Μετάβαση στο περιεχόμενο

Voltfinder Pro της ΕΛΕΜΚΟ


panbak

Recommended Posts

Έχει χρησιμοποιήσει κανείς το VOLTFINDER PRO της ΕΛΕΜΚΟ που εντοπίζει καλωδιώσεις, οδεύσεις, κομμένα-βραχυκυκλωμμένα καλώδια, θαμμένα καλώδια κλπ; Σε τι τιμή κυμαίνεται περίπου;

Μπορώ να το χρησιμοποιήσω για να εντοπίσω μη φανερές υποδοχές της θεμελιακής γείωσης ή το σήμα του θα χάνεται στη γείωση;

Υπάρχει κάτι αντίστοιχο από άλλη εταιρία;

Edited by panbak
Link to comment
Share on other sites

Υπάρχουν και αυτά. Μπορείς νομίζω να τα παραγγείλεις από το διαδύκτιο:1)Megger VF1, ISSWWW, U.K(γύρω στα 17 ευρώ)

2)CABAC και νομίζω ότι η Siemens πρέπει να έχει κι αυτή. Ίσως και η Telemecanique..

Όοσο για το αν χάνεται το σήμα στη γείωση ά αν μπορείς να εντοπίσεις κρυφές υποδοχές, νομίζω ότι εξαρτάται από τα χαρακτηριστικά του καθενός.

Edited by MyMech
Link to comment
Share on other sites

Αυτό της megger αν κατάλαβα καλά από την περιγραφή του είναι ανιχνευτής τάσης σαν τους κλασικούς ανιχνευτές με κάποιες επιπλέον δυνατότητες.

Της ΕΛΕΜΚΟ έχει γεννήτρια που στέλνει συγκεκριμένη συχνότητα από την μια άκρη του καλωδίου και με έναν ανιχνευτή μπορείς να εντοπίσεις τη διαδρομή του καλωδίου μέχρι και 3 μέτρα βάθος.

Με ενδιαφέρει όμως αν θα μπορεί να κάνει το ίδιο και για τον εντοπισμό καλωδίων γείωσης....

Link to comment
Share on other sites

Μετά από επικοινωνία μου με την ΕΛΕΜΚΟ έμαθα πως η συγκεκριμένη συσκευή δεν είναι πλέον διαθέσιμη... Αν γνωρίζει κάποιος κάποια αντίστοιχη θα με βοηθούσε πολύ... Αποτελείται από έναν πομπό και έναν δέκτη και τα χαρακτηριστικά της ήταν τα εξής: Εντοπισμός άκρων καλωδίων. Εντοπισμός ασφαλειών και διακοπτών. Εντοπισμός μη ορατών καλωδίων. Εντοπισμός υπογείων μεταλλικών δικτύων (μέχρι 3μ.). Εντοπισμός σημείου κομμένου αγωγου (και υπογείων έως 3μ.).

Link to comment
Share on other sites

ανιχνευτές καλωδίων υπάρχουν, το πρόβλημα είναι ότι ως ανιχνευτές καλωδίων μπορούν να εντοπίζουν μονωμένα καλώδια και όχι αμόνωτες ταινίες γείωσης στις οποίες μάλλον η εμβέλειά του θα είναι μικρότερη λόγω γείωσης του σήματος. Μπορείς βέβαια να χρησιμοποιήσεις ανιχνευτές σωλήνων αλλά εκεί το κόστος είναι πολλαπλάσιο

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.