Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σχολιασμός εξοπλισμού φωτοβολταϊκού πάρκου


antella

Recommended Posts

Ταπεινή μου άποψη είναι η αποφυγή κινέζικών πάνελ. Ναι μεν είναι φτηνότερα αλλά υπάρχουν πολλά προβλήματα με τις εγγυήσεις καθώς δεν αναγνωρίζουν το φταίξιμο. (από τα 4 πάρκα που έλεγξα με λειτουργικά προβλήματα τα οποία οφειλώνταν στα πάνελ, μόνο σε ένα αντικατασταθήκαν από την εταιρία και αυτό μετά από τέστ των πάνελ από διαπιστευμένο εργαστήριο του εξωτερικού). Επίσης υπάρχει και σοβαρό θέμα διάρκειας των εταιριών. Ενδεικτικά αναφέρω ότι η Υing-Li έκανε πριν από περίπου μία βδομάδα παύση εργασιών και ανακοίνωσε ότι μετά από συσκέψεις με συνεργάτες της αναμένεται να την ακολουθήσουν και άλλες κινέζικες εταιρίες. (προσωπικά θα απέφευγα και τα conergy καθώς εδώ και μία 5ετία έχει πάρει τη κάτω βόλτα με τεράστια συρρίκνωση της εταιρίας και συνεχόμενες ρευστοποιήσεις στοκ που δεν προδιαγράφουν καλύτερο μέλλον).

 

Από inverter θα πρότεινα τους Kaco, Refusol (ή Siemens) ή Danfoss που είναι λίγο ποιοτικότεροι. Προσωπικά χρησιμοποιώ Kaco που έχουν και 2 παραπάνω χρόνια εγγύησης.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.