Μετάβαση στο περιεχόμενο

Γρανάζια μινιατούρες


Recommended Posts

Καλησπέρα, σπουδάζω στο Εθνικό Μετσόβιo Πολυτεχνείο στο τμήμα των μηχανολόγων και μου έχει ανατεθεί μια εργασία στο μάθημα Στοιχεία Μηχανών για ceramic ball bearings Slip Clutches και Miniature Gears

(κεραμικά ρουλεμάν, συμπλέκτες ολίσθησης και γρανάζια μινιατούρες(?) )

Θα ήθελα αν μπορούσατε να με βοηθήσετε με τυχόν πληροφορίες ή links που έχετε στη διάθεσή σας σχετικά με τα θέματα αυτά.

 

τη μεγαλύτερη δυσκολία την αντιμετωπίζουμε στα miniature gears. δεν εχουμε καταλάβει ακριβώς αν είναι κάποια ειδική κατηγορία γραναζιών ή ο όρος miniature αναφέρεται απλά σε συγκεκριμένες διαστάσεις τρόπο παραγωγής και εφαρμογές.

 

Dimitris314

Edited by miltos
Συγχώνεψη
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

ceramic ball bearings=υβριδικα ρουλεμάν, είναι μια ειδική κατηγορία εδράνων κύλισης που χρησιμοποιούνται σε υψηλές ταχύτητες (>10,000 rpm).

Αποτελούνται από δακτυλίους μεταλλικούς από χάλυβα επιφανειακής κατεργασίας και σφαίρες από κεραμικό υλικό, συνήθως νιτρίδιο πυριτίου Si3N4 (μαύρο χρώμα). Οι σφαίρες από αυτό το υλικό έχουν περίπου το μισό βάρος από τις αντίστοιχες χαλύβδινες και γι'αυτό οι δυνάμεις που προκαλούν στους δακτύλιους είναι πολύ μικρότερες.

 

Slip Clutches= Συμπλέκτες ολίσθησης, είναι κατηγορία συμπλεκτών που χρησιμοποιούνται για να μην επιτρέπεται η άτρακτος με την οποία είναι συνδεδεμένος ο συμπλέκτης να ξεπεράσει μια οριακή ροπή, συνήθως εφαρμόζονται σε μηχανές κοπής (εργαλειομηχανές αλλά και χειρός) και σε μετρητικές μηχανές, για να προστατέψουν τους κινητήρες τους.

 

Miniature Gears= Οδοντωτοί τροχοί μινατούρες, είναι οδοντωτοί τροχοί με διάμετρο πλήμνης (εκεί που συνδέονται με την άτρακτο) μικρότερη των 5 mm. Εδώ είναι πάρα πολύ μεγάλη η γκάμα των διάφορων χρήσεων, από παιχνίδια μέχρι μηχανισμούς υψηλής ακρίβειας, επομένως ποικίλουν και τα υλικά, πλαστικό ή μέταλλο ή σύνθετα υλικά.

Link to comment
Share on other sites

Η εργασία είναι tip του Κωστόπουλου για να περάσετε πιο εύκολα; Γιατί δεν ρωτάτε τον ίδιο να σας εξηγήσει;

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.