Μετάβαση στο περιεχόμενο

Άδεια μικρής κλίμακας για εγκατάσταση ανεμογεννήτριας


Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους.

 

Στην άδεια μικρής κλίμακας καταθέτεις απλά μια τεχνική έκθεση όπως στα φ/β;;;;;;

Υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής περιγραφής της εγκατάστασης;

Αν δεν κάνω λάθος στις άδειες μικρής κλίμακας ΄΄απαγορεύεται’’ η λέξη μπετόν...

Άρα με την θεμεωση τι κάνω;;;;;;;

 

SSSSSSSSSSOOOOS είμαι στο απόλυτο σκοτάδι!!!

οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει...

 

Ευχαριστώ!!!!!!!!

Link to comment
Share on other sites

Στα Φ/Β πάντως δεν καταθέτεις απλή τεχνική έκθεση...Θέλει ακόμα κάποια ηλεκτρολογική μελέτη, τοπογραφικό εξαρτημένο, κάτοψη-τομή οικίσκου, πάνελ, περίφραξης και διάγραμμα κάλυψης (κατά τα άλλα μικρής κλίμακας...).

Στην ανεμογενήτρια δε μπορώ να φανταστώ πως θα γλυτώσεις τη στατική μελέτη τουλάχιστον.

Δοκίμασες να κάνεις αναζήτηση για σχετικό νόμο στο internet; Ή να ρωτήσεις στην πολεοδομία...

Edited by Occultist
Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα σε όλους.

 

Στην άδεια μικρής κλίμακας καταθέτεις απλά μια τεχνική έκθεση όπως στα φ/β;;;;;;

Υπάρχει κάποιο πρότυπο τεχνικής περιγραφής της εγκατάστασης;

Αν δεν κάνω λάθος στις άδειες μικρής κλίμακας ΄΄απαγορεύεται’’ η λέξη μπετόν...

Άρα με την θεμεωση τι κάνω;;;;;;;

 

SSSSSSSSSSOOOOS είμαι στο απόλυτο σκοτάδι!!!

οποιαδήποτε πληροφορία θα βοηθήσει...

 

Ευχαριστώ!!!!!!!!

 

Το θεμέλιο της κανονικής ανεμογεννήτριας θέλει Ο.Α. Δεν πάει με μικρής κλίμακας.

 

Για τι ανεμογεννήρια μιλάμε όμως?

Edited by zefuros
Link to comment
Share on other sites

Πρόκειται για μικρή ανεμογεννήτρια ύψους 18m.

Δηλαδή όταν στο Ν. 3851-2010/ Άρθρο 9 / παραγρ. 8 αναφέρει ;΄΄Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννητριών δεν απαιτείται οικοδομική άδεια αλλά έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.΄΄, δεν εντάσσει τη θεμελίωση μέσα στις εργασίες εγκατάστασεις της Α/Γ;;

Πάς με μικρής κλίμακας για όλα τα άλλα και εκδίδεις οικοδομική άδεια για τη θεμελίωση;

 

Επίσης δεν μπορώ να φανταστώ καν πώς μπορεί η θεμελίωση , με τόσο μπετό και τόσα σίδερα μπορεί να περιγραφεί στην μικρής κλίμακας.

Link to comment
Share on other sites

Χρειάζεται να εχεις εργαλείο που θα σου δειχνει εναν Νόμο μετά τις τροποποιήσεις. Ο 3851 αλλαξε ενα εδάφιο της παρ.4 του ρθρου 3 του 2244. Το πλήρες κείμενο της παραγραφου σημερα::

 

4. Σις άδειες εγκατάστασης μπορούν να τίθενται όροι και περιορισμοί για την εξασφάλιση της τεχνικής αρτιότητας της κατασκευής του σταθμού και την προστασία των εργαζομένων και του περιβάλλοντος. Τα αιολικά και ηλικά συστήματα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας νοούνται μόνο ως ηλεκτρομηχανολογικές εγκαταστάσεις.

«Για την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων και ανεμογεννητριών δεν απαιτείται οικοδομική άδεια, αλλά έγκριση εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την αρμόδια Διεύθυνση Πολεοδομίας. Ειδικά για την τοποθέτηση φωτοβολταϊκών συστημάτων και μικρών ανεμογεννητριών σε κτίρια και στέγαστρα, αντί της έκδοσης έγκρισης εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας, μπορεί, με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, να προβλέπεται μόνο η γνωστοποίηση των εργασιών αυτών στον οριζόμενο κατά περίπτωση αρμόδιο φορέα.»*** (βλ. σχόλια) Για υδροηλεκτρικά έργα απαιτείται η έκδοση οικοδομικής άδειας μόνο για το κτίριο του υδροηλεκτρικού σταθμού. Για τα υδραυλικά έργα την ευθύνη έχουν εξ ολοκλήρου ο μελετητής, ο κατασκευαστής και ο φορέας υλοποίησης του έργου.

 

 

Δεν απαλλάσσονται από την υποχρέωση έκδοσης οικοδομικής άδειας οι δομικές κατασκευές, όπως τα θεμέλια των πύργων ανεμογεννητριών, τα οικήματα στέγασης του εξοπλισμού ελέγχου και των μετασχηματιστών. Σε κάθε περίπτωση τα έργα ηλεκτροπαραγωγής από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας υπάγονται στις περί βιομηχανικών εν γένει εγκαταστάσεων διατάξεις του άρθρου 4 του από 24.5.1985 προεδρικού διατάγματος (ΦΕΚ 270 Δ') για την εκτός σχεδίων πόλεων δόμηση, καθώς και σε κάθε άλλη ειδική διάταξη του ίδιου προεδρικού διατάγματος, που αφορά σε έργα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού Α.Ε., ανεξάρτητα από το φορέα υλοποίησής τους. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Ανάπτυξης, Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων 'Εργων και του κατά περίπτωση αρμόδιου Υπουργού, που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, μπορεί να καθορίζονται ειδικοί όροι και περιορισμοί δόμησης για την ανέγερση εγκαταστάσεων εκμετάλλευσης Α.Π.Ε., κατά παρέκκλιση των διατάξεων των άρθρων 1, 4 και 7 του από 24.5.1985 προεδρικού διατάγματος, που δημοσιεύθηκε στις 31.5.1985 (ΦΕΚ 270 Δ'), καθώς και ειδικές αποστάσεις από τα όρια οικισμών, κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 4 του ίδιου προεδρικού διατάγματος και των διατάξεων του άρθρου 7του από 24.4.1985 προεδρικού διατάγματος που δημοσιεύθηκε στις 3.5.1985 (ΦΕΚ 181 Δ'). Για την έκδοση οικοδομικής άδειας ανέγερσης ή νομιμοποίησης εγκατάστασης Α.Π.Ε. δεν απαιτείται έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Πολεοδομικού και Αρχιτεκτονικού Ελέγχου (Ε.Π.Α.Ε.), εκτός αν η εγκατάσταση προβλέπεται να γίνει σε παραδοσιακούς οικισμούς ή περιοχές ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, που προστατεύονται ως προς την πολεοδομική ανάπτυξη από ειδικά διατάγματα. Για την έκδοση οικοδομικών αδειών έργων ηλεκτροπαραγωγής, που αναγείρονται σε δάση ή δασικές εκτάσεις, ύστερα από έγκριση επέμβασης χορηγούμενη κατά τις διατάξεις του άρθρου 58 του Ν. 998/1979 και του άρθρου 13 του Ν. 1734/1987 (ΦΕΚ 189 Α'), θεωρείται ότι υφίσταται τίτλος κυριότητας."

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.