Μετάβαση στο περιεχόμενο

MichErri

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by MichErri

  1. Γενικά η λύση της χρήσης των Φ/Β σε αυτόνομα συστήματα είναι, ακόμα, η πιο ακριβή, και ειδικά όσο αφορά σε ψυγεία, κουζίνες, κλπ, δηλαδή ενεργοβόρες συσκευές. Σε τέτοιες περιπτώσεις υπάρχουν αντίστοιχες συσκευές υγραερίου, ακόμα και ψυγεία (αν και δεν το έχω δει με τα μάτια μου). Τα Φ/Β, πιστεύω, ότι είναι (ακόμα και τώρα που έχουν πέσει πολύ οι τιμές) πιο κατάλληλα για λιγότερο ενεργοβόρα φορτία (πχ φωτισμός). Αν επιθυμείς, παρόλα αυτά, να ασχοληθείς με αυτόνομο Φ/Β σύστημα θα πρέπει να μελετήσεις το αντίστοιχο κεφάλαιο σε κάποιο σχετικό βιβλίο. Ο κανόνας, γενικά, είναι πόσες μέρες αυτονομία θέλεις να έχεις και αν υπάρχει εποχική χρήση (πχ η καντίνα λειτουργεί μόνο το καλοκαίρι και βέβαια το βέλτιστο κόστος.
  2. Αν και δεν είμαι πολιτικός μηχανικός νομίζω πως όχι αφου στην "έγκριση ειδικών όρων για την εγκατάσταση Φ/Β Σταθμών σε γήπεδα και κτίρια σε εκτός σχεδίου περιοχές" (ΦΕΚ Β' 1556/22.09.2010) όπως ισχύει (τροποποιήθηκε με την 28.2.11 ΥΑ με ΦΕΚ Β' 583/14.4.2011) ο μόνος περιορισμός που τίθεται είναι (παρ. 4, άρθρο 1) να απέχουν τόσο τα κτίρια όσο και ο Η/Μ εξοπλισμός τουλάχιστον 2,5 μ. ή 5 μ. (αν μέγιστο ύψος εξοπλισμού περνάει τα 2,5 μ.) από τα όρια του οικοπέδου. Άρα εδώ έχουμε μια διάταξη ειδικά για τα Φ/Β που υπερισχύει κάποιας τυχόν γένικής διάταξης εφόσον γενικά στη νομοθεσία το ειδικό υπεριχύει του γενικού.
  3. Και εμένα μου φαίνεται περίεργο... Πάντως η υπηρεσία που αναφέρεις είναι η σωστή υπηρεσία για να απευθυνθείς μια και αυτή βγάζει τις άδειες λειτουργίας. Το τηλέφωνό τους στην Πάτρα είναι το 2610 991791 και γενικά το απαντάνε.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.