Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απασχόληση εποχικού προσωπικού


sonick

Recommended Posts

Θα ήθελα να ρωτήσω συναδέρφους που γνωρίζουν, τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσω αν εγώ ως ελεύθερος επαγγελματίας πρέπει για ένα μικρό διάστημα 3-6 μήνες να απασχολήσω προσωπικό, τι βήματα πρέπει να γίνουν σχετικά με την ασφάλιση τους (ΙΚΑ μόνο) και τι είδους σύμβαση πρέπει να υπογραφεί μαζί τους.

Ευχαριστώ!

Link to comment
Share on other sites

ΙΚΑ αναγγελία πρόσληψης, ασφαλίζεις και πέρνεις το "πορτοκαλί" βιβλίο, με σύμβαση ορισμένου χρόνου, κατά προτίμηση μηνιαία, που της κάνεις ανανέωση όσους μήνες επιθυμείς....

Link to comment
Share on other sites

Tην σύμβαση που αναφέρεις την μηνιαία πρέπει να την συνάψει δικηγόρος; Είμαι τελείως άσχετος,γι'αυτό σε ρωτάω.Να συμπληρώσω οτι το προσωπικό μέσα στον μήνα θα απασχολείται συγκεκριμένες μέρες,πάλι σύμβαση μηνιαία συνάπτεις;

Eπίσης οι υποχρεώσεις μου απέναντι στο ΙΚΑ ως εργοδότης είναι μόνο η καταβολή των εισφορών; Kάτι έχω διαβάσει για ένα έντυπο που συμπληρώνεις κάθε 3μηνο.Τέλος αν μετά το διάστημα που έχω δηλώσει στην σύμβαση, σταματήσω να απασχολώ το προσωπικό, έχω ακόμα κάποια υποχρέωση απέναντι στο ΙΚΑ πέρα απο την ενημέρωση προφανώς.

Σε ευχαριστώ για τις πληροφορίες!

Edited by sonick
Link to comment
Share on other sites

Οι λογιστές συνήθως τα διεκπεραιώνουν όλα αυτά... Στο ΙΚΑ πληρώνεις τις εισφορές του μήνα, και επιδόματα (αδείας + δώρο Χριστουγένων ή Πάσχα) αναλογικά και ανάλογα με το χρόνο που αποσχολείς τον εργαζόμενο. Το έντυπο που ξέρω είναι το "πορτοκαλί βιβλίο" που γράφεις τους εργαζομένους, το ωράριο, την ειδικότητα και τον μισθό... Στο τέλος οι εργαζόμενοι υπογράφουν την απόλυση ή την οικιοθελή αποχώρηση ή την λήξη της σύμβασης αν είναι ορισμένου χρόνου... Οφείλεις να τους πληρώνεις μέσω τραπέζικού λογαριασμού.... Αυτά γνωρίζω από την έως τώρα εμπειρία μου.... Αλλά όπως και να έχει, σωστό είναι να στα κάνει λογιστής ώστε να έχει την ευθύνη υπολογισμού της μισθοδοσίας, των εισφορών και των συμπαραμαρτούντων, γιατί εάν σε έλεγχο προκύψει λάθος σε κάτι από αυτά την διαφορά την πληρώνεις εντόκως.... Είναι το αντίστοιχο "πάρε μηχανικό να σου κάνει μελέτη γιατί αν κάνεις τον μηχανικό μη όντας μηχανικός" θα την πληρώσεις στο τέλος ακριβά.... :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.