Μετάβαση στο περιεχόμενο

antoin114

Members
  • Περιεχόμενα

    3
  • Εντάχθηκε

  • Τελευταία επίσκεψη

Profile Information

  • Επάγγελμα
    Μηχανικός
  • Ειδικότητα
    Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός

antoin114's Achievements

Newbie

Newbie (1/15)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Φήμη στην κοινότητα

  1. aiche Δίνοντας μόνο τον κώδικα δεν μπορεί να βγει κανένα συμπέρασμα για την ορθότητά του. Χρειάζονται πολύ περισσότερες πληροφορίες για να σου πει κάποιος αν είναι σωστός. Καταρχάς τι κατεργασία είναι δεν μας λες, αν είναι κοπή σε φραίζα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα έτσι όπως έχει γραφεί ο κώδικας, γιατί το εργαλείο θα βρίσκεται μόνιμα σε θέση ψηλότερα από το τεμάχιο. Μάλλον προσομοίωση είναι το πρόγραμμα. Ο καλύτερος τρόπος να δεις αν θα δουλέψει ένα πρόγραμμα σε CNC είναι να κολλήσεις πάνω στην τράπεζα ένα κομμάτι teflon ή πολυστερίνης (το μονωτικό) που βάζουν στις πολυκατοικίες) και να κόψεις σε αυτό. Προσοχή στον μηδενισμό.
  2. Μην ανησυχείς για το άγνωστο μηχάνημα και το άγνωστο για σένα πρόγραμμα. Αν η διαδικασία με τις CNC μηχανές ήταν τόσο πολύπλοκη δεν θα τη χρησιμοποιούσε κανένας. Η διαδικασία είναι απλή: 1) Κάνεις σχέδιο (αυτό μάλλον ξέρεις να το κάνεις) 2) βγάζεις κώδικα (συνήθως αυτόματα, θέλει λογισμικό). Για απλά σχέδια θέλει να ξέρεις απλώς κώδικα G και βασικές αρχές για κατεργασίες (Μηχανουργική Τεχνολογία) 3) κάνεις προσομοίωση (στο ίδιο λογισμικό που έβγαλες τον κώδικα) 4) Στέλνεις τον κώδικα στην εργαλειομηχανή (πληκτρολογείς ή στέλνεις μέσω ethernet, ανάλογα τις δυνατότητες της μηχανής) 5) Κάθεσαι δίπλα στην κονσόλα ασφαλείας (με το χέρι στο μεγάλο κόκκινο κουμπί που θα το πατήσεις αν δεις ότι κάτι πάει στραβά) 6) πατάς start και περιμένεις να τελειώσει. Έχω εμπειρία σε ότι CNC αφαίρεσης υλικού υπάρχει, αν είναι κάτι τέτοιο και έχω χρόνο, χαρά μου να σε βοηθήσω.
  3. ceramic ball bearings=υβριδικα ρουλεμάν, είναι μια ειδική κατηγορία εδράνων κύλισης που χρησιμοποιούνται σε υψηλές ταχύτητες (>10,000 rpm). Αποτελούνται από δακτυλίους μεταλλικούς από χάλυβα επιφανειακής κατεργασίας και σφαίρες από κεραμικό υλικό, συνήθως νιτρίδιο πυριτίου Si3N4 (μαύρο χρώμα). Οι σφαίρες από αυτό το υλικό έχουν περίπου το μισό βάρος από τις αντίστοιχες χαλύβδινες και γι'αυτό οι δυνάμεις που προκαλούν στους δακτύλιους είναι πολύ μικρότερες. Slip Clutches= Συμπλέκτες ολίσθησης, είναι κατηγορία συμπλεκτών που χρησιμοποιούνται για να μην επιτρέπεται η άτρακτος με την οποία είναι συνδεδεμένος ο συμπλέκτης να ξεπεράσει μια οριακή ροπή, συνήθως εφαρμόζονται σε μηχανές κοπής (εργαλειομηχανές αλλά και χειρός) και σε μετρητικές μηχανές, για να προστατέψουν τους κινητήρες τους. Miniature Gears= Οδοντωτοί τροχοί μινατούρες, είναι οδοντωτοί τροχοί με διάμετρο πλήμνης (εκεί που συνδέονται με την άτρακτο) μικρότερη των 5 mm. Εδώ είναι πάρα πολύ μεγάλη η γκάμα των διάφορων χρήσεων, από παιχνίδια μέχρι μηχανισμούς υψηλής ακρίβειας, επομένως ποικίλουν και τα υλικά, πλαστικό ή μέταλλο ή σύνθετα υλικά.
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.