Μετάβαση στο περιεχόμενο

σταθεροποίηση επιχωμάτων


dhmhtrhspm

Recommended Posts

Καλησπέρα συνάδελφοι, χρειάζομαι βοήθεια σε μία εργασία που έχω αναλάβει, ξέρει κανείς τα μηχανήματα που χρειαζονται καθως και την διαδικασία της σταθεροποιησης για σταθεροποίηση με τσιμέντο υδράσβεστο, άσφαλτο, ιπτάμενη τέφρα η όποια άλλη γνωρίζει(road tech κ.τ.λ.)

Link to comment
Share on other sites

Δεν σας έχουν δώσει βιβλία ή έστω σημειώσεις; Βιβλιοθήκη δεν υπάρχει; Στο ίντερνετ δεν έψαξες. Αν πάλι πρόκειται για κάτι εξειδικευμένο στην σταθεροποίηση, διατύπωσέ το.

Link to comment
Share on other sites

http://geoapp.gr/wp/?page_id=198

 

http://www.edrasis.g...ex.asp?a_id=166

 

και εδώ

 

Ειδικά στο δεύτερο link θα δεις και ιστορία. Φοβερή εταιρία η οποία πλέον αδυνατεί για τα καθημερινά. Παλιός πόνος.

Edited by kostassid
Link to comment
Share on other sites

οπως ξερετε η ιστορία με τα βιβλία είναι πονεμένη τα υπόλοιπα επαφίωνται στη δική μου μελέτη και δυστυχως για μένα ευτυχώς για την Ελλάδα η χώρα μας έχει ως επι το πλείστον καλά εδάφη που ακόμα και όταν δεν έχει παντα υπάρχουν κοντα δανειοθαλάμοι με θραυστά ετσι η σταθεροποίηση που κατά κανόνα χρησιμοποιείται ειναι αυτή με τσιμέντο και θραυστά, έτσι λοιπόν εγώ επειδή πρέπει να παρουσιάσω στην τάξη την κάθε μέθοδο πρέπει να βρω στοιχεία όπως κοστη, μηχανήματα που θα χρειαστουν-κ.α. που μπορώ να βρω σε βιβλιογραφεία-που δυστυχώς εταιρίες που επικοινώνησα στην Κρητη απ όπου είμαι δεν μπορούσα να βοηθήσουν καθώς δεν είχαν ξανακάνει, συνάδελφε Κώστα τα link που μου έκανες post τα έκανες για να επικοινωνήσω με τις εταιρίες αυτές ?

Link to comment
Share on other sites

χημική εεε? ρωτα εδω...

http://www.alpine.at/en/bereiche/spezialtiefbau/

 

κάτι παραπάνω δεν γνωρίζω εκτός από εμπειρικά τα οποία δεν θα σου είναι χρησιμα.

Link to comment
Share on other sites

Η ανάμιξη του υλικού γίνεται σε ειδικά παρασκευαστήρια (όπως του σκυροδέματος), διάστρωση με finisher και οδοστρωτήρες. Χρησιμοποιείται όταν έχουμε μεγάλες ποσότητες και δεν θέλουμε απώλειες υλικού. Τέτοια εργοτάξια υπάρχουν κυρίως στην Αφρική .

Υπάρχει και η επί τόπου ανάμιξη. Απαιτούνται: Εργαστήριο, grader, βυτία (νερού και υδρασβέστου), φρέζες και οδοστρωτήρες. Περίπτωση για τοπικές επεμβάσεις.

Και στις δύο περιπτώσεις υπολογίζουμε τα αναγκαία φορτηγά.

Μια ακραία περίπτωση, αποτελεί το R.C.C. (rolled compacted concrete) που χρησιμοποιείται ως ανάχωμα στα φράγματα (π.χ. Πλατανόβρυση). Υλικά αδρανή σκυροδέματος, τσιμέντο, ιπτάμενη τέφρα. Διαστρώνεται-συμπυκνώνεται με εξοπλισμό οδοποιίας (και γιαυτό πρέπει να έχει μηδενική κάθιση) με όλα τα υπέρ που έχει, συγκριτικά με ένα φράγμα από σκυρόδεμα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.