Μετάβαση στο περιεχόμενο

άδεια για στέγαστρο για τοποθετηση Φ/Β


Recommended Posts

Το θέμα ξεκίνησε όταν εταιρία εγκατάστασης Φ/Β , μου ζήτησε προσφορά για το πόσο στοιχίζει η έκδοση αδείας για στέγαστρο στο οποίο στη συνέχεια θα τοποθετηθούν Φ/Β στη στέγη του.

 

μου είπανε ότι όσο αναφορά την εγκατάσταση οικιακών Φ/Β, ότι δηλαδή αν δεν μπορεί η εγκατάσταση να γίνει ( για διάφορους λόγους) στη στέγη ή στο δώμα του σπιτιού, μπορεί η εγκατάσταση να γίνει σε ένα στέγαστρο το οποίο θα κατασκευαστεί δίπλα στο σπίτι, με σκοπό από ότι αντιλαμβάνομαι να υπάρχει εύκολη πρόσβαση στο ρολόι της ΔΕΗ του σπιτιού για προφανής λόγους.

 

Οι απορία είναι οι εξής: αρχικά, αν αυτό που μου είπανε, επειδή δεν το γνωρίζω γίνεται-ισχύει? το έχει δει ή το έχει κάνει κανείς συνάδελφος? το δέχεται η ΔΕΗ?

και μετά να ψάξω τι γίνεται με την αδειοδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Αν η αποθήκη γίνει νόμια εντός του οικοπέδου όπου βρίσκεται η οικία του κύριου του φ/β ναι μπορεί να βάλει μέχρι 10 kW.

 

Η πρόσβαση στο ρολόι δεν σε αφορά μιας και αυτό πολύ πιθανό να ζητήσει ο επισκοπηστής να τοποθετηθεί στα όρια του οικοπέδου.

 

Τα πάνελ πρέπει να ακολουθούν την κλίση του υποστέγου και να βρίσκονται εντός των ορίων του. Άρα το ιδανικό θα είναι να γίνει το υπόστεγο με τέτοιο τρόπο ώστε να έχει μεγάλη επιφάνεια προς το νότο.

 

Το λέω αυτό διότι έχει γεμίσει ο τόπος από καθίκα που σε κλίση ανατολική και δυτική σηκώνουν τα πάνελ στο νότο. Αυτό δεν επιτρέπεται και εκτεθιμένος απέναντι στη ΔΕΗ παραμένει μόνο ο πελάτης.

 

Υ.Γ. Μπες στο site της ΔΕΗ . Εκεί στον τομέα ΑΠΕ και συγκεκριμένα στο πρόγραμα των 10 kW θα βρεις πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.