Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αυθαίρετο παρακολούθημα σε πρώτη κατοικία - μειωτικός συντελεστής;


kalatravas

Recommended Posts

Ίσως... λέω ίσως... αν η αυθαίρετη κατασκευή ΔΕΝ είναι ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΑ πλήρως ανεξάρτητη, ασχέτως του ότι έχει ανεξάρτητη πρόσβαση, δηλ. είναι απλά ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο που καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειας και ΔΕΝ διαθέτει τους απαραίτητους χώρους (λουτρό και κουζίνα) ώστε να μπορεί να λειτουργήσει ως ανεξάρτητη κατοικία , θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως επαύξηση της κύριας κατοικίας, υπό την έννοια ότι η ανεξάρητη πρόσβαση μέσω δώματος επιβαλλόταν για την αποφυγή επέμβασης στον ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ φέροντα οργανισμό του κτιρίου. (τρύπα στην πλάκα για δημιουργία εσωτερικής σκάλας), δηλ. μεγαλύτερη και ίσως πιο επικίνδυνη αυθαιρεσία.

 

Δεν λέω ότι κάτι τέτοιο σε καλύπτει πλήρως, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις δεν παύει είναι μια υπαρκτή κατάσταση.

Αν μάλιστα το μέγεθος της οικογένειας "δικαιολογεί" την ανάγκη της σε έξτρα υπνοδωμάτιο σε σχέση με το αρχικό μέγεθος του διαμερίσματος, θα μπορούσες να το επικαλεστείς και να το στηρίξεις με αυτό το αιτιολογικό....

 

Κάπως τραβηγμένο το σενάριο, αλλά το ανέφερα επειδή πραγματικά έχω κάποιες τέτοιες περιπτώσεις υπόψιν μου.

Edited by Kapa
Link to comment
Share on other sites

Ακριβώς αυτή είναι η περίπτωση. Η αυθαίρετη κατασκευή αποτελείται από ενιαίο κύριο χώρο χωρίς βοηθητικούς χώρους. Πιάσε το αυγό κλπ κλπ...

 

Καλό μπλέξιμο...

Link to comment
Share on other sites

Αν το διαμέρισμα (σε οποιονδήποτε όροφο και να βρίσκεται) αποτελεί κύρια και μοναδική κατοικία του ιδιοκτήτη και ταυτοχρόνως το συμβόλαιο ιδιοκτησίας αυτού αναφέρει και αποκλειστική χρήση π.χ. τμήματος του δώματος κ.λπ., στο οποίο δώμα ο ιδιοκτήτης έφτιαξε αυθαίρετο, τότε η προσωπική μου άποψη είναι ότι, μπαίνει ως "κύρια και μοναδική κατοικία".

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.