Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναγκαία η διαγραφή από το ΙΚΑ για εγγραφή στο ΤΣΜΕΔΕ?


vailo

Recommended Posts

Καλημέρα σας!

Νεος Μηχανικός και θα ήθελα να ρωτήσω δυο τρια πραγματάκια σχετικά με τη διαδικασία διαγραφής από το ΙΚΑ και εγγραφής στο ΤΣΜΕΔΕ.

Πρόσφατα έβγαλα βιβλιάριο υγείας στο ΤΣΜΕΔΕ και μου ζήτησαν βεβαίωση διαγραφής από το ΙΚΑ, στο οποίο ήμουν ασφαλισμένος μέχρι να μπω στο ΤΣΜΕΔΕ, εργαζόμενος σαν μισθωτός του ιδιωτικού τομέα. Μετά την έναρξη επαγγέλματος που έκανα θα εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας. Οχι στην ίδια εταιρια με πριν απαραίτητα.

Θα ήθελα να ρωτήσω τα εξής:

 

1) Η διαγραφή από το ΙΚΑ είναι υποχρεωτική ή όχι;

 

2) Σε περίπτωση διαγραφής από το ΙΚΑ τα ένσημα χάνονται ή όχι;

 

3) Ποια διαδικασία πρέπει να ακολουθήσω για τη διαγραφή, αν τελικά αυτή είναι υποχρεωτική;

 

Ευχαριστω πολυ

Link to comment
Share on other sites

Αυτό που ξέρω από τα παιδιά μου είναι ότι δεν μπορούν να είναι εγγεγραμμένα σε δύο ταμεία και στο ΙΚΑ που είναι η σύζυγος και στο ΤΣΜΕΔΕ που είμαι εγώ.

Αν αυτό το επεκτείνεις και στους ενηλίκους έχεις την απάντηση στο (1).

 

Τα ένσημα δε νομίζω ότι χάνονται με την παρούσα νομοθεσία αλλά όταν θα έρθει η ώρα της συνταξιοδότησης δεν ξέρεις τι θα ισχύει.

 

Για τη διαδικασία ρώτα στο ΚΕΠ της γειτονιάς σου να στα κάνουν εκείνοι αν τα κάνουν και να μην τρέχεις.

Link to comment
Share on other sites

και εγω αντιμετωπισα την ιδια περιπτωση αλλα νομιζω η δαγραφη απο το ικα γινεται αυτοματα αν σε απολυσει ο προηγουμενος εργοδοτης σου.

Link to comment
Share on other sites

εγω δεν εκανα απλα υπεγραψα στο τσμεδε οτι δεν ειμαι σε αλλο ταμειο αφου τους ειπα οτι εγινε απολυση,ρωτησα το λογιστη μου και μου ειπε αφου σου εκανε απολυση τοτε υποχρεουτε ο εργοδοτης να σε διαγραψει α φου δεν σου κολλαει πλεον ενσημα.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σας σε ολους!!Ειμαι καινουργιος στο forum οπως και καινουργιος μηχανικος και εργαζομαι ωσ μηχανικος μισθωτος στον ιδιωτικο τομεα.βασικα εχω διαφορες αποριες:Θα ηθελα να ξερω αν τον μηνα που γραφτω στο τσμεδε εχει πληρωθει και το ικα μου τι μπορω να κανω για να το αποφυγω ή για να μου επιστραφουν τα χρήματα??

Και επισης φανταζομαι οτι μετα την εγγραφη στο τσμεδε πρεπει να διαγραφω απο το ικα,,αυτο που γίνεται ??απο εμένα τον ίδιο ή απο την εταιρεια μου??

Τελος,,αν εχει κάποιος την ίδια εμπειρια ,,θα ηθελα να μου πει αν οι εισφορες που ειχα στο ικα ειναι ιδιεσ με αυτες που θα εχω στο τσμεδε??

 

 

Ευχαριστω εκ το προτερον,,

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.