Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρουμελιώτης

Members
  • Περιεχόμενα

    125
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Ρουμελιώτης's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

15

Φήμη στην κοινότητα

  1. Κόστος ανέλκυσης πέρι τα 30 εκατομμύρια ευρώ + ανάγκη να είναι κλειστό το λιμάνι του Αθηνιού για τουλάχιστον 1,5 - 2 χρόνια για να ολοκληρωθεί η ανέλκυση = δεν θα γίνει ποτέ η ανέλκυση.
  2. Επειδή η μεταφορά των μπαταριών δεν είναι η κύρια δραστηριότητα του εγκαταστάτη, αλλά βοηθητική της κύριας τότε όχι δεν απαιτείται και εφόσον μεταφέρει ποσότητες μέχρι 1 τόνο. Εάν όμως ήταν μεταφορέας ΔΧ - οπότε θα ήταν η κύρια δραστηριότητά του - τότε μέχρι 1 τόνο υπάρχουν εξαιρέσεις και θα μπορούσε να μεταφέρει χωρίς δίπλωμα ADR και χωρίς να πληρούνται και κάποιες άλλες διατάξεις του ADR, αλλά και πάλι θα έπρεπε να έχει σύμβαση με ΣΑΜΕΕ.
  3. Ναι εκεί το κατατάσσεις. Αλλά πρέπει να κάνει και απορρύπανση
  4. Άδεια όχι. Αλλά υπάγονται στον ADR και ο μεταφορέας πρέπει να έχει σύμβαση με ΣΑΜΕΕ και δίπλωμα ADR
  5. Σε ποια υπηρεσία καταθέτεις? Περιφέρεια ή αποκεντρωμένη? Όνομα υπαλλήλου? Για να δω μήπως έχω συνεργαστεί μαζί του και μπορώ να σε βοηθήσω.
  6. Είναι νέα μονάδα και δεν έχει λειτουργήσει ακόμα. Είχε καταθέσει φάκελο και στον αναπτυξιακό και περίμενε να δει το αποτέλεσμα πριν κάνει κάποια κίνηση. Ο φάκελός της εγκρίθηκε πριν κάνα μήνα και τώρα περιμένει το αποτέλεσμα των εκλογών για να δει τι θα κάνει!! Όσον αφορά τη μέθοδο, εκτός από τη βιβλιογραφία είχα απευθυνθεί σε έναν πρώην καθηγητή μου από το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ και είχα ζητήσει την άποψή του. Είχε συμφωνήσει, γιατί σε αντίστοιχη μέθοδο πειραματίζονταν και αυτοί και μου είχε δώσει και σχετική βεβαίωση προς τις υπηρεσίες. Όσον αφορά την βιωσιμότητα. Το μόνο κόστος για τον πελάτη μου ήταν το αρχικό κόστος για τις κατασκευαστικές εργασίες και το λειτουργικό (μισθοί, συντηρήσεις). Τα κλαδέματα και τα πριονίδια τα είχε εξασφαλίσει στην πόρτα της χωρίς κόστος. Η άλλη επιλογή - που ήταν και πιο ακριβή - που είχε ήταν να τα στέλνει σε πυρηνελουργείο στην Πάτρα.
  7. @xristina Θα πρότεινα να συγκεντρώσεις βιβλιογραφία που να υποστηρίζει την κομποστοποίηση και αντίστοιχα να τους ζητήσεις επιτακτικά βάσει ποιων στοιχείων και βιβλιογραφίας δεν τη δέχονται. Άντε γιατί αρκετά με τον κάθε μ@@@α που έχει κατσικωθεί σε μια καρέκλα και λέει το μακρύ και το κοντό του. Παρεμπιπτόντως σε ποια περιοχή είναι? Αδειοδότησα στην Κεφαλλονιά ένα διφασικό το 2012 και δείξαμε κομποστοποίηση με πριονίδια και κλαδέματα. Θέλαμε να βάλουμε και κοπριά - πτηνοτροφικά απόβλητα αλλά δεν μας αφήσαν από φόβο μήπως προκαλούνταν οχλήσεις σε μια οικία που ήταν στα 350 μέτρα. Πάντως δεν είχαν κανένα πρόβλημα κατά τα άλλα με τη μέθοδο. Ο ΑΔΑ της απόφασης είναι Β4ΠΠ7ΛΕ-ΑΥΣ. Κατέβασέ τη και χρησιμοποίησέ τη και αυτή ως υποστηρικτικό υλικό
