Μετάβαση στο περιεχόμενο

Arkhi+Tekton

Members
  • Περιεχόμενα

    16
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Arkhi+Tekton's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις... Στον ΓΟΚ στο άρθρο 9 παράγραφο 4 όντως αναφέρει "Οταν κατασκευάζονται περισσότερα από ένα κτίριο στο ίδιο οικόπεδο, η απόσταση μεταξύ τους καθορίζεται από τη σχέση Δ = 3+0,10*Η (όπου Η το ύψος του υψηλότερου κτιρίου, όπως καθορίζεται στην παρ.1)."... σε άλλη περίπτωση φίλου σε αντίστοιχο οικόπεδο μελετώντας τα αρχιτεκτονικά σχέδια της άδειας είναι 5 κτίσματα (όπου στο καθένα αντιστοιχεί πισίνα) και η απόσταση μεταξύ των είναι 3.40 μέτρα (αρθρώνονται σε υπόγειο - ισόγειο) ενω παράλληλα συνδέονται σε αυτή με πέργκολα... σαν φοιτητής ακόμα στο εξωτερικό αντικρίζοντας αρχικά τα σχέδια δεν μου έκατσε καλά η λύση αυτή (κυρίως αναφέρομαι στην μικρή απόσταση ), πλέον συνειδητοποιώ πόσο απαραίτητη είναι τις περισσότερες φορές η καλή γνώση και η προσαρμογή στους ισχύοντες περιορισμούς... Το οικόπεδο τώρα για το οποίο ρώτησα ανήκει σε συγγενικό μου πρόσωπο το οποίο διαθέτει όπως ανέφερα τα στρέμματα αυτά (4,7), έχει χτίσει προ πενταετίας σπίτι για την οικογένειά του (εξοχικό) τα 110 τ.μ. και επιθυμεί να χτίσει κάποια στιγμή τα υπόλοιπα... έτσι μου ζήτησε να κάνω μια διαμόρφωση εξωτερικού χώρου στην υπάρχουσα κατοικία και να δούμε σαν πρώτη εικόνα κάποιες ιδέες περι του προβλεπόμενου κτίσματος... αυτά δεδομένου πως αυτή την περίοδο διαθέτω κάποιον σχετικό ελεύθερο χρόνο και επιθυμώ να εξασκηθώ τόσο στην αρχιτεκτονική πρακτική προσέγγιση όσο και στην γραφιστική απόδοση (φωτορεαλισμό κλπ), εξυπακούεται πως όταν έρθει η στιγμή θα απευθυνθεί σε αρμόδιο απόφοιτο μηχανικό με σχετικές γνώσεις και εμπειρία σε θέματα ΓΟΚ, αδειών και γενικότερα! Πάντως πολύ φοβάμαι πως ο μηχανικός ο οποίος είχε συντάξει τις άδειες για το πρώτο κτίσμα δεν είχε προβλέψει (ούτε καν αναφέρει ή συζητήσει) στη λύση που ακολούθησε τη μελλοντική ενδεχόμενη αξιοποίηση των υπόλοιπων διαθέσιμων 100 περίπου τ. μ. και συνεπώς πως επι του παρόντος δεν θα υπάρχει σχετική ευελιξία σε ακολουθούμενη πρόταση... δεν γνωρίζω τα περι οριζόντιας ιδιοκτησίας, θα προσπαθήσω να μελετήσω σήμερα και θα επανέλθω. Ευχαριστώ!
  2. Καλησπέρα σε όλους, θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση: Σε οικόπεδο 4,7 στρεμμάτων σε περιοχή εκτός σχεδίου όπου μπορούν να χτιστούν 200 τ.μ. έχει χτιστεί κατοικία 100 τμ. Επιθυμώντας να χτιστούν κάποια στιγμή τα επόμενα 100 υπάρχει περιορισμός ως προς την απόσταση μεταξύ των κτισμάτων; Σας ευχαριστώ!
