Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κατάτμηση εκτός σχεδίου


Recommended Posts

Είμαι νέα μηχανικός και αν μπορείτε να με βοηθήσετε: 1)Έκταση 22 στρ εκτός σχεδίου θα χωριστεί σε 2 κομμάτι, το ένα θα έχει πρόσωπο 100 μ σε δημοτική οδό και το άλλο σε αγροτική οδό. Το πρώτο θα είνι άρτιο και οικοδομήσιμο? Η' και τα δύο θα γίνουν μη άρτια και οικοδομήσιμα?

2) (Γενική έρωτηση) Δηλαδή για να γίνει κατατμηση σε οικοπεδο άρτιο και οικοδομήσιμο εκτός σχεδίου τα νέα οικόπεδα για να είνια άρτια και οικοδομήσιμα θα πρέπει να είναι όλα?

Ευχαριστώ

Link to comment
Share on other sites

καλημέρα στη νέα συνάδελφο,

ασφαλώς και ισχύει το 2ο εδάφιο της ερώτησής σου (ως προς την αρτιότητα ασφαλώς και οικοδομησιμότητα προφανώς), αλλιώς ούτε ο συμβολαιογράφος θα φτιάξει συμβόλαια και άν πάραυτα γίνουν, θα σκοντάψετε στον Υποθηκοφύλακα.

Οσο για τον τρόπο που γράφεις επέτρεψέ μου να σε παραπέμψω σε μερικούς ωραίους κανόνες που θέσπισε η κοινότητα :wink:

http://www.michanikos.gr/ftopic195.html

καλή τύχη.

Link to comment
Share on other sites

Γεια και απο μενα καλο θα ηταν πριν προχωρησεις στην κατατμηση να εκανες καποια ερευνα για την περιοχη.

1. αν το αγροτεμαχιο βρισκεται σε ζοε (ζωνη οικιστικου ελεγχου) οπου καθοριζονται κατωτερα ορια κατατμησης για τα εκτος σχεδιου.

2. ή αν υπαρχει γπσ (γενικο πολεοδομικο σχεδιο) στην περιοχη

Με τον ορο δημοτικη οδο τι εννοεις ; ειναι οδος του οικισμου ή υπαρχει καποιος αλλος χαρακτηρισμος για τον εν λογω δρομο (βλεπε καταταξη εθνικου και επαρχιακου δικτυου) για να λαβεις υπ οψιν την αποσταση της γραμμης δομησης απο τον αξονα της οδου ή το οριο απαλλοτριωσης της

λαβε υπ οψιν οτι για την αρτιοτητα σε αυτους τους δρομους απαιτηται και το βαθος αγροτεμαχιου πδ 24/85

καλη επιτυχια

Link to comment
Share on other sites

καλησπέρα...

η κατάτμηση στα εκτός σχεδίου απαγορεύεται οπότε η μονη λύση είναι αν δεν έχουν γίνει καθόλου συμβόλαια μέχρι τώρα και γίνει χρησικτησία να κάνεις δυο διαφορετικά τοπογραφικά και να γίνουν δυο συμβόλαια που εννοείται θα είναι άρτια οικοδομήσιμα και επειδή είναι αρκετά μεγάλα σε έκταση να παραχωρήσουν δρόμο ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα....

 

Για την μετατροπή από Greeklish σε Ελληνικά, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν απαγορεύεται από άλλες διατάξεις επιτρέπεται κατάτμηση στα εκτός σχεδίου. Από συμβολαιογράφο το ξέρω. Δεν ξέρω για την αρτιότητά τους όμως.

Link to comment
Share on other sites

Η κατάτμηση δεν επιτρέπεται μόνο σε γήπεδα για τα οποία ισχύουν οι διατάξεις περί αγροτικής αποκατάστασης κλπ (αναδασμοί, κλήροι κλπ...) Στις υπόλοιπες περιπτώσεις επιτρέπεται η κατάτμηση. Προσοχή στις περιπτώσεις που ορίζεται ελάχιστο όριο κατάτμησης (π.χ. από ΖΟΕ). Επίσης σε περιοχές που δεν ισχύουν ειδικές διατάξεις, γίνεται κατάτμηση και σε μη άρτια, όταν πρόκειται για αγρούς.

Το θέμα έχει συζητηθεί αναλυτικά.

Μια αναζήτηση θα σας βοηθήσει....

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.