  8. Κανείς δεν σε υποχρεώνει να το ανακυκλώσεις άμεσα. Μπορείς να αδειοδοτήσεις το αγροτεμαχιό σου με ΠΠΔ για αποθήκευση, να αφήνεις εκεί είτε χώματα είτε μπάζα και να τα κρατάς μέχρι 2 χρόνια. Όσον αφορά τις μονάδες ανακύκλωσης και εγώ αν είχα κάνει μια επένδυση θα κυνηγούσα όποιον δεν έχει άδεια. Λογικό δεν είναι?
  9. Δεν κοιτάνε λίγο τις χρεώσεις και τον τρόπο που λειτουργούν. 10,5 ευρώ τον τόνο πλέον ΦΠΑ για μπαζοσκούπιδα και η ανακύκλωση που κάνουν είναι μόνο κατ΄ όνομα. Ποιος δίνει τη σημερινή εποχή 10,5 τον τόνο? Δεν είναι παράξενο λοιπόν που καταλήγουν τα μπάζα όπου νά ναι....
  10. Σαφώς και υπάρχει νομοθεσία που μπορείς να χρησιμοποιήσεις, αλλά το αν θα την εφαρμόσουν οι υπηρεσίες είναι άλλο ζήτημα. Ο γείτονάς σου είναι κάτοχος επικίνδυνων αποβλήτων -αμιάντου και υπάγεται στις διατάξεις του Νόμου 4042/2012 - Ποινική προστασία του περιβάλλοντος. Κοίτα το άρθρο 7 παράγραφος 2. Ως προς τον τρόπο δράσης θα έλεγα το εξής: Ετοίμασε μια ωραία επιστολή - καταγγελία (με το σχετικό μπλα μπλα για κίνδυνο της υγείας, ρύπανση και υποβάθμιση περιβάλλοντος κτλ.), βασισμένη στον Νόμο αυτό και τις διατάξεις του, μαζί με φωτογραφικό υλικό, και απέστειλέ τη προς: Αστυνομικό τμήμα της περιοχής σου Υπηρεσία Δόμησης, Διεύθυνση Περιβάλλοντος αιρετής Περιφέρειας και Διεύθυνση Περιβάλλοντος αποκεντρωμένης Διοίκησης Δνση Δημόσιας Υγείας Στην επιστολή ζήτα να σου απαντήσουν για τις ενέργειες που προτίθενται να κάνουν εντός 10 ημερών. Καλό θα ήταν να καταθέσεις αυτοπροσώπως τις επιστολές ώστε να πάρεις τους αριθμούς πρωτοκόλλου. 2. Εφόσον παρέλθει το 10ήμερο άπρακτο. Ξαναστείλε επιστολή σε όλες τις παραπάνω υπηρεσίες με τους Α.Π. των αρχικών εγγράφων και ζήτα να σε ενημερώσουν για τις ενέργειές τους. 3. Εάν παρέλθει και το δεύτερο 10ήμερο άπρακτο, στείλε τρίτη επιστολή σε όλες τις υπηρεσίες, στην οποία να αναφέρεις το ιστορικό (τις προηγούμενες επιστολές) και την οποία να κοινοποιείς και στον αρμόδιο εισαγγελέα της περιοχής σου. Συνήθως όταν βλέπουν κοινοποίηση σε εισαγγελέα, οι υπηρεσίες κινητοποιούνται για να μην κατηγορηθούν για αμέλεια. 4. Αν δεν κάνουν τίποτε οι υπηρεσίες, τότε θα περιμένεις τις ενέργειες του εισαγγελέα.
  11. Αφού θα απορρίπτονται μόνο άδεια δοχεία, θα πρέπει να τα δηλώσεις ως 15 01 10*. Η συσκευασία πολλών δοχείων (χαρτοκούτα) θα μπορούσε να θεωρηθεί ως contaminated packing, μόνο πχ σε διάτρηση ενός δοχείου και επιμόλυνση της συσκευασίας με το περιεχόμενο, οπότε και θα χαρακτηρίζεται και αυτή ως 15 01 10*. Από τη στιγμή όμως που θα αγοράζει τα δοχεία ένα ένα και δεν θα έχεις χάρτινη συσκευασία δεν θα χρησιμοποιήσεις το 150101. Ούτως η άλλως οι ΕΚΑ 150104 και 150101 που αναφέρουν στο MSDS είναι εξ' ορισμού μη επικίνδυνα απόβλητα και δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για contaminated packing. Όπως βλέπεις λοιπόν ναι γίνεται το msds ακόμα και ξένης μεγάλης εταιρείας να είναι λάθος! Συμπερασματικά: Για μένα χρησιμοποίησε το 15 01 10*. Από τις πληροφορίες που έδωσες, αυτό είναι το σωστότερο. Επίσης να ξέρεις ότι κατά τη μεταφορά τους τα απόβλητα υπάγονται και στις διατάξεις του ADR με αριθμό UN 3077-Περιβαλλοντικά Επικίνδυνες ουσίες στερεές και θα πρέπει να υπάρχουν οι κατάλληλες πιστοποιημένες συσκευασίες για τη μεταφορά τους. Συνήθως οι εταιρείες συλλογής μεταφοράς ζητούν από τον παραγωγό/κάτοχο να έχει τα απόβλητα τοποθετημένα στις κατάλληλες για τη μεταφορά συσκευασίες.
