Μετάβαση στο περιεχόμενο

alex1987car

Members
  • Περιεχόμενα

    8
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Φύλο
    Άντρας
  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανικός Περιβάλλοντος

Τελευταίοι επισκέπτες προφίλ

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

alex1987car's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. Οι ΜΠΕ έχουν στάνταρ αμοιβή αναλόγως κατηγορίας που εντάσσεται το έργο. Είχε πέσει στα χέρια μου ένα αρχείο με τις ελάχιστες αμοιβές ανα κατηγορία ΜΠΕ. Από πέρυσι τον Σεπτέμβριο οι κατηγορίες αλλάξανε, δεν γνωρίζω τι γίνεται με τις αμοιβές πλέον. Επίσης με την απελευθέρωση ,τουλάχιστον στους πολιτικούς μηχανικούς, υπάρχει μια νόμιμη ελάχιστη αμοιβή αλλά πλεον είναι θέμα συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών. Μάλλον ισχύει το ίδιο και για μας.
  2. Σευχαριστώ για την απάντηση. Υπάρχει μια σύγχηση όντως. Και από την άλλη, αφού είναι καταγεγραμμένες εργασίες οι απολήψεις υλικών από κάποιο μέρος , μπορεί κάλλιστα να ζητηθεί οποιαδήποτε στιγμή η απαιτούμενη ΜΠΕ. Έτσι φαντάζομαι. Το τι γίνεται στην πραγματικότητα είναι άλλο, να είμαι καλυμμένος απέναντι στον εργοδότη μου θέλω.
  3. Καλημέρα στο φόρουμ. Ξεθάβω αυτό το θέμα για να μην ανοίξω νέο. Ψάχνω τι ισχύει για τις αμμοληψίες, δανειοθαλάμους κτλ.Συγκεκριμένα για επιχωμάτωση. Στην κατάταξη έργων που έγινε τον Ιανουάριο φέτος και αφορά το νόμο 4014, στο παράρτημα V -ομάδα 5η έχει δύο κατηγορίες έργου μια με α/α 5 και τίτλο '' Δανειοθάλαμοι αδρανών και γαιωδών ή άλλων εδαφικών υλικών αποκλειστικά για τις ανάγκες έργων υποδομής '' και μια με α/α 6 και τίτλο '' Αμμοληψίες που δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των λατομείων αδρανών υλικών '' . Δεδομένου ότι πρόκειται για αποκατάσταση χαδα μεταφέρομαι αυτομάτως στην κατηγορία με α/α 6. Δύο ερωτήσεις. 1. Για οποιαδήποτε εργασία λήψης υλικού επιχωμάτωσης από οποιοδήποτε μέρος πρέπει απαραίτητα να συνταχθεί περιβαλλοντική άδεια-ΜΠΕ ; Από ότι έχω καταλάβει λατομειακά αδρανή υλικά είναι τα κλασσικά χαλίκι, άμμος, φίλερ και χαλίκι. Αυτά και μόνο θεωρούμε και γενικότερα αδρανή υλικά; Αδρανή υλικά είναι ,χημικώς, αυτά που δεν αντιδρούν με το τσιμέντο στο σκυρόδεμα. Δηλαδή το αργιλόχωμα, το κηπευτικό χώμα κτλ δεν αποτελούν αδρανή υλικά ; Δηλαδή 2. Με τον όρο αμμοληψίες που αναφέρεται στην κατηγορία με α/α 6 εννοεί δανειοθαλάμους αδρανών-γαιωδών κτλ που δεν προορίζονται για έργα υποδομής ή απλά όσα δεν θεωρούνται λατομειακά αδρανή αλλά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για οποιαδήποτε χρήση (και για έργα υποδομής); Ευχαριστώ εκ των προτέρων... Αναμένω την απάντησή σας. Μιχαηλίδης Αλέξανδρος
  4. Σ'ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια αλλά τα διαδικαστικά είναι αυτά που με ταλαιπωρούν περισσότερο.
  5. Επίσης, επειδή απαιτείται στην εργασία και πλωτή εξέδρα μπροστά από την επιχείρηση, επειδή αυτή (η πλωτή εξέδρα) βρίσκεται εντός natura ,γι αυτήν : 1) κάνω την διαδικασία της Β4 και απλά συμπληρώνω μια ειδική οικολογική αξιολόγηση όπως προστάζει ο ν.4014 ; 2) κάνω και Π.Π.Ε. σύμφωνα με την οδηγία για τις Β4 που όμως βρίσκονται σε natura σύμφωνα με τον προηγούμενο νόμο; Δεν ξέρω αν είναι εκνευριστικές αυτές οι ερωτήσεις, αλλά ρωτάω συγκεκριμένα πράγματα τα οποία δεν μου τα λύσανε στην διεύθυνση περιβάλλοντος που απευθύνθηκα πριν ζητήσω βοήθεια από δω μέσα. Μακάρι να ήταν Α2 να ξέρω πως θα κινηθώ.