  3. Καλησπέρα σας, ελπίζω να βρίσκομαι στο σωστό thread! Θα ήθελα να κάνω μιαν ερώτηση... σαν φοιτητής δουλέυω συνήθως σε Πινακίδες < Α0, Α1 κλπ. και αραιότερα έχω τυπώσει και σε ελεύθερες διαστάσεις που απαιτούνταν μεγαλύτερη επιφάνεια χαρτιού! Για τον φωτορεαλισμό δουλεύω 3D Studio Max + Mental Ray και Photoshop... συνήθως εκτελώ τα render σε ανάλυση 1024 χ 768, αποθηκεύω σε μορφή jpeg και δουλεύω στη συνέχεια στο Photoshop κυρίως στα 300 dpi... με τις επιλογές αυτές έχω μιαν ικανοποιητική ανάλυση όταν προσαρμόζω την τελική μου Πινακίδα καθώς τοποθετώντας την αποκτειθήσα εικόνα με τον τρόπο που περιέγραψα παραπάνω έχω μιαν ικανοποιητική διάσταση και ανάλυση! Τελευταία προσπαθώ να επεκτείνω τις γνώσεις μου σε θέματα ανάλυσης κλπ. ενώ παράλληλα αφορμή για να γράψω μου έδωσε μια διαφημιστική πινακίδα ενός έργου προς πώληση (κατοικίες σε περιοχή παραθερισμού)... και εδω θα ήθελα να ρωτήσω: Ποιά είναι καταρχήν και ως επι το πλείστον τα συνήθη μεγέθη (διαστάσεις) αυτών των Πινακίδων (δεν ξέρω και αν ο όρος που χρησιμοποιώ είναι σωστός) και σε κάθε περίπτωση εφόσον σε απλό μάτι προκύπτουν μεγαλύτερα από τις διαστάσεις ενός Α0 χαρτιού, αν κοιτάξω αυτές τις μέρες και έρθω σε επικοινωνία με κάποιον αρμόδιο που τις παράγει και τις πωλεί (αλήθεια θα μπορούσα να έχω μερικά παραδείγματα διότι δεν έχω υπόψιν ; ) και μου δώσει τις συγκεκριμένες διαστάσεις τελικής εκτύπωσης που θα κάνει, αν αναλάβω από μόνος μου το Design της Πινακίδας με τον τρόπο που δουλεύω τις εικόνες και που περιέγραψα παραπάνω θα έχω εκτιμάτε πρόβλημα σε ανάλυση και γενικότερα; Ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  4. Καλημέρα σας, αναζητώ πληροφορίες για την αναστήλωση των μνημείων Ακροπόλεως καθώς και για τη γενικότερη ιστορική πορεία των αναστηλώσεων στην Ελλάδα! Δεδομένου ότι βρίσκομαι στο εξωτερικό οποιαδήποτε διαδικτυακή πληροφορία (είτε μέσω υπαρχόντων site που ενδεχομένως να φανούνε χρήσιμα είτε μέσω πληροφοριών που πιθανώς διαθέτει κάποιο μέλος του φόρουμ σε ψηφιακή μορφή) θα ήτανε σε πρώτη προσέγγιση σημαντική, επίσης αν κάποιος γνωρίζει σχετική βιβλιογραφία που να ασχολείται με το συγκεκριμένο ζήτημα θα με βοηθούσε ιδιαίτερα! Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων!
