Μετάβαση στο περιεχόμενο

έκθεση αυθαιρέτου πολεοδομίας


yian

Recommended Posts

Χαιρετώ συνάδερφοι,

μια ερώτηση σχετικά με την έκθεση αυθαιρέτου που συντάσσεται από τη πολεοδομία.

 

Η έκθεση αυτή δίνεται στο μηχανικό (ή στον ιδιοκτήτη) ή αποτελεί αυστηρά υπηρεσιακό έγγραφο?

 

Δεν μου έχει ξανατύχει αυθαίρετο με έκθεση αυθαιρέτου από τη πολεοδομία και φυσικά η όποια τακτοποίηση γίνει θα ήθελα να ακολουθεί κατά γράμμα τα βεβαιωμένα από την αυτοψία της πολεοδομίας.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

επειδή έχω παρόμοια περίπτωση η έκθεση αυθαιρέτου δίνεται και στον ιδιοκτήτη.

μάλιστα στην δική μου περίπτωση η πολεοδομία του κατέγραψε λιγότερα τετραγωνικά απ'ότι στην πραγματικότητα, το κατάλαβα κατά την αποτύπωση.όπως και να έχει εγώ θα του υποβάλλω τα κανονικά τετραγωνικά. αν μέσα στην επόμενη εβδομάδα (τριήμερο γαρ) την έχω στα χέρια μου θα την σκανάρω σβήνοντας τα επίμαχα και θα την ανεβάσω.

Link to comment
Share on other sites

Την έκθεση αυθαιρέτου την παραλαμβάνει και ο ιδιοκτήτης γιατί πάνω σε αυτή στηρίζεται και ο υπολογισμός του προστίμου που ενδιαφέρει άμεσα τον ιδιοκτήτη.Μπορείς να την πάρεις και από την πολεοδομία.Δεν είναι κρυφό έγγραφο.

Link to comment
Share on other sites

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις, θα έχω νεότερα και εγώ μετα το 3ήμερο και θα ενημερώσω για ότι νεότερο.

Από εκεί και έπειτα βέβαια προβλέπω μάχη με την Εγκύκλιο 1/7-2-12 ανά χείρας...

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα,

 

Καθώς εχω παρόμοια περίπτωση ακολούθησα την παρακάτω διαδικασία. Πήγα στην πολεοδομία και ζήτησα αντίγραφα ( ολο το φάκελο) απο το αυθαίρετο - όπως να παίνεις αντίγραφα απο μια οικοδομική άδεια. Μου δώσανε ολο το φάκελο και έβγαλα αντίγραφα απο τα έγγραφα που με ενδιαφέρανε ( έκθεση αυτοψίας, βεβαιωμένα πρόστιμα και τυχόν αποδείξεις απο πληρωμένα πρόστιμα). Αυτα εως τώρα τα έχουν αναφέρει και οι προηγούμενη.

 

Οταν το αυθαίρετο υπαχθεί στη τακτοποίηση πρέπει να ξαναπάμε στη πολεοδομία ώστε να κλείσει ο φάκελος με το αυθαίρετο. Εκεί πάμε τα έντυπα που μας βγάζει το σύστημα του τεε και τα καταθέτουμε.

 

Το τμήμα αυθαιρέτων ελέγχει τα δεδομένα που καταθέσαμε. Προσοχή. όπως μου εξηγήσανε δεν κάνουν έλεγχο για τα δεδομένα που δηλώσαμε ( π.χ. τιμή ζώνης, αν είναι κύρια και μοναδική κατοικία κ.α. ) αλλά μόνο εαν έχουν σημειωθεί τα τετραγωνικά της παράβασης που έχουν και αυτοί σημειώσει απο την αυτοψία. Φυσικά εαν υπάρχουν μικροδιαφορές στα τετραγωνικά δε το συζητάμε.

 

Στη συνέχεια κλείνουν το φάκελο, και ακυρώνουν τα πρόστιμα που ενδεχομένως να τρέχουν. Προσοχή αυτή η διαδικασία πρέπει να ακολουθηθεί. Εαν δε τους ενημερώσουμε να κλείσουν το φάκελο αυτοί θα συνεχίσουν να επιβάλουν πρόστημα κ.λ.π.

 

Μάλιστα για το κλείσιμο του φακέλου, στέλνουν στο σπίτι του ιδιοκτήτη επιστολή - επίσημα,,,, περιμένω να παέι στο πελάτη μου ωστε να κλείσει και επίσημα αυτή η υπόθεση επίσημα στο τμήμα αυθαιρέτων της πολεοδομίας.

