Μετάβαση στο περιεχόμενο

From google earth to coordinates table


Recommended Posts

Αυτο που θελω να κανω ειναι οπως γραφω και στον τιτλο να μπορω να παρω μια εικονα απο το google earth και να την μετατρεψω ουσιαστικα σε ενα πινακα που να περιεχει τις συντεταγμενες καθε σημειου της εικονας σε καθε του κελι.Υπαρχει κανεις που να ξερει με ποιον τροπο η πιο προγραμμα μπορω να το κανω αυτο?

Link to comment
Share on other sites

Κάθε σημείου εννοείς κάθε pixel της εικόνας;Και ποιές συν/νες θες να έχει ο πίνακας;Αυτές που δίνει το google earth (WGS84) ?

Δεν ξέρω αν γίνεται αυτό που λές.Μου φαίνεται πολύ δύσκολο έτσι όπως το κατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Γενικα για μια περιοχη θα ηθελα να παρω το 3d μοντελο απο το google maps (longatitude,latitude,υψομετρο και να ειναι σε αρχειο text αν γινεται) και την εικονα της περιοχης που να δειχνεις τα χρωματα σε καθε σημειο ως αρχειο jpeg.Αυτο πως ακριβως μπορω να το κανω?

Edited by _teo
Link to comment
Share on other sites

Για να γίνει αυτό χρειάζεσαι εξειδικευμένο λογισμικό όπως π.χ. το Civil 3D 2011-12 (στο 2013 αφαίρεσαν την επικοινωνία με google earth).

Πρέπει να τραβήξεις την εικόνα απο το google earth μαζί με την επιφάνεια της και μετά να δημιουργήσεις κάνναβο όπου θα παρεις την πληροφορία που θες στα σημεία ενδιαφέροντος.

Πιθανόν να το κάνει αυτόματα το πρόγραμμα αλλά εγώ δεν το χω ψάξει γιατι δεν μου εχει χρειαστεί.

Ψάξτο λίγο.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Τελικα βρηκα τροπο να κανω αυτο που ηθελα.Χρησιμοποιω αρχεια .hgt που βρηκα στο διαδικτυο τα οποια τα ανοιγω με το global mapper και ουσιαστικα απεικονιζουν καποιο χαρτη με χρωματα που δηλωνουν τα υψομετρα στα σημεια.Με την χρηση λοιπον αυτου του προγραμματος μπορω να εξαγω αρχειο .xyz το οποιο μπορω να ανοιγω με excel, word etc. και να παιρνω ετσι τις συντεταγμενες της περιοχης που θελω (longtitude,latitude,υψομετρο) για ΟΛΑ τα σημεια της περιοχης που εχω επιλεξει.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.