  5. Δεν γνωρίζω τι γίνεται στην Αγγλία, φαντάζομαι όμως πως το κάθε ίδρυμα θα έχει μια αυτοτέλεια ως προς την απόφαση για το έτος εγγραφής, την αναγνώριση μαθημάτων κλπ. Ένα παράδειγμα που μπορώ να αναφέρω είναι προσωπικός μου φίλος τον οποίο δεχτήκανε στο 3ο έτος εισαγωγής στους Πολιτικούς μηχανικούς (πτυχιούχος 5ετούς Πολυτεχνικής σχολής στην Ελλάδα) ενω από τον επόμενο χρόνο το ίδιο Πανεπιστήμιο αποφάσισε την εγγραφή σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο 1ο έτος εισαγωγής (μιλάμε για Πολυτεχνική σχολή μεν αλλά όπου η συνάφεια του κύκλου σπουδών με τους Πολιτικούς Μηχανικούς δεν είναι ιδιαίτερα σημαντική). Μπορώ να μιλήσω ξεκάθαρα για την Ιταλία όπου και κάνω το 2ο πτυχίο μου. Εδω βάσει προεδρικού διατάγματος κατά την εγγραφή στο Πανεπιστήμιο (είτε αυτό απαιτεί εξετάσεις εισαγωγής - πχ. αρχιτεκτονική, ιατρική κλπ.- είτε όχι) καταθέτεις τα απαραίτητα πιστοποιητικά (πτυχίο, αναλυτική βαθμολογία κλπ.) και συσκέπτεται το αρμόδιο Συμβούλιο της σχολής το οποίο αποφαίνεται της διαδικασίας. Τα πράγματα όμως είναι ιδιαίτερα ξεκάθαρα από νωρίς εφόσον ουσιαστικά αυτό που κάνει η σχολή είναι η αντιστοίχηση των κοινών μαθημάτων βάσει του κύκλου σπουδών, η αναγνωρισιμότητά τους και στη συνέχεια από το σύνολο των CFU των αντίστοιχων αναγνωρισμένων μαθημάτων προκύπτει και το έτος εισαγωγής... Για παράδειγμα αν σου αναγνωρίσουνε Μαθηματικά, Φυσική, Αρχιτεκτονικό σχέδιο και κάποια ακόμα ώστε να συγκεντρώσεις πάνω από 40 CFU τοποθετείσαι στο 2ο έτος εισαγωγής... αν προκύψουν άνω των 80 στο 3ο κ.ο.κ. Άλλο ένα παράδειγμα που έχω στο μυαλό μου είναι παιδί το οποίο τελείωσε ΤΕΙ Δομικών Έργων στην Ελλάδα και φέτος τον δεχτήκανε στο 4ο έτος στους Πολιτικούς Μηχανικούς. Εδω βέβαια λειτουργεί και κάτι ακόμα: στην Ιταλία είναι 3+2, άρα όταν έχεις τελειώσει ένα ΤΕΙ στην Ελλάδα στο "αντίστοιχο ΑΕΙ" αν μου επιτρέπετε την έκφραση για απλοϊκότητα (ΤΕΙ Τοπογραφίας - ΑΕΙ Τοπογραφίας, ΤΕΙ Δομικών Έργων - Πολιτικών Μηχανικών κοκ.) τότε αν στον κύκλο σπουδών έχεις περάσει κάποια μαθήματα που αυτοί θεωρούν κορμού γίνεσαι δεκτός στο 4ο έτος, δηλαδή στο πρώτο έτος του +2... αυτό έγινε και στην παραπάνω περίπτωση που ανέφερα! Είναι πολλά τα οποία δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά, άλλοστε και εγω όταν πήρα την απόφαση να συνεχίσω για 2ο πτυχίο στο εξωτερικό βάδισα αρχικώς στα τυφλά και πολλά πράγματα δεν κατάφερα να τα μάθω πριν καταλήξω εδω, ενω καμμιά φορά είναι πολύ απλά αλλά διαφεύγουνε στον Έλληνα φοιτητή... για παράδειγμα, ακόμα και αν κάποιος σπουδάζει αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και βρίσκεται στο 1ο, 2ο, 3ο ή οποιοδήποτε έτος των σπουδών του και έχει περάσει 1,2, 10 μαθήματα και αποφασίζει οποιαδήποτε στιγμή να εγκαταλείψει και να συνεχίσει κάτι άλλο στην Ιταλία, δικαιούται με μια απλή βεβαίωση της σχολής ότι έχει παρακολουθήσει και περάσει τα αντίστοιχα μαθήματα και έτσι να του αναγνωριστούνε και εδω σαν περασμένα...
