Μετάβαση στο περιεχόμενο

στατική επάρκεια


 

Recommended Posts

καλησπέρα,

σε ένα υπάρχων κτίριο χρειάζεται στατικός έλεγχος για την έκδοση άδειας μετά από την υπαγωγή του στο ν.4014.

 

Το ισόγειο είναι προ του '55 πέτρινο με άδεια αλλά χωρίς στατική μελέτη εννοείται και ο όροφος του '63 είναι από σκυρόδεμα. Για τον έλεγχο θα πρέπει να γίνει με μη καταστροφικές μεθόδους έλεγχος του οπλισμού και μετά επίλυση του ορόφου με τον αντισεισμικό του 59 καθώς και έλεγχος του πέτρινου ισογείου με τα φορτία;;; δεν υπάρχει πιο απλός τρόπος;;; και το κόστος αυξάνει και δεν ξέρω τι αποτελέσματα θα βγάλει για ενισχύσεις κτλ...

Link to comment
Share on other sites

Ο τρόπος είναι ο ορθός αφού μιλάμε για υφιστάμενο. Απλά δεν είναι. Άνθρωποι θα μείνουν μέσα έτσι δεν είναι; Ρισκάρεις ζωές;

Link to comment
Share on other sites

μηχανικός είμαι.

 

αν δεις

http://www.poleodomia.gov.gr/Default.aspx?tabid=62

δεν ζητείται στατική επάρκεια.

από τον ιδιοκτήτη δεν μου ζητήθηκε να κρίνω η κατασκευή, η νομιμοποίηση του μου ζητήθηκε. αν είναι να υπογράψω κάτι θα το ελέγξω πριν αλλά προσπαθώ να βρω τι είναι απαραίτητο.

επειδή είμαι μηχανικός και μπορώ δεν θα σηκώσω και άλλους δύο ορόφους από πάνω!

Link to comment
Share on other sites

εσύ θα κάνεις σε όλα τα αυθαίρετα που τακτοποίησης στατικό έλεγχο ή θα δώσεις απλό δελτίο τρωτότητας;

Link to comment
Share on other sites

Αν δεν κάνω λάθος με τον 4014/11 είσαι υποχρεωμένος να συντάξεις δελτίο τρωτότητας και ακόμα δεν έχει διευκρινιστεί τι ακριβώς θα συμπεριλαμβάνει αυτό. Μέχρι τώρα πολλοί συνάδελφοι όπως και εγώ έχουν κινηθεί με τις οδηγίες του ΟΑΣΠ (εδώ) και αν κρίνουν συμπληρώνουν το παραπάνω σύμφωνα με τη κρίση τους. Ελπίζουμε σε κάποια ανακοίνωση.

Στατικός έλεγχος γίνεται σε επαγγελματικούς χώρους όταν πας να εντάξεις ένα ακίνητο στον 4014/11.

 

Από ότι κατάλαβα εσύ ένταξες το ακίνητο στον 4014/11, πλήρωσε μόνο το παράβολο το ιδιοκτήτης και επέλεξες να εκδόσεις άδεια οπότε δεν θα πληρώσει καθόλου το υπόλοιπο πρόστιμο. (με διορθώνεις αν έχω λάθος). Άρα θα πας να εκδόσεις κανονική άδεια την οποία θα υπογράψεις! σου λεει κάτι αυτό; όχι μόνο για το νόμιμο τρόπο που πρεπει να ακολουθήσεις αλλά και τις γραμμές που πρέπει να κινηθείς ώστε να είσαι καλυμμένος απέναντι στους κανονισμούς και στον πελάτη.

Link to comment
Share on other sites

ναι, όπως τα λες είναι. υπογράφω την έκδοση αδείας αλλά σύμφωνα με το site που ανέβασα δεν υπογράφω στατικό έλεγχο. αν δεν ζητείται γιατί να βάλω τον ιδιοκτήτη να πληρώσει κάτι τέτοιο; όπου θα ρωτήσει κάποιο συνάδελφο και θα του πει ότι νά'ναι. αν απαιτείται θα το κάνω, ρωτάω τι απαιτείται. δεν νομίζω ότι δαφονούμε κάπου.

Link to comment
Share on other sites

Καμία διαφωνία.

Αν έχει υπαχθεί το ακίνητο στον 4014/11 αναφέροντας στον τύπο αυθαιρεσίας ότι θα εκδοθεί άδεια (προς έκδοση οικοδομικής΄αδειας), τότε πρέπει να εκδοθεί άδεια. Ρώτα την οικία πολεοδομία ποιες μελέτες πρέπει να κάνεις.

Αν όμως έχει υπαχθεί στον 4014/11 ως τακτοποίηση τότε μείνε στο ΔΔΤ έως νεωτέρας αλλά στην τεχνική έκθεση που θα συντάξεις για να είσαι καλυμμένος θα πρέπει να υπάρχει παράγραφος για ελέγχους που πρέπει να γίνουν και να ενημερώσεις τον πελάτη σου γιαυτες.

 

Άρα το θέμα βρίσκεται σε λάθος κατηγορία, πρέπει να πάει στον 4014/11

Link to comment
Share on other sites

χμμ. μάλλον είναι σε λάθος κατηγορία. ή στον 4014 πρέπει να πάω ή στην έκδοση οικοδομικών αδειών.

ευχαριστώ για την καλή πρόθεση πάντως.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.