  12. Γενικά ακολουθούμε τα όσα λέει το msds. Είσαι σίγουρος ότι περιέχει αλόνες για να το κατατάξεις στο 16 05 04*? Εάν ναι και αυτό είναι που αναφέρει το msds τότε αυτόν τον κωδικό επιλέγεις και θα αφορά πλήρη δοχεία. Σε περίπτωση κενών δοχείων θεωρώ λάθος την κατάταξη στο 15 01 04. Αφού το msds χαρακτηρίζει την γεμάτη συσκευασία με τον ΕΚΑ 16 05 04* η άδεια συσκευασία του ίδιου αποβλήτου θα πρέπει να χαρακτηριστεί με ΕΚΑ 150110 * συσκευασίες που περιέχουν κατάλοιπα επικινδύνων ουσιών ή έχουν μολυνθεί από αυτές. Για να χρησιμοποιηθεί ο 150104 θα πρέπει να επιλεχθεί ο 160505 για τα γεμάτα δοχεία. Το 150101 λογικά θα αφορά τα χαρτόκουτα συσκευασίας και το κρατάς. Στα Ελληνικά δεν πρόκειται να βρεις οδηγό να σε βοηθήσει. Ψάξε στο site της Βρετανικής Υπηρεσίας Περιβάλλοντος. Γενικά για την κατάταξη θα βασίζεσαι στην εμπειρία σου, τα msds και ξένη βιβλιογραφία. Η χρέωση από τις εταιρείες είναι συνάρτηση των εξής: Ποσότητα Είδος - ΕΚΑ αποβλήτου. Τοποθεσία από όπου θα γίνει η συλλογή. Πχ. μην περιμένεις έρθουν για 50 κιλά σε ένα Κυκλαδονήσι. Θα πρέπει να πληρώσεις τον κούκο αηδόνι διαφορετικά δεν τους συμφέρει. Πληροφορίες για το κόστος δυστυχώς δεν έχω διαθέσιμες
  13. Εννοείται ότι στις ΜΠΕ υπήρχε αυτό το Κεφάλαιο και όλοι γράφαμε από 4-5 πράγματα. Στην πράξη δυστυχώς δεν συνάντησα κανέναν να ενδιαφέρεται για το τι θα γίνει τότε. Μακάρι να έχουν αλλάξει τα πράγματα στην Ελλάδα μέχρι τότε και να αναγκάζονται να προβούν στα δέοντα... όσο για τη φούσκα δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι ήταν έλλειψη στρατηγικού σχεδιασμού. Έχω σοβαρές ενδείξεις ότι ήταν προσχεδιασμένο για να βγάλουν λεφτά κάποια δικά μας παιδιά και όταν το πέτυχαν, άφησαν το μουτζούρη στα χέρια των πολλών μικροεπενδυτών. Και δεν πρόκειται να δεις. Ποιος θα πάει να επιβάλλει στην εταιρεία να τηρήσει τους περιβαλλοντικούς όρους και να προχωρήσει στην αποκατάσταση??
  14. Είναι γεγονός ότι ο τρόπος που λειτούργησε το σύστημα με τις ΑΠΕ στην Ελλάδα οδήγησε σε φούσκα. Ίσως αυτό να εννοεί με τον όρο απάτη ο Ceasar. Όσο για την αναφορά του GeorgeRes ότι στις μελέτες έχει ληφθεί υπόψη το κόστος αποξήλωσης και το ζήτημα της ανακύκλωσης υλικών, θεωρώ ότι κάνετε λάθος αγαπητέ συνάδελφε. Προσωπικά δεν έχω συναντήσει ούτε μια εταιρεία, ούτε έναν επενδυτή που να είχε ενδιαφερθεί για το τι θα γίνει μετά από 25 χρόνια και να έχει ασχοληθεί με το ζήτημα. Και προσωπικά πιστεύω ότι εάν δεν έχει αλλάξει κάτι στην οργάνωση του κράτους μέχρι τότε - ώστε να αναγκάσει τους ιδιοκτήτες να τα αποξηλώσουν/ανακυκλώσουν - θα δούμε καταστάσεις όπου θα ρημάζουν στα χωράφια και στις βουνοκορφές....
  15. Να έχετε υπόψη ότι με το Νόμο 4254/2014 καταργήθηκε η απαλλαγή ΕΠΟ για Μονάδες Βιομάζας κάτω των 500kW. Πλέον από το 1ο kW αντιμετωπίζονται ως έργα Α2 και θέλουν ΜΠΕ.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.