Μετάβαση στο περιεχόμενο

Σεμιναριο για ΑΠΕ, για αιολικη ενεργεια.


corsakias

Recommended Posts

Οπου να κοιταξουμε παντου υπαρχουν εγκαταστατες για φωτοβολταικα, οπως και σεμιναρια αρκετα για αυτα με πληρωμή ή όχι. Ομως για την αιολικη ενεργεια και τη παραγωγη αυτης γνωριζει καποιος κατι? Εχετε ακουσει, δει καπου να "προσφερουν" γνωσεις σχετικα?

Link to comment
Share on other sites

Απο οσο γνωριζω το master-D κανει κατι τετοια, αλλα πραγματικα πιστευω οτι ειναι εντελως χασιμο χρονου...Τα Φ/Β ειναι πιο απλα σε συγκριση με τα αιολικα οπου συμβαλλουν πολλες κ διαφορετικες ειδικοτητες..

 

Γνωσεις μπορεις να αποκτησεις αναλογα με ποιο κομματι της αιολικης θες να ασχοληθεις, κοιτα πρωτιστως βιβλιογραφικα...Μετα εαν βρεις τα προγραμματα που χρησιμοποιουνται σε μελετες καλως αν κ ειναι δυσευρετα κ ακριβα.

 

Το ηλεκτρολογικο κομματι ειναι ευκολα κατανοησιμο, το θεμα ειναι η μελετη της ενεργειακης αποδοσης κ αποδοση εγκαταστασης σε συνδυασμο με την χωροθετηση.

Edited by george_RES
Link to comment
Share on other sites

Βασικα ενδιαφερομαι για το τεχνικο κομματι και τη χρήση-συντηρηση του εξοπλισμου. Εχω βρει καποια βιβλιογραφια στο διαδικτυο την οποια και θα μελετησω μιας και υπάρχουν αρκετες πληροφοριες. Η σκεψη μου ειναι αν θα μπορω να "αναλαβω" την οποια επιβλεψη και συντηρηση "αιολικου" εξοπλισμου. Σίγουρα η τεχνικη εταιρια που κατασκευασε και τοποθετησε έχει το πρώτο λόγο σε αυτο, αλλά αν ενα μερος αυτης μπορω να αναλαβω εγω, με τον ενα ή αλλο τροπο, ειναι επιθυμητο.

Link to comment
Share on other sites

Κοιτα για το θεμα συντηρησης τα πραγματα ειναι σχετικα απλα :smile: Οι γνωσεις που εχεις στο αντικειμενο των μηχανων και ηλεκτροκινητηρων ειναι επαρκης αφου στο τελος αυτα ειναι τα μερη που απαρτιζουν το εσωτερικο μιας ανεμογεννητριας, ισως θα πρεπει να εξοικιωθεις κ με το κομματι των αυτοματισμων ΣΑΕ που χρησιμοποιουνται σε αιολικα, κατα τα αλλα η συντηρηση που κανουν οι εταιριες ειναι ουσιαστικα κατι διαδικαστικο, εφοσον πια για τα περισσοτερα κομματια γνωριζουμε τον ωφελιμο χρονο ζωης κ την πιθανοτητα βλαβης ανα μερος.

Καλο θα ηταν να επικοινωνησεις με τη εταιρια που σε ενδιαφερει σιγουρα δεν ειναι τοσο το ακαδημαικο κομματι που θα σε βοηθησει αλλα το τεχνικο, κ σαφως θα μπορεσουν να σε βοηθησουν περισσοτερο :smile:

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.