Μετάβαση στο περιεχόμενο

Βαθμός όχλησης εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων


Recommended Posts

ο αυτοσκοπός μίας τεχνοικονομικής βιομηχανικής εγκατάστασης είναι η μεγιστοποίηση του κέρδους μέσω της ελαχιστοποίησης του κόστους

 

ο αυτοσκοπός μίας ΕΕΛ δεν είναι η μεγιστοποίηση κέρδους, ούτε κι αν βάλεις ένα συνοδό έργο όπως η μονάδα βιοαερίου. Το ότι προσπαθείς με διάφορους τρόπους να ελαχιστοποιήσεις τα κόστη δε μετατρέπει αυτόματα την εγκατάσταση σε οικονομικού τύπου βιομηχανία

Link to comment
Share on other sites

Συμφωνώ με τους υπόλοιπους, η ΕΕΛ είναι έργο ΥΠΟΔΟΜΗΣ και όχι κοινή βιομηχανική εκγατάσταση. Ανεξάρτητα με το αν, παίζοντας με τις λέξεις και τους ορισμούς, μπορούμε να καταλήξουμε ότι κάνουμε το .... μας παξιμάδι και το πουλάμε!!!

¨Εχω κάνει 4-5 μελέτες ΕΕΛ για οικισμούς και δεν μου ζητήθηκε ποτέ κάποιος χαρακτηρισμός όσον αφορά στον θόρυβο. Αν πηγαίναμε με αυτή τη νοοτροπία, τότε οποιαδήποτε η-μ εκγατάσταση υποδομής (αντλιοστάσια λυμάτων, πόσιμου νερού κλπ) θα έπρεπε να βρίσκεται εκτός οικισμών!!!!

Edited by fokianos
Link to comment
Share on other sites

Συγχωρεμένος mkotsi, αλλά δεν ανέφερα πουθενά τον όρο "βιομηχανική μονάδα" ή "βιομηχανική εγκατάσταση". Απλώς απάντησα στις φράσεις των συναδέλφων "Αναμφίβολα δεν υπάρχει το οικονομικό όφελος που αναφέρεις" και "Και ούτε έχω δει ποτέ το επεξεργασμένο νερό μίας ΕΕΛ να μοσχοπουλιέται στα σουπερμαρκετς." Δεν οφελεί την κουβέντα να παίζουμε με τις λέξεις, αλλά είναι γεγονός πως σε ορισμένες ΕΕΛ που έχουν μονάδες ΣΗΘΕ επιλέγουν να καίνε φυσικό αέριο για τη παραγωγή ηλ.ενέργειας από τη πώληση (να τη!) της οποίας υπερκαλύπτεται το κόστος αγοράς του φ.α. και προκύπτει οικονομικό κέρδος. Προφανώς το οικονομικό αυτό όφελος (να το!) προορίζεται για κάλυψη των λειτουργικών εξόδων της εγκατάστασης...

Το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ΕΕΛ είναι μεγάλης κλίμακας έργα προστασίας περιβάλλοντος και υγείας. Είναι έργο ΥΠΟΔΟΜΗΣ χωρίς να είναι άμεση η οικονομική του βαρύτητα (όπως π.χ. εθνικοί οδικοί άξονες με αναπτυξιακό-εμπορικό χαρακτήρα)

Edited by CivilKald
Link to comment
Share on other sites

  • 7 months later...

Η νέα ΚΥΑ για τους βαθμούς όχλησης είναι η ΚΥΑ 3137/191/Φ.15/2012. Οι δραστηριότητες που κατατάσσονται στην 4η Ομάδα της ΚΥΑ 1958/2012 ανήκουν στα συστήματα περιβαλλοντικών υποδομών και ως εκ τούτου δεν κατατάσσονται σε βαθμούς όχλησης. Βέβαια αυτό που δεν έχω διευκρινίσει είναι στην περίπτωση που πραγματοποιείται προσωρινή αποθήκευση (ως συνοδό έργο) στον χώρο επεξεργασίας εάν θα πρέπει νε θεωρήσουμε ότι υπάγεται στην ΚΥΑ 3137/191/Φ.15/2012 (Α/Α 281: Αποθήκευση παντώς είδους τοξικών και επικίνδυνων ουσιών??

Edited by katef
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.