Μετάβαση στο περιεχόμενο

ngourni

Members
  • Περιεχόμενα

    13
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Everything posted by ngourni

  1. Έχω και εγώ παρόμοια περίπτωση. Ακόμα δεν έχω βγάλει άκρη. Μήπως κατάφερες κάτι;
  2. Σύστημα VRV. Εύκολη λύση με καλύτερη απόδοση, κόστος και ευκολία λειτουργίας σε σχέση με το να γεμίσεις το ξενοδοχείο split.
  3. Νομίζω ότι αποδεκτές γίνονται και οι γεννήτριες αεροζόλ με σημαντικά χαμηλότερο κόστος απο αυτό του FM200.
  4. Συνάδελφε έχεις απόλυτο δίκιο. Κάτι δεν πάει καλά με τον όλο συλλογισμό ... Το θέμα είναι τι κάνει κανείς με τον κολλημένο υπάλληλο που αν δεν περάσει το δικό του δεν πρόκειται ποτέ να βγάλεις άδεια ... Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον σας.
  5. Από την στιγμή που χωρίζεις δύο πυροδιαμερίσματα αυτά απαιτείται να έχουν κάποιο δείκτη πυραντίστασης. Προσοχή επίσης στις αποστάσεις που ορίζονται στο άρθρο για την δομική πυροπροστασία... π.χ. γειτονικά παράθυρα διαφορετικών πυροδιαμερισμάτων, απόσταση ανοίγματος ισογείου από το άνοιγμα του ορόφου κλπ. Αν δίπλα στα γραφεία χτίσεις τοίχο σε επαφή με τα πάνελ τότε ο τοίχος από μόνος του μπορεί να καλύπτει τον δείκτη πυραντίστασης. Προσοχή στα πυράντοχα πάνελ γιατί είναι από πετροβάμβακα και έχουν πολλά κατασκευαστικά θέματα.
  6. Άρα σαν συμπέρασμα γενικά μπορούμε να καταλλήηουμε στο ότι: ΝΑΙ για να αλλάξει χρήση από γραφεία σε χώρο συνάθροισης κοινού πρέπει να προστεθούν τρείς εξωτερικές σκάλες για να αποκτήσει κάθε αίθουσα του ορόφου δύο εξόδους. Αντίστοιχα όμως και κάθε μία απο τις τρείς αίθουσες του ισογείου πρέπει να αποκτήσει δύο εξόδους οπότε πρέπει να ανοιχτούν άλλες δύο πόρτες στις δύο κάτω αίθουσες του ισογείου.
  7. Αυτό ακριβώς του είχα πει και εγώ αρχικά. Ότι για τον όροφο θα βάλω μια εξωτερική μεταλλική σκάλα για να έχω την δεύτερη έξοδο του ορόφου. Αλλά η απάντηση του ήταν να βάλω μια εξωτερική σκάλα ανά αίθουσα, δηλαδή συνολικά τρείς εξωτερικές σκάλες ώστε κάθε αίθουσα να έχει δύο εξόδους και όχι συνολικά ο όροφος. Αυτό προσπαθώ να καταλάβω αν ισχύει. Υ.Γ. (τα σκαριφήματα μπορείτε να τα δείτε
  8. Αυτό σημαίνει ότι όροφος σαν ξεχωριστό τμήμα με διαφορά στάθμης πάνω από 1,10 πρέπει να έχει διαφορετική έξοδο σε σχέση με το ισόγειο; Αυτό ισχύει γιατί ο όροφος ουσιαστικά έχει έξοδο σπό το πλατύσκαλο ενώ το ισόγειο τις δύο εξόδους του ισογείου.
  9. Το πρόβλημα είναι στο οτι ο υπάλληλος της πολεοδομίας θέλει κάθε αίθουσα στον όροφο να έχει δύο εξόδους κινδύνου σε γωνία >45ο. Οι αποστάσεις τους άρθρου 10 βγαίνουν χωρίς πρόβλημα με τις εξόδους στο πλατύσκαλο και στο ισόγειο.
  10. Ψάξε για ανιχνευτές δέσμης ώστε να καλύψεις τις μεγάλες αποστάσεις.
  11. Το κλιμακοστάσιο είναι ανοιχτό. Επάνω στον όροφο είναι τρεις αίθουσες έκθεσης ενιαίες χωρίς πόρτες. Τα wc είναι ένα μικρό τμήμα στην πάνω αριστερά γωνία. Δεν υπάρχει υπερκείμενος όροφος. Μόλις μπορέσω θα βάλω πιο λεπτομερή σχέδια. Υπ' όψιν αφορά αλλαγή χρήσης από Γραφεία σε χώρο έκθεσης (χώρο συνάθροισης κοινού) οπότε και η απάντηση του υπαλλήλου βάλε τρεις εξωτερικές σκάλες σε καμία περίπτωση δεν είναι εφικτή.
  12. Για να πάρουμε και μια εικόνα της κάτοψης επισυνάπτω ένα σκαρίφημα του ισογείου isogeio.bmp και του ορόφου orofos.bmp η μία έξοδος είναι από το πλατύσκαλο και οι άλλες δύο στο ισόγειο
  13. Θα ήθελα τα φώτα σας σχετικά με την παθητική πυροπροστασία μιας Νέας διώροφης Έκθεσης. Περιγραφικά ο όροφος αποτελείται από τρείς αίθουσες γύρω από μια κεντρική μεγάλη σκάλα. Στο ισόγειο έχει δύο μεγάλες εξόδους κινδύνου 2,4μ μπρός και πίσω. Στην πολεοδομία ο υπάλληλος με τρέλανε και μου είπε ότι ο όροφος εμβαδού 300τμ που διαιρείται σε τρείς αίθουσες πρέπει κάθε αίθουσα να έχει δύο εξόδους κινδύνου σε γωνία 45ο. Αυτό σημαίνει για μένα ότι συνολικά το κτίριο πρέπει να έχει 4 !!! σκάλες, μία εσωτερική και τρείς εξωτερικές (μία για κάθε αίθουσα) για να πετύχουμε τις δύο εξόδους. Η όδευση μέχρι την έξοδο του ισογείου για κάθε αίθουσα είναι μικρότερη από 45μ και μέχρι το σημείο που διαφοροποιούνται οι δύο οδεύσεις είναι μικρότερη από 30μ (κοινό τμήμα). Κάθε ερμηνεία είναι ευπρόσδεκτη.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.