Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ερώτηση για παροχές


Recommended Posts

Γειά σας και απο μένα..Σαν νεος ηλεκ/γος Μηχ/κος θα ήθελα κάποια βοήθεια σε κάποιους υπολογισμούς..

Καταρχήν..

1. τι παροχή να επιλέξω για το μηχανοστάσιο ανελκυστήρα 6kW?(δεν με ενδιαφερει η συνδεση του ανελκυστήρα αλλά η αναμονή παροχής και πίνακα) και επίσης απο καποια πράγματα που έχω διαβάσει και μάλλον κατι δεν κατάλαβα καλά όταν αναφέρει οτι η γραμμή του φωτισμού και πριζών του μηχανοστασιου θα πρεπει να είναι απο διαφορετικό κύκλωμα..δηλαδη εκτός πίνακα μηχανοστασιου αλλά απο πίνακα πχ υπογείου?? Υπάρχει κατι που θα πρέπει να προσέξω??

 

2. Επίσης οσον αφορά το μηχανοστάσιο πισίνας..Δεν ξέρω ακόμα πόσα kW θα είναι οτιδήποτε έχει σχέση με την πισίνα αλλά πάλι τι θα πρέπει να προσέξω οσον αφορά και πάλι την αναμονή της παρολης κ πίνακα?Και εδώ υπάρχει κάτι που θα πρέπει να προσέξω?

Link to comment
Share on other sites

Καλησπέρα φίλε κ καλή σταδιοδρομία σαν νέος μηχανικός.

1)Θα πρέπει να ρίξεις μία παροχή για υποπίνακα στο χώρο του μηχανοστασίου του ανελκυστήρα.

Έπειτα θα κάνεις τους υπολογισμούς σου και ανάλογα, από αυτόν τον υποπίνακα θα τραβήξεις γραμμές ξεχωριστά για τις πρίζες του μηχανοστασίου και ξεχωριστά για το φωτισμό ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να έχει η μελέτη μέσα στο μηχανοστάσιο.

Φρόντισε πρώτα να βγάλεις την Ισχύ που θα πρέπει να καλύψεις με αυτόν τον υποπίνακα και έπειτα θα δεις ότι θα απαντήσεις μόνος σου στην ερώτησή σου.

Επίσης, φρόντισε να μάθεις τα στοιχεία του ανελκυστήρα για να κάνεις τους υπολογισμούς σου. Το 6kW δεν αρκεί πάντα για ορθούς υπολογισμούς (για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ντε) :smile:

 

2)Το ίδιο ισχύει και για την πισίνα. Μάθε πρώτα πόσα μοτέρ θα έχει το μηχανοστάσιο και τα χαρακτηριστικά τους και μετά κάνε τη μελέτη.

Ή καλύτερα, με βάση την πισίνα m3 νερό, τη δεξαμενή κτλ επέλεξε τα μοτέρ (αριθμό, τη λειτουργία του κάθε ενός, χαρακτηριστικά) και είμαι σίγουρος ότι τότε θα τα βγάλεις τα νούμερα μόνος σου.

Edited by miltos
Διαγραφή παράθεσης ολόκληρου μηνύματος
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.