Edited by mixanikos710
Link to comment
Share on other sites

Πολύ κατατοπιστική η απάντηση σου michanikos170, σε ευχαριστώ!

 

Μια ερώτηση ελαφρώς offtopic αλλά σημαντική,

Στην περίπτωση που έχει γίνει έκθεση αυθαιρέτου αλλά δεν έχει πληρωθεί η επίβλεψη στο μηχανικό και μας ενδιαφέρει η ρευματοδότηση, μπορούμε να προχωρήσουμε στη τακτοποίηση των αυθαίρετων τμημάτων της κατασκευής και όταν πληρωθεί και η επίβλεψη να πάρει κανονικά ρεύμα ο ιδιοκτήτης?

Επιβλέπων και "τακτοποιόν" δεν είναι ο ίδιος μηχανικός προφανώς....τις απόψεις σας παρακαλώ.

Link to comment
Share on other sites

είχα μια παρόμοια περίπτωση..... σχεδόν παρόμοια.....

 

είχα περίπτωση που είχα αλλαγή μηχανικού και πριν αλλάξει ο μηχανικός ο νεος μηχανικός θα αναλάμβανε και τη τακτοποίηση των αυθαιρεσιών.

 

σε ερώτηση που έκανα στη πολεοδομία ο μηχανικός μου είπε οτι δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς είναι δυο εντελώς διαφορετικές διαδικασίες.... απλα ο πελάτης επιλέγει να κάνει τη τακτοποίηση με το νεο μηχανικό και αν ακόμα δεν εχει γίνει αλλαγή.....

 

δικιά μου άποψη;;;; μου έλεγε σαχλαμάρες ο υπάλληλος............

 

ας είμαι πιο κατατοπιστικός...

 

έχουμε ενα μηχανικό που δεν εχει πληρωθεί τις επιβλέψεις - αρα δεν εχουμε πάρει τελειωτικά ρεύμα και να γίνει παράδοση του εργοταξίου.

 

ερχεται ενας αλλος μηχανικός να κάνει τακτοποίηση.... πολεοδομικά ίσως να μην υπάρχει πρόβλημα αλλά σίγουρα υπάρχει θέμα δεοντολογικό!!!

 

πως έρχεται ενας άλλος μηχανικός να ελένξει το εργοτάξιο το οποίο δε του ανήκει και κατα κάποιο τρόπο καταγγέλει το συνάδελφο του για αυθαιρεσίες.

 

εαν μου το έκανε εμένα συνάδελφος θα τον κατήγγειλα στο σύλλογο για δεοντολογικούς λόγους για να περάσει πειθαρχικό.... δεν εχω παραδώσει το εργοτάξιο, δεν εχω υποβάλει υπεύθυνες δηλώσεις, δεν εχω πληρωθεί και έρχεται ενας άλλος μηχανικός να ελένξει το εργοτάξιο μου και κατα κάποιο τρόπο να με καταγγέλνει για αυθαιρεσίες.... εγω εκεί εντομίζω το μεγάλο πρόβλημα!!

 

 

υ.γ. δεν είναι ομως ολα μαύρα.... στη δικιά μου περίπτωση τηλεφώνησα στο συνάδελφο που είχε τσακωθεί με τον ιδιοκτήτη, τον ενημέρωσα για τις ενέργειες μου και μου έδωσε το οκ οτι μπορώνα συνεχίσω. Φυσικά είχε πληρωθεί αμοιβές που του αντιστοιχούσαν και ζήτησε απο τον ιδιοτήτη υπεύθυνη δήλωση οτι τις αυθαιρεσίες που εγω θα τακτοποιούσα τις είχε κάνει ο ίδιος χωρίς να τον ενημερώσει( κλείσιμο ημιυπαιθρίων ). Οπότε μίλα με το συνάδελφο να τον ενημερώσεις και να μάθεις τις προθέσεις του....

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Παρακαλώ θέλω να σας ρωτήσω τι γίνεται στην περίπτωση που έχει γίνει συμψηφισμός με τα πρόστιμα διατήρησης, ρύθμιση σε δόσεις για την τακτοποίηση, πως σταματάμε να έρχονται τα πρόστιμα διατήρησης; η πολεοδομία εδώ λέει ότι γίνεται μόνο δικαστικώς η αναστολή. ισχύει αυτό; ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω θα σε βοηθήσει η εγκύκλιος που βρίσκεται εδώ και κυρίως η παράγραφος Γ - 3.

Βέβαια η εγκ. 1/7-2-12 αφορά τον 4014 που έπαυσε..

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.