  6. Jkar έχω κάποια manual του Neufert, αλλά δεν συγκεκριμενοποιούν κάτι σε σχέση με κάνναβο κλπ., αναφέρονται σε στοιχειώδη σρχιτεκτονικά μετρικά χαρακτηριστικά! Θα έχω όμως υπόψιν το βιβλίο που αναφέρεις ώστε να το αποκτήσω σύντομα, σε ευχαριστώ! Cna όντως είναι οι πρώτες επαφές όπως αναφέρεις και αν και με την εξεικοίωση με τα προγράμματα CAD και BIN τα πάω μέχρι στιγμής καλά (όπως και με το 3d Studio Max που χρησιμοποιώ για Rendering) έχω πρόβλημα στο να στήσω την ιδέα μου, αν καταφέρω αυτό μετά δεν θα δυσκολευτώ ιδιαίτερα... Η φιλοσοφία του συγκεκριμένου εργαστηρίου απαιτεί ιδιαίτερη εξοικείωση και καλή απόδοση τριδιάστατου μοντέλου Render στο τέλος με την αντίστοιχη προσαρμογή του κτιρίου στο ευρύτερο αστικό περιβάλλον... Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για την προθυμοποίηση, θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμες. Η αλήθεια είναι πως η απαίτηση του συγκεκριμένου εργαστηρίου αρκείται στα στοιχειώδη όσον αφορά τη δομή του κτιρίου (στατικά, δοκούς κλπ.) τα οποία ωστόσο στη φάση που είμαι μου διαφεύγουν, οπότε αυτά τα στοιχειώδη θα μου φανούν ιδιαίτερα χρήσιμα!!!!
  7. Τον κάνναβο εννοείς σαν βοήθημα για την κατανομή των χώρων ή και σαν βοήθημα για την προσαρμογή του σκελετού άρα και των δοκών; Με την κατανομή των χώρων δεν έχω πρόβλημα, με τη δομή δεν ξέρω τι γίνεται... επισυνάπτω μερικά πρόχειρα κομμάτια της κατανομής των χώρων, μη δίνετε ιδιαίτερη βάση στη λεπτομέρεια, τα είχα κάνει χοντρικά για να αποδώσω τους χώρους, ούτε παράθυρα δεν έχω βάλει... http://img441.imageshack.us/f/organizvani1.jpg και http://img407.imageshack.us/f/organizvani2.jpg ενώ μια πρόχειρη τρισδιάστατη εικόνα της αντίληψης που έχω είναι αυτή http://img191.imageshack.us/img191/6171/municipio3d4.jpg... τώρα στα επάνω σχέδια (30Χ20) πώς να χωρίσω τον κάνναβο και πώς να χτίσω τη δομή (δοκούς κλπ.
