Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πρόβλημα νερού στο υπόστεγο


Nikos_Kont

Recommended Posts

Γειά σας και από μένα. Είμαι αρκετό καιρό γραμμένος στο σάιτ και ομολογώ πως έχω πάρει αρκετές χρήσιμες πληροφορίες. Ήρθε η ώρα τώρα να ανοίξω το πρώτο μου θέμα με αφορμή του προβλήματός μου και ελπίζω να πάρω κάποιες ιδέες προς την επίλυσή του.

 

Έχω ένα υπόστεγο το οποίο αποτελείται από μια σιδεροκατασκευή στην οποία επάνω στηρίζονται τζαμιλίκια υπό κλίση. Στις ενώσεις ανάμεσα στα τζαμιλίκια είχε τοποθετήσει ο σιδεράς σιλικόνη ώστε να υπάρχει υδρομόνωση. Με τον καιρό, φαίνεται πως έχει "τρυπήσει" η σιλικόνη με αποτέλεσμα το νερό να περνάει από κάτω και να στάζει στο υπόστεγο.

Η ερώτηση μου είναι απλή και είναι η εξής: Να περάσω πάλι τις ενώσεις με νέα σιλικόνη; Είναι η καλύτερη δυνατή λύση; Υπάρχει κάποιο καλύτερο ενδεχομένως προϊον για αυτή τη δουλειά( ; ) καθώς φοβάμαι μην ξαναδημιουργηθεί το πρόβλημα στο μέλλον.

 

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Edited by Nikos_Kont
Link to comment
Share on other sites

Πολυουρεθανική μαστίχη σφράγισης αρμών.

Σε επαφή με την πορώδη επιφάνεια(καθαρή και στεγνή πάντα) χρησιμοποίησε οπωσδήποτε αγκυρωτικό αστάρι.

Δεν μίλησες για πάχος αρμού, πάντως για μεγαλύτερο των 40mm εφαρμογή πρώτα στις 2 παριές του αρμού και στην συνέχεια πάνω στο υλικό πλήρωσης.Ρύθμισε επίσης το βάθος του αρμού,ώστε να είναι το μισό του πλάτους του αρμού,χρησιμοποιώντας κορδόνι από πολυαιθυλαίνιο.Θα αντέξει περισσότερο έτσι.Αν όλα γίνουν σωστά θα έχεις για αρκετό καιρό ένα ισχυρό, σφραγιστικό,συγκολλητικό και στεγανωτικό υλικό.Έγραψα για αρκετό καιρό και όχι για μια ολόκληρη ζωή,γιατί εκεί πας στην χρήση της ΕPDM μεμβράνης σε συνδiασμό με κόλλες βασισμένες στο Βουτίλιο,αλλά μάλλον δεν είναι η περίπτωση σου.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως βοήθησες αρκετα σιδερα. Για τον αρμό δεν έχω δει πόσος ακριβώς είναι αλλά θα ακολουθήσω τις συμβουλες σου και ελπίζω πως δε θα έχω θέμα. Ευχαριστώ για τις οδηγίες.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.