Μετάβαση στο περιεχόμενο

Απαλλαγή από άδεια εγκατάστασης & λειτουργίας


mechpanos

Recommended Posts

Καλημέρα συνάδελφοι.

 

Για ένα έργο 1 MW σε στέγη, παρέλαβα την σύμβαση από τον ΔΕΣΜΗΕ, όπου γράφει μέσα σε κάποιο άρθρο ότι η πληρωμή του αντιτίμου της παραχθείσας ενέργειας, θα είναι πληρωτέα από την προσκόμιση της άδειας λειτουργίας της εγκατάστασης, ή της νόμιμης απαλλαγής.

 

Ειλικρινά με τον συνάδελφο μηχανικό που συνεργαζόμαστε για το έργο (ειδικεύεται στα Φ/Β) και συζητήσαμε το άρθρο αυτό, θεωρούμε ότι δεν χρειάζεται αφού ο νόμος (3851/2010 αρ. 3 παρ. 2) αναφέρει ξεκάθαρα ότι δεν απαιτείται κάτι τέτοιο.

 

Θεωρήσαμε όμως σωστό να κάνουμε αίτηση να λάβουμε απόφαση απαλλαγής, έστω να έχουμε το χαρτί και ας μην ζητηθεί τελικά από τον ΔΕΣΜΗΕ.

 

Εδώ ξεκινά το μπέρδεμα, το οποίο έχει δημιουργήσει ο Καλλικράτης....

 

Από την Νομαρχία (Δνση Ανάπτυξης - Τμήμα Αδειών) δηλώνουν αναρμόδιοι για τα Φ/Β, αφού η αρμοδιότητα έχει εκχωρηθεί στο Τμ. Περιβάλλοντος & Χωρικού Σχεδιασμού, όπου με παρέπεμψαν στην Περιφέρεια. Η Περιφέρεια (Τμ. Περντος) δηλώνει ότι εκδίδει μόνο την απαλλαγή από ΕΠΟ και με παραπέμπει στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση...εκεί δηλώνουν αναρμόδιοι και με παραπέμπουν στην... Δνση Τεχνικού Ελέγχου - Τμ. Φυσικών Πόρων...όπου δεν σηκώνουν τηλέφωνο...

Τώρα κάνω προσπάθειες να βρω γραμμή εκεί, για να δω που θα με παραπέμψουν!

 

Ήθελα να ρωτήσω αν έχει κάνει κανένας παρόμοια διαδικασία για να λάβει σχετική απόφαση, και σε ποιες υπηρεσίες απευθύνθηκε, μήπως και βγάλουμε άκρη...Να κάνω κάπου μια αίτηση, να λάβω έναν αριθμό πρωτοκόλλου και να μου απαντήσουν εγγράφως τέλος πάντων που πρέπει να απευθυνθώ!

Link to comment
Share on other sites

Και εμένα μου φαίνεται περίεργο... Πάντως η υπηρεσία που αναφέρεις είναι η σωστή υπηρεσία για να απευθυνθείς μια και αυτή βγάζει τις άδειες λειτουργίας. Το τηλέφωνό τους στην Πάτρα είναι το 2610 991791 και γενικά το απαντάνε.

Link to comment
Share on other sites

Καλημέρα συνάδελφε...ενημερώνω ότι μίλησα με την υπηρεσία, και μου είπαν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι γιατί όντως ο Νόμος με απαλάσσει και δεν προβλέπεται τέτοια διαδικασία, δεν υφίσταται δηλαδή διοικητική απόφαση απαλλαγής.

Ο υπάλληλος που με εξυπηρέτησε ήταν πολύ ενημερωμένος και σαφέστατος.

Ωστόσο, επειδή το γράφει η ρημάδα η σύμβαση, και θέλω αυτά που μου είπε προφορικά να τα έχω και γραπτώς, σκέφτομαι μήπως κάνω μια αίτηση ταχυδρομικά με αριθμό πρωτοκόλλου, με τεχνική περιγραφή και κάτοψη της εγκ/σης, ώστε να μου απαντήσουν γραπτώς σχετικά με την μη έκδοση άδειας λειτουργίας.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.