Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κόστος συντήρησης φωτοβολταϊκού σταθμού 100kW


Recommended Posts

Ποιο πιστευετε οτι είναι το ετήσιο κόστος συντήρησης ενος φωτοβολταικου σταθμού 100kw με σταθερές βάσεις?Η ερώτηση γίνεται διότι εταιρείες που χρηματοδοτούν επιχειρηματίες που δεν εχουν τα κεφάλαια για να φτιαξουν μόνοι το παρκο,τους <<υποχρεώνουν>> να κάνουν μακροχρόνια συμβόλαια συντήρησης μαζί τους.Περιμένω απόψεις...

Link to comment
Share on other sites

εξαρτάται από το τι περιλαμβάνει η συντήρηση... μόνο ηλεκτρολογικά...? φύλαξη? καθαρισμό πάνελ? εποπτεία μέσω καμερών? εποπτεία παραγωγής? χρόνος ανταπόκρισης...? κ.α.....

Link to comment
Share on other sites

όλα εκτός απο φύλαξη..αν και πιστεύω οτι αν κάποιος κάνει μια τέτοια επένδυση θα πρέπει ο ίδιος να κάνει την εποπτία των καμερών και της παραγωγής.Αν και εφόσον έχει το χρόνο(είναι απλή διαδικασία).

Link to comment
Share on other sites

Υπάρχει περίπτωση να βρεθεί ένα τέτοιο συμβόλαιο συντήρησης να δούμε και εμείς τι ζητάνε και τι προσφέρουν?Κάνω και εγώ τέτοιες συζητήσεις και ψάχνω παραμέτρους για ένα τέτοιο συμβόλαιο!και ναι η φύλαξη λογικό είναι να μη περιλαμβάνεται καθώς αυτό το κάνουν οι εταιρείες security,αν και όπως έχουν γίνει τα πράγματα όλοι κάνουν τα πάντα για λίγα ευρώ παραπάνω!όμως σε ένα πάρκο είναι πολλά?είναι και καθάρισμα απο χόρτα,καθάρισμα των πλαισίων,είναι γενική εποπτεία της εγκατάστασης,βλάβες - σφάλματα σε καλωδιώσεις πλαισίων,συστήματος ασφαλείας,επιτήρηση παραγωγής,κλιματικών συνθηκών...κοινώς με ένα τέτοιο συμβόλαιο ο επενδυτής τα αφήνει όλα στην εταιρεία που του κάνει το συμβόλαιο και απλά κάνεις τις εισπράξεις?

Link to comment
Share on other sites

Είχα παρακολουθήσει πριν από 2 χρόνια σεμινάριο από μια εγκαταστάτρια εταιρεία και είχαν πει αν θυμάμαι καλά για περίπου 10-12ε/kW.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.