Μετάβαση στο περιεχόμενο

Νοσοκομειακά νοσήλεια


eng11

Recommended Posts

Χθες πηγα στο νοσοκομειο με καποιους εντονους πονους στην κοιλια.

Μου κανανε καποιες εξετασεις (ουρολογικες, αιματολογικες και ακτινογραφιες) μου δωσανε μια παυσιπονη ενεση και εφυγα.

Δεν εκανα εισαγωγη. Μου ειπανε να παω μεσα σε 10 μερες να εξοφλησω τα οικονομικα. Δεν ξερω τι ποσο ειναι.

 

Τι γινεται στην περιπτωση αυτη με το ΤΣΜΕΔΕ? Ειχα το βιβλιαριο μαζι μου...

Εχω απο τα καινουρια βιβλιαρια.

Για την περιπτωση εισαγωγης (εισητηριο) γνωριζω οτι δεν πληρωνω κατι.

Edited by eng11
Link to comment
Share on other sites

Κατ ' αρχάς , περαστικά !

 

 

Το λογικό είναι να γνωρίζουν τι ποσό οφείλεις ! Γιατί δεν στο ανέφεραν ;

Στο βιβλιάριο έγραψαν κάτι ;

 

Για εισαγωγές σε κλινικές/θεραπευτήρια/νοσοκομεία , διάβασε εδώ.

 

Πριν λίγο καιρό που νοσηλεύτηκα με εισαγωγή σε κλινική της αλυσίδας Euromedica , για 3 ημέρες , το ΤΣΜΕΔΕ κάλυψε τα πάντα . Απλά , άφησα το βιβλιάριο υγείας θεωρημένο στην υποδοχή και φρόντισαν αυτοί για το ... χαρτοβασίλειο .

 

Παρ΄όλα αυτά , γνωρίζω ότι υπάρχουν εξετάσεις και φάρμακα που δεν καλύπτονται οπότε η επικοινωνία με το ΤΣΜΕΔΕ κρίνεται επιβεβλημένη.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστω gvarth.

 

Καταρχας δεν ηξερα για τη φορμα αυτη του ΤΣΜΕΔΕ. Παντως στα καινουρια βιβλιαρια, οι οδηγιες ΔΕΝ αναφερουν τη φορμα αυτη. Το μονο που αναφερουν ειναι οτι σε περιπτωση εισαγωγης σε δημοσιο νοσοκομειο καλυπτεται το 100% των νοσηλειων.

Οπως ειπα ομως δεν εκανα εισαγωγη. Με παρεπεμψαν στα εκτακτα περιστατικα. Αυτο θεωρειται εισαγωγη? Δε νομιζω γιατι δεν πηρα εισητηριο. :confused:

 

Ο σουπερ δημ. υπαλληλος δεν εγραψε τιποτε στο βιβλιαριο και μου ειπε να ξαναπαω σε 10 μερες για να τακτοποιησω τα οικονομικα. Α! Εβαλε και την κοπελα που με συνοδευε να υπογραψει υπευθ. δηλωση οτι θα κανονισουμε τα οικονομικα μεσα σε 10 μερες.

Link to comment
Share on other sites

Με την ίδια λογική θα έπρεπε να τον ρωτήσεις με τι κριτήριο ο δημ. υπάλληλος (*) έκρινε ότι ΔΕΝ χρειάζεσαι εισαγωγή και να στο δώσει γραπτά και αιτιολογημένα. Αν ο μοι γέννοιτο σου συνέβαινε κάτι το βράδυ , ο υπαλληλίσκος αυτός θα είχε καμμία ευθύνη ;

 

Και γιατί η κοπέλλα εξαναγκάστηκε να υπογράψει τέτοιο χαρτί σε δημόσιο νοσοκομείο ; Δεν φωνάξατε κάποιον προϊστάμενο ; Μα που βρισκόμαστε ; Ούτε στους μετανάστες δεν κάνουν τέτοια "κόλπα" . Που αυτοί , ούτε εισφορές πληρώνουν , ούτε τίποτε ...

 

Με βάση τις εισφορές μας και τα ασφάλιστρα που πληρώνουμε , έπρεπε να είχαμε και κάποιον να μας κάνει αέρα . Αστειεύομαι αλλά θέλω να στηλιτεύσω την συμπεριφορά του ατόμου που σου είπε να ξαναπάς σε 10 μέρες να πληρώσεις . Υπάρχει κάπου το όνομά του και η υπογραφή του ; Για πηγαινέ το και λίγο παραπάνω το θέμα .

 

 

(*) Κάτι τέτοιοι (και όχι μόνο) έχουν μερίδιο ευθύνης για την κατάντια της χώρας μας και την τριτοκοσμική κατάσταση στη δημόσια υγεία.

Link to comment
Share on other sites

Η κοπελα εξαναγκαστηκε οταν με ειδε να σφαδαζω απο τους πονους. Το ιδιο θα εκανα κι εγω. Δεν υπαρχει ο χρονος και η διαυγεια μυαλου να σκεφτεις τι και αν πρεπει να υπογραψεις.

Οσο για τους μεταναστες σε πληροφορω οτι ετυχε και ηταν εκει δυο Πακιστανοι (κατι μελαμψοι τελος παντων) οι οποιοι ΔΕΝ πληρωσανε τιποτε! Το ακουσα απο τον ιδιο τον δημ. υπαλληλο να τους το λεει.

 

Αυτη ειναι η καταντια των μηχανικων πλεον! Αυτη ειναι η αιγλη του επαγγελματος.

 

Θα επανερθω με νεοτερα μετα την επισκεψη στο νοσοκομειο για τα...οικονομικά.

