Μετάβαση στο περιεχόμενο

οικονομοτεχνική μελέτη για εγκατάσταση κομποστοποίησης


Recommended Posts

Συνάδελφοι είμαι μηχανικός περιβάλλοντος μου ζήτησαν μια τέτοια μελέτη. 1ον μπορώ να την υπογράψω εγώ? 2ον αν έχει κανένας καμιά τέτοια μελέτη για να με βοηθήσει γιατί δεν έχω ξανακάνει και δεν έχω την εμπειρία που χρειάζεται. ευχαριστώ εκ των προτέρων :)

Link to comment
Share on other sites

Είχα κάνει πριν 1-2 χρόνια ΜΠΕ και άδεια εγκατάστασης για μονάδα κομποστοποίησης και είχε χρειαστεί να κάνουμε και οικονομοτεχνική μελέτη. Την είχε αναλάβει οικονομολόγος . Δεν νομίζω ότι οι μηχανικοί έχουν δικαίωμα υπογραφής σε τέτοιου είδους μελέτες. Εξάλλου είμαι της άποψης ότι ο καθένας ασχολείται με τα της ειδικότητας του και μ' αυτά που γνωρίζει και μπορεί να φέρει εις πέρας.

Θα σου πρότεινα να συνεργαστείς με έναν οικονομολόγο (κι αυτός θα χρειαστεί στοιχεία από σένα) που να έχει όμως εμπειρία σε τέτοιου είδους μελέτες.

Link to comment
Share on other sites

Το θέμα είναι αν μπορείς να την κάνεις και όχι αν μπορείς να την υπογράψεις. Αν όχι τότε οπωσδήποτε συνεργάσου με κάποιον οικονομολόγο ή απόφοιτο γεωργικής οικονομίας (πως λέγονται αυτοί δεν θυμάμαι ακριβώς) και συνυπογράψτε...

Link to comment
Share on other sites

Για που είναι; Σε αρκετές περιπτώσεις οι υπηρεσίες δίνουν υποδείγματα - ακριβώς επειδή θέλουν να συμπεριλαμβάνονται συγκεκριμένα στοιχεία στην μελέτη.

 

Δικαίωμα υπογραφής γενικά έχεις, αν όμως η συγκεκριμένη οικονομοτεχνική μελέτη προκύπτει από απαίτηση συγκεκριμένου νόμου, πρώτα τσέκαρέ τον. Βέβαια θα πρέπει να έχεις δηλώσει τον αντίστοιχο ΚΑΔ στην εφορία για να κόψεις απόδειξη.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.