Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ανάγκη αποτύπωσης εσωτερικών τοίχων για Π.Ε.Α.


ΟΩΝ

Recommended Posts

Σε διαμέρισμα πολυκατοικίας, δεν υπάρχει η κάτοψη του ορόφου.

Θα αποτυπώσω λοιπόν το γενικό περίγραμμα του διαμερίσματος, καθώς και τα ανοίγματα των εξωτερικών τοίχων.

Θα πρέπει να αποτυπώσω και τις εσωτερικές τοιχοποιίες του διαμερίσματος, ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

Η αποτύπωση εσ. τοιχοποιϊών σε διαμέρισμα θα σου φανεί χρήσιμη μόνο αν έχεις διαφορετικά συστήματα σε διαφορετικούς χώρους. Π.χ. στην ψύξη αν έχεις αντλία θερμότητας (σπλιτάκι) σε ένα δωμάτιο και στους άλλους χώρους δεν έχεις τίποτα ή έχεις διαφορετικές αντλ. θερμότητας, με τα τμ των εσωτ. χώρων θα ορίσεις τα μηνιαία ποσοστά κάλυψης και θα κάνεις σταθμίσεις.

(Σε κτήριο τριτογενή, επειδή υπάρχουν και άλλα συστήματα, θα έκανες αποτύπωση εσ. τοιχ. γιατί πιθανότατα θα σου χρειαζόταν. )

 

Αν τώρα θέλεις να δώσεις στον ιδιοκτήτη μια κάτοψη (αν του τη χρεώσεις) ολοκληρωμένη, θα τις αποτυπώσεις, γιατί αυτή η εργασία δεν συμπεριλαμβάνεται στις υποχρεώσεις σου ως Ενερ. Επιθ/τής.

 

Αν δεν κάνεις ιδιαίτερη χρέωση και δε σου χρειάζεται κατά την έκδοση ΠΕΑ (δεν έχεις διαφορετικά συστήματα), δε νομίζω ότι είναι αναγκαίο να κάνεις αποτύπωση εσ. τοιχοποιϊών. Αν σου γίνει έλεγχος δε θα σου πούνε <<γιατί δεν αποτύπωσες τις εσωτ. τοιχοποιίες>>. Δεν είναι σε τίποτα χρήσιμο.

Edited by hkamp
  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

εγώ δεν έχω ούτε κάτοψη ούτε τοπογραφικό. Υπάρχει μονάχα το απόσπασμα κτηματολογικού διαγράμματος. πρέπει να κάνω τοπογραφικό σκαρίφημα. Επίσης χρειάζεται εκτός από την αποτύπωση και τομή ή όχι;

Link to comment
Share on other sites

χρειάζεται και τομή ή όχι;

Μόνο το εσωτερικό ύψος χρειάζεται να μετρήσεις, και βέβαια τα ύψη των κουφωμάτων.

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αγαπητέ συνάδελφε hkamp

 

Στη βοήθεια του λογισμικού ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ έκδοσης 1.29 (παράγραφος 6.2.1) αναγράφεται ξεκάθαρα ότι οι μεσοτοιχίες (δηλαδή αδιαφανείς επιφάνειες σε επαφή με όμορα κτίσματα τα οποία είναι θερμαινόμενα) πρέπει να ορίζονται μόνο στην περίπτωση επιθεώρησης ολόκληρου κτιρίου για τον έλεγχο του μέγιστου επιτρεπόμενου μέσου συντελεστή θερμοπερατότητας Um. Στην επιθεώρηση τμήματος κτηρίου οι μεσοτοιχίες δεν πρέπει να ορίζονται αφού δεν απαιτείται ο έλεγχος του Um. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος απαίτησης εισαγωγής μεσοτοιχιών στο λογισμικό.

Link to comment
Share on other sites

Φυσικά και είναι διαφορετικές. Απλά ήθελα να επισημάνω ότι εκτός από τις τοιχοποιίες που έρχονται σε επαφή με τον εξωτερικό αέρα καταγράφουμε και τις μεσοτοιχίες για ολόκληρο κτίριο στην νέα έκδοση του ΤΕΕ-ΚΕΝΑΚ. Πάντως, πρέπει να προσέχουμε τα σχετικά με τις εσωτερικές τοιχοποιίες, διότι δεν σημαίνει ότι δεν καταγράφονται πάντα στο λογισμικό (πχ μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να αποτελούν διαχωριστική επιφάνεια με μθχ κοκ).

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.