  8. Καταρχήν σας ευχαριστώ για την απάντηση! Έχετε δίκιο, όπως ανέφερα και αρχικά δεν έχω αποτυπώσει σωστά αυτό που θέλω! Θα προσπαθήσω και ελπίζω να γίνω πιο κατανοητός στη συνέχεια... Ουσιαστικά έχω φτιάξει τις κατόψεις για δυο ορόφους αλλά η παρατήρηση που μου έγινε είναι πως δεν υπάρχει δομή (με τη δομή προφανώς εννοείται η τοποθέτηση των δοκών - υποστηλωμάτων στο κτίριο) και μου συστάθηκε να επανασχεδιάσω την κάτοψη πάνω σε κάναβο και να ορίσω με βάση αυτό τα δομικά χαρακτηριστικά... όμως πώς χωρίζω κάναβο σε ορθογώνια κάτοψη 30χ20 (αλλά και γενικότερα); Πώς με βάση αυτόν το κάνναβο και τη κατανομή των χώρων τοποθετώ τα υποστηλώματα, τις βάσεις στήριξης του κτιρίου (http://students.autodesk.com/ama/orig/member_banner_images//SeptArch11.jpg); Όλα αυτά όχι σε απαιτήσεις επαγγελματικού σχεδίου η προχωρημένων απαιτήσεων σχετικά με τα στατικά αλλά τα στοιχειώδη για την παραγωγή των κατόψεων και στη συνέχεια όψεων κλπ. (πχ. μου συστάθηκε την πλευρά των 20 μέτρων όπως αναφέρω κ στο πρώτο μ ποστ να τη χωρίσω σε 8, 8, 12 αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν κατάλαβα για ποιό λόγο αυτούς τους αριθμούς... είναι κάποια στάνταρ όσον αφορά τις διαστάσεις, τον κάνναβο και τα υποστηλώματα, τη δομήγενικότερα των σχεδίων του κτιρίου; Έτσι καθώς δεν γνωρίζω τους κανόνες αυτούς μέχρι (αν γνωρίζετε να μ απαντήσετε) κάποιος να μου τους υποδείξει θα ήθελα να ξέρω επίσης αν κάποιο από τα ανωτέρω προγράμματα (το archicad το έχω εγκαταλείψει σαν ιδέα, μέσα σε τρεις μήνες έχω απορροφήσει πάρα πολλά σε Αutocad, Rhino, 3d Studio Max και συνεχίζω να εστιάζω και να μαθαίνω αυτά και δεν έχω το χρόνο να μάθω κάτι καινούριο προς το παρών, τουλάχιστον τα Revit και Autocad Αrchitecture υποθέτω θα βρίσκονται ποιο κοντά λειτουργικά στο Αutocad) κατά το σχεδιασμό της κάτοψης έχουνε τη δυνατότητα να σου δημιουργούνε κατάλληλο κάναβο με βάση αυτά που σχεδιάζεις (με κάποιο σχετικό αλγόριθμο) και επίσης να σου υποδεικνύουνε την τοποθέτηση των υποστηλωμάτων (την παραγωγή δηλαδή της maglia strutturale ή griglia strutturale - http://www.google.com/imgres?imgurl=http://www.liceoartisticomafai.it/Documenti_07_08/Maglia%2520strutturale_file/image001.png&imgrefurl=http://www.liceoartisticomafai.it/Documenti_07_08/Maglia%2520strutturale.htm&usg=__q3vRZP1V-tFKLiz-qiYKtcIiMNE=&h=246&w=253&sz=19&hl=el&start=18&zoom=1&tbnid=srZfH_as3j7EOM:&tbnh=132&tbnw=136&ei=4EdETfq3H4uZOqOohIQC&prev=/images%3Fq%3Dmaglia%2Bstrutturale%26um%3D1%26hl%3Del%26client%3Dfirefox-a%26sa%3DN%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26biw%3D1280%26bih%3D587%26tbs%3Disch:10%2C688&um=1&itbs=1&iact=hc&vpx=159&vpy=191&dur=256&hovh=146&hovw=150&tx=116&ty=75&oei=lUZETZ3fDdCEswbXzdTcDQ&esq=2&page=2&ndsp=20&ved=1t:429,r:14,s:18&biw=1280&bih=587 για όποιον γνωρίζει Ιταλικά, δεν γνωρίζω πώς το αποδίδουμε στη γλώσσα μας, δομικό πλέγμα ίσως ή κάτι αντίστοιχο)!
  9. Στέφανε, μιας και αναφέρες σε προηγούμενο post σου Vray, πώς το βλέπεις; Διαφορές σε σχέση με Mentalray?
