Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ένταξη σε παραδοσιακό οικισμό


Recommended Posts

Καλημέρα σας,

Ο Ν.4030 άρθρο 49/παρ.11δ.: Αναφέρει

"Σε παραδοσιακούς οικισμούς μικρότερους των 2.000 κατοίκων δεν επιτρέπεται η υπαγωγή στις διατάξεις του παρόντος αυτοτελών νέων κατασκευών, μετά την κύρηξη του οικισμού ως παραδοσιακό, οι οποίες έχουν υπέρβαση ύψους μεγαλύτερη του 5% του επιτρεπόμενου, μετρούμενου από κάθε σημείο του διαμορφωμένου εδάφους, ή υπέρβαση μεγαλύτερη του 5% οποιουδήποτε όρου δόμησης.

 

Όπως το καταλαβαίνω εγώ μπορώ να εντάξω στο νόμο, αυθαίρετη προσθήκη σε ήδη υπάρχων νόμιμο κτίριο η οποία προσθήκη υπερβαίνει κάλυψη, πλάγιες αποστάσεις κατά ποσοστό μεγαλύτερο από 5%, αλλά ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ αυτοτελή νέα κατασκευή.

 

Θα ήθελα μια βοήθεια αν είναι πράγματι έτσι...

 

Ευχαριστώ.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα συζητείται και σε άλλο post. Εν πάση περιπτώσει, είχα γράψει ότι σε επίσκεψή μου στο γραφείο πληροφοριών του ΤΕΕ μου είχαν πει ότι αυτοτελής νέα κατασκευή θεωρείται όταν είναι στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητη από το νόμιμο κτίριο. Σ' αυτήν την περίπτωση υπόκεισαι στον περιορισμό του 5%.

 

Σε περίπτωση που η προσθήκη δεν είναι στατικά και λειτουργικά ανεξάρτητη , δηλαδή είναι μέσα στο σώμα του κτιρίου , τότε δεν χρειάζεται να ελέγξεις αν υπερβαίνει το 5%.

 

(εδώ βέβαια μπαίνουν διάφορα ζητήματα, π.χ. ένα υπόγειο με ανεξάρτητη είσοδο, αλλά στατικά μη ανεξάρτητο, τι θεωρείται??)

Βέβαια, το θέμα θα εγκριθεί από την ...προς σύσταση Επιτροπή....

Link to comment
Share on other sites

Σε ευχαριστώ xanxan

Η προσθήκη μου είναι σίγουρα λειτουργικά εξαρτημένη από το κτίριο, αλλά όχι στατικά.

Θα δούμε...

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.