Μετάβαση στο περιεχόμενο

Επισκευές σκαφών


Recommended Posts

Καλησπέρα στο φόρουμ. Όπως μαρτυράει και ο τίτλος η εργασία μου έχει να κάνει με επισκευές σκαφών. Το διευκρινίζω, όχι μαρίνα ή ναυπηγείο αλλά επισκευές σκαφών (περιοδική συντήρηση, συντήρηση μηχανών, βαψίματα, τριψίματα κτλ).

Στο προσχέδιο για την ''κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 4 του Ν. 4014/21.09.2011 ( Φ.Ε.Κ. Α'209/2011) στο παράρτημα III, στον πίνακα με τα λιμενικά έργα βάσει του α/α 9 βρίσκονται τα έργα με την ονομασία 'παράκτιες εγκαταστάσεις διαχείμανσης ή/και μικροεπισκευές σκαφών'.

 

Στην τροποποιητική του περασμένου Ιανουαρίου του Ν. 4014 Υ.Α. 1958/12, (21/Β/13.1.12) " Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4014/21.9.11 (ΦΕΚ 209/Α/2011) "

δεν υπάρχει καθόλου στα λιμενικά έργα αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων.

 

Που μπορώ να απευθυνθώ για να βρω, τέλος πάντων ,τι γίνεται ;

Επίσης, έχω βρει σχετικά με τα υγρά απόβλητα αλλά περισσότερο για την σύστασή τους τι παράγεται από μια τέτοια εγκατάσταση.

Για τις ποσότητες πως θα βγάλω άκρη;Μόνο από ξένη βιβλιογραφία; Γιατί από ελληνική βρίσκω μόνο για ναυπηγεία και μαρίνες όχι για επισκευές σκαφών.

Τέλος, επειδή σύμφωνα με το προσχέδιο ήταν να καταταχθεί στην κατηγορία Β για εκτός NATURA (και ο λόγος που άνοιξα και το άλλο τόπικ ''εφαρμογή του νόμου 4014'' αφού δεν έβγαζα άκρη επειδή δεν είχα διαβάσει το κεφάλαιο Β του Ν.4014 και δεν είχα αντιληφθεί την οδηγία του άρθρου 30, όπως με προέτρεψε ο συνάδελφος, δεν έχω ασχοληθεί με αυθαίρετα) ψάχνοντας για τα κατηγορίας Β4, έπεσα πάνω σε αυτό http://www.naevias.gr/nae/periexomeno%20perivallontikis%20ekthesis.htm .

Είναι αυτά τα ελάχιστα περιεχόμενα της περιβαλλοντικής έκθεσης για κατηγορία β4; Μήπως κάποια από αυτά δεν χρειάζονται;

 

Έχω κάνει δύο μελέτες μέχρι τώρα αλλά καμία δεν έτυχε να ήταν κατηγορίας Β4 (για την οποία ο ένας νόμος παραπέμπει στον άλλον και δεν είναι τόσο ευδιάκριτο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής έκθεσης).

 

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας, εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Επίσης, επειδή απαιτείται στην εργασία και πλωτή εξέδρα μπροστά από την επιχείρηση, επειδή αυτή (η πλωτή εξέδρα) βρίσκεται εντός natura ,γι αυτήν :

 

1) κάνω την διαδικασία της Β4 και απλά συμπληρώνω μια ειδική οικολογική αξιολόγηση όπως προστάζει ο ν.4014 ;

2) κάνω και Π.Π.Ε. σύμφωνα με την οδηγία για τις Β4 που όμως βρίσκονται σε natura σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο;

 

Δεν ξέρω αν είναι εκνευριστικές αυτές οι ερωτήσεις, αλλά ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν μου τα λύσανε στην διεύθυνση περιβάλλοντος που απευθύνθηκα πριν ζητήσω βοήθεια από δω μέσα.

Μακάρι να ήταν Α2 να ξέρω πως θα κινηθώ.

Link to comment
Share on other sites

Γεια σου alex,

μια πληροφορία για την εργασία σου που ίσως σου φανεί χρήσιμη όσο αφορά τα βαψίματα σκαφών και τις αποκαταστάσεις των επιφανειών τους σε συνάρτηση με τα υγρά απόβλητα.

Μια νέα μέθοδος έχει υιοθετηθεί με οικολογικούς μεθόδους στις ναυτιλιακές εφαρμογές για το ζήτημα των επισκευών των σκαφών που θέτεις. Μπορεί να σου φανεί χρήσιμο τι στιγμή που η μέθοδος πλέον αλλάζει και ήδη αρκετοί το χρησιμοποιούν σε δημόσιες και ιδιωτικές μαρίνες, ναυπηγεία, εταιρείες ενοικιάσεων σκαφών κτλ. Η eco-blast υλοποιεί μια οικολογική μέθοδο σε πολυεστερικά, ξύλινα, μεταλλικά σκάφη κτλ σε μουράβιες, προπέλες, πτερύγια με την υδροαμμοβολή με αποτελεσματικό και προπάντων οικολογικό τρόπο διαχείρισης. Αν θες περισσότερες πληροφορίες πάτα στο link www.eco-blast.gr και στα τηλ. 6936121600, 2693072105 ή εναλλακτικά στείλε μου message για επικοινωνία για την περιβαλλοντική αδειοδότηση.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.