  6. Καλησπέρα στο φόρουμ. Όπως μαρτυράει και ο τίτλος η εργασία μου έχει να κάνει με επισκευές σκαφών. Το διευκρινίζω, όχι μαρίνα ή ναυπηγείο αλλά επισκευές σκαφών (περιοδική συντήρηση, συντήρηση μηχανών, βαψίματα, τριψίματα κτλ). Στο προσχέδιο για την ''κατάταξη δημόσιων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 1 παράγραφος 4 του Ν. 4014/21.09.2011 ( Φ.Ε.Κ. Α'209/2011) στο παράρτημα III, στον πίνακα με τα λιμενικά έργα βάσει του α/α 9 βρίσκονται τα έργα με την ονομασία 'παράκτιες εγκαταστάσεις διαχείμανσης ή/και μικροεπισκευές σκαφών'. Στην τροποποιητική του περασμένου Ιανουαρίου του Ν. 4014 Υ.Α. 1958/12, (21/Β/13.1.12) " Κατάταξη δημοσίων και ιδιωτικών έργων και δραστηριοτήτων σε κατηγορίες και υποκατηγορίες σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 4014/21.9.11 (ΦΕΚ 209/Α/2011) " δεν υπάρχει καθόλου στα λιμενικά έργα αυτή η κατηγορία επιχειρήσεων. Που μπορώ να απευθυνθώ για να βρω, τέλος πάντων ,τι γίνεται ; Επίσης, έχω βρει σχετικά με τα υγρά απόβλητα αλλά περισσότερο για την σύστασή τους τι παράγεται από μια τέτοια εγκατάσταση. Για τις ποσότητες πως θα βγάλω άκρη;Μόνο από ξένη βιβλιογραφία; Γιατί από ελληνική βρίσκω μόνο για ναυπηγεία και μαρίνες όχι για επισκευές σκαφών. Τέλος, επειδή σύμφωνα με το προσχέδιο ήταν να καταταχθεί στην κατηγορία Β για εκτός NATURA (και ο λόγος που άνοιξα και το άλλο τόπικ ''εφαρμογή του νόμου 4014'' αφού δεν έβγαζα άκρη επειδή δεν είχα διαβάσει το κεφάλαιο Β του Ν.4014 και δεν είχα αντιληφθεί την οδηγία του άρθρου 30, όπως με προέτρεψε ο συνάδελφος, δεν έχω ασχοληθεί με αυθαίρετα) ψάχνοντας για τα κατηγορίας Β4, έπεσα πάνω σε αυτό http://www.naevias.gr/nae/periexomeno%20perivallontikis%20ekthesis.htm . Είναι αυτά τα ελάχιστα περιεχόμενα της περιβαλλοντικής έκθεσης για κατηγορία β4; Μήπως κάποια από αυτά δεν χρειάζονται; Έχω κάνει δύο μελέτες μέχρι τώρα αλλά καμία δεν έτυχε να ήταν κατηγορίας Β4 (για την οποία ο ένας νόμος παραπέμπει στον άλλον και δεν είναι τόσο ευδιάκριτο το περιεχόμενο της περιβαλλοντικής έκθεσης). Ευχαριστώ για τον χρόνο σας και την βοήθειά σας, εκ των προτέρων.
  7. Καλημέρα στο φόρουμ. Έκανα αναζήτηση και δεν εντόπισα θέμα που να το αναφέρει. Ο νέος νόμος περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων που ψηφίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο έχει ένα κενό που δεν έχει συμπληρωθεί ακόμη. Αναφέρομαι στα έργα κατηγορίας Β τα οποία, υποτίθεται, μέσα σε 9 μήνες θα γινόταν γνωστή η διαδικασία που απαιτείται για την σύνταξη μιας ΠΠΔ (Πρότυπη Περιβαλλοντική Δέσμευση). Έχω αντιληφθεί ότι δημοσιεύτηκε τον Ιανουάριο συμπληρωματική-τροποποιητική του νόμου 4014 όσον αφορά τις κατατάξεις έργων σε κατηγορίες, όχι όμως και για το παραπάνω ερώτημα. Και τώρα θα θέσω την απορία μου: Θέλουμε να πάρουμε άδεια για ένα έργο κατηγορίας Β (σύμφωνα με την πρόσφατη τροποποίηση-συμπλήρωση του ν.4014, όπως αναφέρω ανωτέρω.) Ακριβώς επειδή δεν είναι γνωστή η διαδικασία 1) Εμπίπτει στον προηγούμενο νόμο αυτό το θέμα και εφαρμόζω την διαδικασία που ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι αναλόγως με την κατηγορία στην οποία εντασσόταν μέχρι πρότινος ; 2) Κρατάω το ότι είναι κατηγορίας Β και εφαρμόζω τη διαδικασία για τις Β που ίσχυε μέχρι το καλοκαίρι (αν ναι για Β3 ή Β4) ; 3) Δεν μπορεί να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο και περιμένει την απόφαση; Ελπίζω να έγινα κατανοητός και σαφής σε αυτό που ρωτάω. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.