Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παθητική πυρoπροστασία σε αυθαίρετο κτήριο


Recommended Posts

σε κατάστημα 100 τ.μ. έγινε προσθήκη αυθαίρετου(για 30χρόνια) 20 τ.μ...Η πυροσβεστική ζήτησε να υπάρχει παθητική και για τα 120 τ.μ., ενώ στην πολεοδομία υπάρχει παθητική μόνο για τα 100 τ.μ....Η πολεοδομία πιστεύει οτι με βάση τον νόμο δεν χρειάζετε να γίνει παθητική σε όλο το κατάστημα και οτι πρέπει η πυροσβεστική να αρκεστεί στην ήδη υπάρχουσα παθητική για τα 100 τ.μ. και μία βεβαίωση για τα άλλα 20 τ.μ...θεωρεί οτι πρέπει να γίνει παθητική σε όλο το χώρο(120 τ.μ.) μόνο άν έβγαινε οικοδομική άδεια για τα 20 τ.μ...

Έχει τύχει σε κανέναν άλλο τέτοια περίπτωση ή έχει καμία άποψη...

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με το Ν. 4014, άρθρο 24, παραγρ. 12 η ένταξη των χώρων στη διαδικασία τακτοποίησης, ΔΕΝ απαλλάσσει από άλλες απαιτούμενες εγκρίσεις ή όρους που αφορούν την λειτουργία της συγκεκριμένης χρήσης (π.χ. από άποψη εφαρμογής απαιτούμενων Κανονισμών κ.λ.π.) από τους αρμόδιους φορείς (π.χ. ΕΟΤ, Πυροσβεστική κ.λ.π.).

 

Υποθέτοντας (επειδή δεν το διευκρινίζεις) ότι ο χώρος των 100+20 = 120 τ.μ. είναι ενιαίο κατάστημα, συμφωνώ με την Πυροσβεστική, δεδομένου ότι ο χώρος των 20 τ.μ. είναι ενιαίος με εκείνον των 100 τ.μ. και όχι ανεξάρτητος .

 

Στην περίπτωση που τα 20 τ.μ. είναι ανεξάρτητο κατάστημα, τότε και πάλι ΑΝ απαιτείται για την έκδοση άδειας λειτουργίας, πρέπει να συνταχθεί μελέτη παθητικής για τον συγκεκριμένο χώρο.

 

Το πρόβλημά σου προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι την Παθητική την ελέγχει η πολεοδομία και όχι η Πυροσβεστική και η πολεοδομία δε μπορεί να ξεπεράσει τον τυπικό "σκόπελο" του πώς θα δεχθεί (ως φάκελλο) και θα εγκρίνει μελέτη παθητικής σε χώρο τακτοποιημένο, εφόσον αυτός δε συμπεριλαμβάνεται σε οικ. άδεια.............

 

 

Συζήτησε (με την πολεοδομία) το ενδεχόμενο "πατώντας" πάνω στο συγκεκριμένο άρθρο που σου ανέφερα, και πηγαίνοντας τα σχέδια που έχεις φτιάξει για την τακτοποίηση, να ζητήσεις απλά έγκριση παθητικής πυροπροστασίας, αλλά όχι στα πλαίσια της έκδοσης οικ. αδείας (αν γίνεται αυτό).....

Link to comment
Share on other sites

Διαβάστε στην εγκύκλιο 1/12 το τμήμα σχετικά με ΒΧΚΧ. Αναφέρει την διδικασία για έγκριση παθητικής-ενεργητικής σε σχεση με τον 4014.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.