Μετάβαση στο περιεχόμενο

Παρατάσεις και έλεγχοι λογαριασμών από το Ελεγκτικό Συνέδριο.


Recommended Posts

Συνάδελφοι "Χριστός Ανέστη",

έχουμε ένα λογαριασμό από δημόσιο έργο που περιμένουμε να διευθετηθεί από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου. Ο προϊστάμενος της οικονομικής υπηρεσίας μου είπε ότι σύμφωνα με το Π.Δ.136 "Καθορισμός κατώτατου ύψους των δαπανών που ελέγχονται από το Ελεγκτικό Συνέδριο" και άλλοι λογαριασμοί εκτός του 1ου ελέγχονται από τον Επίτροπο όταν υπάρχουν παρατάσεις εκτέλεσης του έργου. Μου διάβασε μάλιστα το τελευταίο τμήμα του 2α εδαφίου ".... Κατά τον ίδιο τρόπο ελέγχονται και οι τυχόν παρατάσεις και ανανεώσεις των συμβάσεων του πρώτου εδαφίου της παραγράφου αυτής, καθώς και οι συμπληρωματικές συμβάσεις παροχής υπηρεσιών και έργων".

Για μένα είναι σαφές ότι οι παρατάσεις δεν αναφέρονται στις συμβάσεις εκτέλεσης δημοσίων έργων αλλά σε αυτά τα είδη δαπανών που αναφέρονται στο 1α εδάφιο, ενώ πάλι για μένα είναι σαφές ότι όταν ο λογ έχει μέσα συμπληρωματική σύμβαση ελέγχεται από τον Επίτροπο.

Έτσι αφού ο 5ος λογ (για τον οποίο γίνεται λόγος) δεν έχει μέσα Σ.Σ. για μένα δεν πρέπει να ελεγχθεί από τον Επίτροπο αλλά να πληρωθεί κατευθείαν από τον Δήμο ανεξάρτητα αν υπάρχουν ή όχι παρατάσεις στην εκτέλεση του έργου.

Μπορεί κάποιος από εσάς να το επιβεβαιώσει από την εμπειρία του;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.