου που η δήλωση έγινε τον Δεκέμβριο του 2011. Έχει πληρωθεί το παράβολο και πληρώθηκε και η πρώτη δόση τον Ιανουάριο του 2012 που έληγε και η προθεσμία. οι δόσεις που έβγαλε το σύστημα είναι 34.

 

Μπορώ να αλλάξω τον αριθμό των δόσεων τώρα που αυξηθήκαν σε 48;

 

Ξέρει κανείς την διαδικασία; Προσπάθησα να αλλάξω λίγο τα στοιχεία μέσα στην δήλωση για να κάνω επαναυπολογισμό του προστίμου αλλά το σύστημα δεν μου έβγαλε επιλογή για τον αριθμό δόσεων.

Link to comment
Share on other sites

Ο νόμος αναφέρει ότι η αποπληρωμή γίνεται εντός 36 μηνών από την έναρξη ισχύος. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσο αργότερα μπαινει στη ρύθμιση κάποιος τόσο λιγότερες οι δόσεις. Έτσι ερμηνεύτηκε και από το ΤΕΕ του οποίου το σύστημα για αρχική υποβολή το δεκέμβρη και επιλογή πληρωμής του προστίμου σε μηνιαίες τακτικές δόσεις (αν προσέξατε δεν αναφερει τον αριθμό των δόσεων) βγάζει στα οικονομικά στοιχεία 34 δόσεις! παρερμηνεία; δε νομίζω, μάλλον αυτοί άλλο εννοούσαν και άλλο έγραψαν. τώρα το 48 δόσεις θα είναι 48 ή θα είναι σε 48 μήνες δηλαδή μέχρι ένα τον 10/2015 κάθε μήνα από τη στιγμή που πληρώνεις το παράβολο πληρώνεις τη δόση σου;

Link to comment
Share on other sites

Οι δόσεις ήταν πάντα 34 με βάση το κείμενο του νόμου. Η εξόφληση σε 36 μήνες, η πρώτη δόση 3 μήνες μετά => 34 δόσεις.

 

Εικάζω ότι και η επερχόμενη αλλαγή θα αναφέρει 48 μήνες μετά, δηλ. 22/09/2015. Οι δόσεις, αν δεηθούν να τροποποιήσουν το σύστημα, θα βγαίνουν ανάλογα.

Link to comment
Share on other sites

μη βγαίνουν όμως και κοροϊδεύουν τον κόσμο για 48 άτοκες δόσεις! παραπλάνηση!ήδη τα πρώτα παράπονα τυπου εσυ μας ειχες πει 36 δοσεις ξεκινησαν...

Link to comment
Share on other sites

Δεν έχουν γίνει ακόμα ΦΕΚ οι 48 δόσεις.Υπομονή!

 

Εμένα με ενδιαφέρουν τόσο οι 48 δόσεις, όσο και ο συμψηφισμός του παραβόλου από τον ν.3843/2010 (Η/Χ).

Το ερώτημα είναι το εξής: θα μπορείς να κάνεις επανυποβολή στο σύστημα (για την αλλαγή του πλήθους των δόσεων και τον συμψηφισμό του παραβόλου) μετά την παρέλευση της 28ης Φεβρουαρίου που λήγει η περίοδος υποβολής και που μέχρι τότε το ΦΕΚ ίσως και να μην έχει δημοσιευτεί; Λογικά ναι, αλλά σε ορισμένα πράγματα και η λογική είναι πολυτέλεια.. Θα χαρώ κάποιος να με καθησυχάσει!

Link to comment
Share on other sites

Ο αριθμός των δόσεων που λένε κατά καιρούς είναι από την έναρξη του νόμου.Οπότε λογικά όσο απομακρυνόμαστε από την έναρξη του νόμοι , οι δόσεις να μειώνονται σαν αριθμός.Οταν λοιπόν φτάσουν κοντά στις 36 θα πουν τότε 50 δόσεις τώρα.Θα μεταφέρουν δηλαδή τη λήξη του νόμου παραπέρα εφόσον παίρνει και ανάλογες παρατάσεις η λήξη των δηλώσεων.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.