Link to comment
Share on other sites

Κατ΄ αρχάς σας θυμίζω ότι το Ελληνικό Κράτος εισπράττει κάθε χρόνο 100.000.000 ευρώ από την Ε.Ε. για την περίθαλψη των μεταναστών. Φαντάζομαι οτι κάποιος "τα τρώει". Οι μετανάστες γνωρίζουν τα δικαιώματά τους. Εμείς;

Η δική μου εμπειρία από ΕΣΥ και ΤΣΜΕΔΕ είναι χειρότερη. Το 2007 είμουν σε εργοτάξιο σε μεγάλη πόλη. Ένα πρωί αισθάνθηκα δυσθυμία στο σπίτι, πήρα τηλ. στο εργοτάξιο και πήρα άδεια. Κατά τις 11 πυρετός. Έ λέω φαρυγγίτιδα θα είναι (η ευπάθειά μου) θα περάσει. Την επαύριο 40 πυρετός και μεγάλη συχνουρία. Έρχεται η γυναίκα μου από Αθήνα και με έναν συνάδελφο πάμε σε ιδιώτη γιατρό, που όμως μόλις είχε κλείσει για μεσημέρι. Πάμε λέω στο Παμ. Νοσοκομείο που κάνει αμέσως και εξετάσεις. Με το βιβλιάριο και συνταγολόγιο και 40 πυρετό πρέπει να κόψω εισητήριο. Δεν πειράζει, 3 ευρώ. Περιμένω σ΄αυτήν την κατάσταση 3 ώρες και δεν βλέπω κίνηση παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις του ιατρικού προσωπικού. Τελικά " μπουκάρω μέσα" -τι θα γίνει ρε παιδιά, 3 ώρες με 40 πυρετό. Απάντηση του Επιμελητή της Παθολογικής: -έχω 5 εμφράγματα εδώ, 40 πυρετός δεν σημαίνει τίποτα! -Εμφράγματα στην Παθολογική και όχι δίπλα στο καρδιολογικό; Χωρίς μηχανήματα; Μας δουλεύεις "γιατρέ";

Τέλος πάντων γυρίζω πάλι στον ιδιώτη και με δυο ερωτήσεις πριν την εξέταση κατάλαβε, Πνευμονία! που το επιβεβαίωσαν και οι εξετάσεις. -Εσύ μου λέει θα "πήγαινες" από αφυδάτωση και όχι από την ίδια την ασθένεια! Ούτε ΤΣΜΕΔΕ (μου έκοψε απόδειξη για να εισπράξω, σιγά μην άφηνα μην δουλειά να τρέχω), ο φαρμακοποιός το ίδιο. Τέλος πάντων μετά 4 μήνες στην άδειά μου πάω στο ΤΣΜΕΔΕ, γύρισα καρέκλες. Στο Νοσοκομείο το έλα να δεις με τους "οπλαρχηγούς" εκεί μέσα. Έτσι είναι το σύστημά μας. Να πω όμως και του στραβού το δίκιο μου έχουν τύχει και γιατροί και επιμελητές διαμάντια. Όμως η οπλαρχηγοί και η μαφία τους εξουδετερώνουν. Και το ΤΣΜΕΔΕ έξω απ΄όλα και κάνει την πάπια. Επιλήφθηκε ποτέ σε καταγγελίες για άρνηση περίθαλψης;

Edited by man21
Link to comment
Share on other sites

Οταν νοσηλεύτηκα πέρισυ για 3 μέρες σε δημόσιο νοσοκομείο δεν πλήρωσα τίποτα....

Βέβαια αυτά που λέει ο ΜΑΝ21, δεν απέχουν από την πραγματικότητα και εχουν να κάνουν με το λόμπι των γιατρών σε δημόσια νοσοκομεία.....Δυστυχώς χρειάζεται μέσο και για την περίθαλψη......

Link to comment
Share on other sites

Η κοπελα εξαναγκαστηκε οταν με ειδε να σφαδαζω απο τους πονους. Το ιδιο θα εκανα κι εγω. Δεν υπαρχει ο χρονος και η διαυγεια μυαλου να σκεφτεις τι και αν πρεπει να υπογραψεις.

 

Μου ειπανε να παω μεσα σε 10 μερες να εξοφλησω τα οικονομικα. Δεν ξερω τι ποσο ειναι.

 

Σεβαστό αυτό αλλά έβαλε την κοπέλλα να υπογράψει για τι ποσό ; Εν λευκώ ; Πότε θα το μαθαίνατε ; Δεν τιμολόγησαν τις εξετάσεις ώστε να το γνωρίζουν , έστω τη στιγμή που φεύγατε ;

 

Άκρως εκβιαστική η κίνηση του υπαλλήλου αλλά αυτούς έχουμε με αυτούς πορευόμαστε (κατά διαόλου) !

Σκιζόμαστε να μαζέψουμε χρήματα να πληρώσουμε εισφορές και όταν έρθει μια δύσκολη στιγμή , οι έχοντες την "εξουσία" μας αντιμετωπίζουν χειρότερα από ζώα.

Link to comment
Share on other sites

Ικαρε13, δεν είναι λόμπυ. Κοινή Μαφία είναι που καταπνίγει και τα τυχόν θετικά ή τους πραγματικούς λειτουργούς της υγείας.

Link to comment
Share on other sites

παιδιά η συγκεκριμένη ΥΔ έχει μηδενική αξία

εφόσον υπογραφει παράνομες πραξεις ουδεις μπορεί να τη χρησιμοποιήσει εναντιον της

 

δηλαδή αν της έλεγαν να υπογράψει πως χαρίζει το σπίτι της στο νοσοκομείο θα γινόταν δεκτή από κανένα δικαστηριο ή το ίδιο το δημόσιο

ευτυχως η γραφειοκρατεία προστατευει και τον πολίτη

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.