Μετάβαση στο περιεχόμενο

Δόμηση εντός οικισμού με πρόσωπο σε απαλλοτριωμένη ζώνη τεχνικού έργου


Recommended Posts

Καλημέρα. Θα ήθελα να ρωτήσω εάν είναι άρτιο και οικοδομήσιμο οικόπεδο εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων με εμβαδό> 500 τ.μ. και πρόσωπο σε απαλλοτριωμένη ζώνη τεχνικού έργου. Μου είπε κάποιος συνάδελφος πως υπάρχει κάποια εγκύκλιος σχετική με αυτό. Γνωρίζει κανείς κάτι σχετικό;

Link to comment
Share on other sites

Για να είναι ένα οικόπεδο οικοδομήσιμο εντός οριοθετημένου οικισμού θα πρέπει να έχει πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο ή σε χώρο που έχει τεθέι σε κοινή χρήση. Ο παραπάνω χώρος θα πρέπει να έχει πλάτος τουλάχιστον 4 μ....(άρθρο 6-1).

Σύμφωνα με το ΓΟΚ 85-άρθρο 2 παρ. 2 "κοινόχρηστοι χώροι είναι οι κάθε είδους δρόμοι, πλατείες, άλση και γενικά οι προορισμένοι για κοινή χρήση ελεύθεροι χώροι, που καθορίζονται από το εγκεκριμένο σχέδιο του οικισμού ή έχουν τεθεί σε κοινή χρήση μ οποιδήποτε άλλο νόμιμο τρόπο."

 

Η απαλλοτριωμένη ζώνη τεχνικού έργου σε τι αφορά; Εϊναι πχ ζώνης απαλλοτρίωσης οδού;

Αν θέλεις επαναδιατύπωσε το ερώτημά σου με περίσσότερες λεπτομέριες.

Link to comment
Share on other sites

Έχουμε απαλλοτρίωση μεγάλου τεχνικού έργου άρδευσης καλλιεργήσιμων εκτάσεων. Έχω πάρει το χάρτη από την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου και έχω εφαρμόσει την απαλλοτρίωση. Το οικόπεδο αυτό έχει πρόσωπο σε αυτή την απαλλοτρίωση και βρίσκεται εντός οικισμού κάτω των 2000 κατοίκων. Για τα εκτός σχεδίου υπάρχει αυτό που επισυνάπτω. Αλλά για εντός οικισμού δε βρίσκω τπτ.

Έγγραφο 1256-05.pdf

Link to comment
Share on other sites

Με μια πρώτη ματιά δεν φαίνεται αυτό που περιγράφεις να σχετίζεται με την απαίτηση για πρόσωπο σε κοινόχρηστο χώρο όπως ορίζεται με βάση και όσα ανέφερα στο #3. Κάνε ερώτημα στην πολεοδομία καλύτερα και αν υπάρχει κάτι διαφορετικό ενημέρωσέ και το φόρουμ.

Link to comment
Share on other sites

Εντός της ζώνης απαλλοτρίωσης τι προβλέπεται να γίνει? Το τεχνικό έργο απ' άκρη σε άκρη ή μήπως προβλέπεται και κάποιος δρόμος εξυπηρέτησης παραπλεύρως? Αναφέρει μήπως κάτι τέτοιο η μελέτη?

Link to comment
Share on other sites

Έχει πραγματοποιηθεί αυτό το τεχνικό έργο από το 1970 περίπου. Από το διάγραμμα απαλλοτρίωσης δεν φαίνεται δρόμος μόνο η ζώνη της απαλλοτρίωσης 22 μέτρα πλάτος.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Εδώ σε εμάς (Αιτωλοακαρνανία) τις απαλλοτριωμένες ζώνες τις θεωρούμε πρόσωπο... αυτό ύστερα από ερωτήσεις και σε πολεοδομία και στην ΥΕΒ. 22μ. πλατος ζώνη σίγουρα θα έχει δρόμο...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.