Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναστήλωση


Arkhi+Tekton

Recommended Posts

Καλημέρα σας, αναζητώ πληροφορίες για την αναστήλωση των μνημείων Ακροπόλεως καθώς και για τη γενικότερη ιστορική πορεία των αναστηλώσεων στην Ελλάδα! Δεδομένου ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό οποιαδήποτε διαδικτυακή πληροφορία (είτε μέσω υπαρχόντων site που ενδεχομένως να φανούνε χρήσιμα είτε μέσω πληροφοριών που πιθανώς διαθέτει κάποιο μέλος του φόρουμ σε ψηφιακή μορφή) θα ήτανε σε πρώτη προσέγγιση σημαντική, επίσης αν κάποιος γνωρίζει σχετική βιβλιογραφία που να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα θα με βοηθούσε ιδιαίτερα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Link to comment
Share on other sites

Γεια χαρά, προτείνω να ξεκινήσεις από το σάιτ της ΥΣΜΑ (www.ysma.gr αν θυμάμαι καλά) κ να διαβάσεις τα newsletters τα οποία είναι αναρτημένα εκεί (ήταν τουλάχιστον μέχρι το 2010, λογικά δεν θα τα 'χουν πειράξει). Έχουν αρκετές χρήσιμες πληροφορίες.

 

Επίσης (αν κ δεν ξέρω με ποιον τρόπο μπορείς να τα εξασφαλίσεις), μπορείς να ρίξεις μία ματιά σε μία σειρά από τόμους που είχαν εκδοθεί από την ΥΣΜΑ πάλι, αν δεν κάνω λάθος, σε σχέση με τις εργασίες αναστηλώσεων των εκεί μνημείων (εγώ τα έχω από ένα συνέδριο / είναι ουσιαστικά μελέτες που έγιναν ή επρόκειτο να γίνουν, του Ζάμπα, του Τανούλα, της Ιωαννίδου, του Τογανίδη, της Μαλλούχου κλπ). Κίτρινου χρώματος είναι, μεγάλο φορμάτ (λίγο μεγαλύτερο δηλαδή από Α4). Προσπάθησε να κάνεις μία βόλτα από την Πολυγνώτου στην Πλάκα, που βρίσκονται τα γραφεία της ΥΣΜΑ, ενδεχομένως να τους έχουν μείνει κάποια. Δεν ξέρω αν είναι για κάποια εργασία ή κάτι άλλο.

 

Τέλος, κυκλοφόρησε κάποια στιγμή κ ένα βιβλίο του ΣΚΑΪ, με παρόμοιο περιεχόμενο κ συνεντεύξεις όλων των εμπλεκομένων.

 

Αυτά θυμάμαι τώρα, αν θυμηθώ κάτι περισσότερο, θα ξαναποστάρω.

 

Υ.Γ. Όλα τα παραπάνω αναφέρονται στα σύγχρονα αναστηλωτικά κ όχι στα παλαιότερα (Μπαλάνος κλπ). Φαντάζομαι για τα παλαιότερα, θα βρεις πληθώρα σε βιβλιοθήκες, ΤΕΕ, βιβλιοθήκη ΕΜΠ κλπ.

Edited by Directionless
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.