  10. Αναμφισβήτητα υπάρχουνε κτίρια της Αμερικανικής πρεσβείας ανα τον κόσμο που παρουσιάζουνε ιδιαίτερη αρχιτεκτονική αισθητική... ένα από αυτά είναι και των Αθηνών, το οποίο πέραν της όποιας αρχιτεκτονικής αίσθησης και να προκαλεί φέρει και την ιστορική σφραγίδα της περίφημης σχολής του ''Bauhaus'', εκφραστή της οποίας αποτελούσε και ο αντίστοιχος αρχιτέκτονας Walter Gropious (όραμα το οποίο πραγματοποίησε με τη συνεργασία του δικού μας Περικλή Σακελλάριου). Το παράδοξο - θλιβερό της υπόθεσης είναι πως δεν υπάρχει στο διαδίκτυο σχετικό φωτογραφικό υλικό του κτιρίου (πόσο μάλλον στοιχειώδης αναφορές στον εγχώριο ιστό). Κάτι το οποίο μου διέφευγε βέβαια είναι η απαγόρευση της φωτογράφισης έξω από το συγκεκριμένο χώρο (βλέπε και σχετικά πρόσφατα επεισόδια) κάτι το οποίο δεν γνωρίζω αν ισχύει γενικότερα ανα τον κόσμο... Αίσθηση προκαλεί για παράδειγμα ο δικτυακός χώρος http://www.panoramio.com, όπου ακριβώς πάνω από την πρεσβεία δεν υπάρχει αναρτημένη ούτε μια φωτογραφία (σε αντίθεση με το πλησίον κάθε άλλο παρά μη άρτιου αισθητιά Μεγάρου Μουσικής)... Γενικά όποια διαθέσιμη πληροφορία ευπροσδεκτη !!!!
  11. Καλησπέρα σας και πάλι... όπως αναφέρω και στον τίτλο θα ήθελα να ρωτήσω αν κάποιο από τα προγράμματα Revit Architecture και AutoCAD Architecture (ή κάποιο άλλο που ενδεχομένως να απαντά στο ερώτημά μου) κατά το σχεδιασμό της κάτοψης να αποδίδει "κάναβο" ή "σχετικά βοηθητικά εργαλεία" για την κατανομή των χώρων καθώς και στο ίδιο σχέδιο υπόδειξη για τη χωροθέτηση των στοιχειωδών δομικών χαρακτηριστικών (υποστηλώματα, κολώνες κλπ.)! Ίσως ακούγεται κουτή η ερώτηση μου όμως σαν αρχάριος στην αντιμετώπιση ενός αρχιτεκτονικού σχεδίου μου ζητήθηκαν τα παραπάνω στις κατόψεις μου! Για παράδειγμα σε κτίριο 30χ20 μέτρων μου συστάθηκε να δουλέψω επάνω στην πλευρά των 20μ. ως προς διαχωρισμό ( ; ) 6,6 και 12... επίσης ερωτήθηκα ποιά είναι η δομή των σχεδίων των 2 ορόφων που παρουσίασα (ενοώντας η ερώτηση πού βρίσκονται οι στυλοβάτες κλπ...). Γνωρίζω πως δεν εκθειάζω σωστά τις απορίες μου κ τους προβληματισμούς μου όμως επειδή έχω σε κάποια από αυτά π αναφέρω αμφιβολίες και σε κάποια άγνοια θα εκτιμούσα ιδιαίτερα όποιον μου έδινε κάποια ιδέα ακόμα και αν δεν είναι σωστή (δεδομένου ότι πιθανώς δεν τ εξηγώ σωστά)!
  12. Νικολέτα σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση, κάποια προβλήματα με το διαδίκτυο + κάποιες εξωτερικές υποχρεώσεις με απομάκρυναν από την επαφή με το φόρουμ... Τελικά χρησιμοποίησα σαν αναφορά το Caixa Forum της Μαδρίτης για τη δομική ογκομορφολογία του κτιρίου... αν και γενικά δε με τρελαίνει μου "έκατσε" καλά σαν αρχική ιδέα αυτή η ανισομορφία και τα κομμάτια που "χάνονται" με τη γενικότερη εικόνα του ευρύτερου ελληνικού αστικού τοπίου έτσι όπως το έχουμε καταντήσει (άναρχη δόμηση, αντιπαροχή κλπ.)... Όσον αφορά το κτιριολογικό έφτιαξα κάποιες ιδέες για τη χωρική κατανομή και ελπίζω να δέσουν στη συνέχεια ...
  13. Σε ευχαριστώ πολύ... για την επαρχεία (δεδομένου ότι δεν βρίσκομαι Αθήνα) γνωρίζεις σε ποια επιμέρους τμήματα πρέπει να απευθυνθώ; Στα κατά τόπους αντίστοιχα ΤΕΕ;
  14. Καλησπέρα... είμαι πτυχιούχος μηχανικός από το Δεκέμβριο του '09 και εγγεγραμένο μέλος ΤΕΕ από τον Απρίλιο του ίδιου έτους... έχω πληρώσει κανονικά τις εισφορές μέχρι σήμερα! Όμως λόγω περαιτέρω σπουδών στο εξωτερικό δεν έχω ακόμα κινήσει τις απαραίτητες διαδικασίες για την απόκτηση του βιβλιάριου υγείας! Θα ήθελα να ρωτήσω ποια είναι τα απαραίτητα δικαιολογητικά που θα πρέπει να προσκομίσω για την απόκτησή της... σας ευχαριστώ!
  15. Καταρχήν σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις απαντήσεις σας... λογικό να δημιουργηθεί κάποια σύγχυση καθώς δεν έχω αποδώσει το περιεχόμενο της κατάστασης σωστά... Είμαι πτυχιούχος πολεοδόμος μηχανικός και κάνω 2ο πτυχίο στην αρχιτεκτονική. Συνεπώς πρόκειται για φοιτητική εργασία, η δομή της οποίας απαιτεί ανάλυση του χώρου (καθώς πρόκειται για εργαστήριο αστικής/αρχιτεκτονικής σύνθεσης) και σύνδεση του κτιρίου με τον περιβάλλοντα χώρο κλπ. η οποία σαν προαπαιτούμενο απαιτεί την αναφορά σε σχετική εργασία κάποιου αρχιτέκτονα η οποία να "δένει" με το συγκεκριμένο χώρο αλλά όχι απαραίτητα πιστή αντιγραφή... Συνεπώς μας δίδεται ένα αρχείο .dwg της ευρύτερης περιοχής (κλίμακα 1:1000) πάνω στο οποίο αρχίζει η επεξεργασία του θέματος... το δικό μου συγκεκριμένα είναι η χωροθέτηση, απόδοση κ σύνθεση ενός δημαρχείου... Νικολέτα τα λεγόμενά σου καλύπτουν την κατάσταση απόλυτα... όπως και το στοίχημα που αναφέρεις σχετικά με την κλίμακα ! Το παρών είναι εργαστήριο 3ου εξαμήνου, μεθοδολογία για τους χώρους δεν έχει δοθεί οπότε τη διερευνώ από μόνος μου! Όσον αφορά τις υποδείξεις σου είναι ιδιαίτερα χρήσιμες, ειδικά για τα Ιωάννινα έχω βρει ένα πολύ κατατοπιστικό σχετικό blog από ομάδα που συμμετείχε στο διαγωνισμό αλλά ξεφεύγει λίγο από τον όγκο και τις απαιτήσεις του εργαστηρίου, δίνει ωστόσο τις γενικές κατευθύνσεις και τις βασικές απαιτούμενες λειτουργίες ενός τέτοιου κτιρίου! Triky αυτή τη στιγμή παρακολουθώ σχετική δουλειά του Neufert... σε ευχαριστώ! Επίσης θα ήθελα να σας ρωτήσω αν έχετε υπόψιν έναν Ισπανό αρχιτέκτονα Foronau F. ή κάπως έτσι, μια συγκυρία με έφερε κοντά στο όνομά του το οποίο δεν μπορώ να αποκρυπτογραφήσω έτσι όπως το βλέπω χειρόγραφα γραμμένο και δυστυχώς στο διαδίκτυο (ακόμα και στα περιθώρια λάθους στο Google που ήλπιζα πως θα μ το αποδώσει διορθωμένο) δεν μπορώ να τον βρω...
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.