Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναζήτηση υλικών


Anatolikos

Recommended Posts

Καλησπέρα σε όλους!

 

Χρειάζομαι τη βοήθειά σας όσον αφορά στο πού θα βρω κάποια υλικά που χρειάζομαι.

  • Αρχικά, χρειάζομαι ντουί με γωνία για λάμπες LED με κάλυκα MR-16 καθώς και με GU-10.

  • Επίσης, γνωρίζει κανείς πού μπορώ να βρω μια πλακετίτσα ή κάτι που να αποτελείται από LEDάκια στην οποία θα συνδέσω πάνω ένα μηχανισμό για ρολά. Οπότε, όταν θα πατάμε το διακόπτη για να ανέβουν τα ρολά τα LEDάκια να ανάβουν το ένα μετά το άλλο κι όταν το ξαναπατάμε να σταματάνε. Όταν αντίστοιχα πατάμε το διακόπτη για αν κατέβουν τα ρολά, τα LEDάκια να σβήνουν το ένα μετά το άλλο και όταν το ξαναπατάμε να σταματάνε. Ελπίζω να έγινε κατανοητός, αναμένω την πολύτιμη βοήθειά σας!

Link to comment
Share on other sites

Γιατί δεν το κάνεις πιο αυτοματοποιημένο;

Αντί να πατάς τον διακόπτη, να ανεβαίνουν τα ρολά όταν χτυπάς παλαμάκια από μια ορισμένη απόσταση και όταν χτυπάς παλαμάκια ενώ είναι ανεβασμένα να κατεβαίνουν.

 

Είχε φτιάξει έναν τέτοιο αυτοματισμό για πορτατίφ ένας γνωστός μου ηλεκτρονικός του Ευκλείδη την δεκαετία του 70.

Link to comment
Share on other sites

Ο λόγος που το χρειάζομαι είναι για demo. Και όλα τα υλικά που θα παρουσιαστούν είναι πάνω σε ένα rack. Επίσης, αυτό που με ενδιαφέρει να παρουσιάσω, μεταξύ άλλων, είναι ο διακόπτης των ρολών. Οπότε δεν με ενδιαφέρει να αντικαταστήσω τον διακόπτη με κάποιον άλλο αυτοματισμό. Όμως επειδή δεν δύναται να βάλω ένα ρολό στο rack, θέλω να δώσω την αίσθηση του "ανεβοκατεβάσματος" με αυτόν τον τρόπο. Με LED που αναβοσβήνουν αντίστοιχα. Όποιος μπορεί να βοηθήσει....

Link to comment
Share on other sites

Μάλιστα...ακόμα κι έτσι...υπάρχει κάποιος που να μπορεί να με βοηθήσει; Να με πληροφορήσει σχετικά;

Επίσης, για τα ντουί με γωνία κανείς;

Ευχαριστώ και συγγνώμη αν σας ζαλίζω..

Link to comment
Share on other sites

Φίλε gnusselt, δεν θέλω μηχανισμό για να ανοιγοκλείνω ρολά. Ο μηχανισμός υπάρχει. Θέλω πλακέτα με LED που να "εξομοιώνουν" ουσιαστικά τη λειτουργία των ρολών. Αντί να βάλω δηλαδή μοτέρ για ρολά κτλ να βάλω τα LED που να δείχνουν την κατάσταση. Ότι δηλαδή τα ρολά ανοίγουν ή κλείνουν. Ευχαριστώ, ωστόσο..

Link to comment
Share on other sites

Φαντάζομαι πως το κύκλωμα που χρειάζομαι θα αποτελείται σίγουρα κι από ένα ολοκληρωμένο κι από ένα μετρητή ενδεχομένως, αφού χρειάζομαι παραπάνω από ένα LED όπου το ένα θα ανάβει ή θα σβήνει αντίστοιχα μετά το άλλο. Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Μέχρι στιγμής όμως δεν έχω βρει άκρη...Πού θα πάει όμως... ;)

Link to comment
Share on other sites

άμα γνωρίζεις από μικροελεγκτές γίνεται και σχετικά φθηνά, γίνεται με λίγο διαφορετική λειτουργία με ένα ψηφιακό ποτενσιόμετρο να οδηγεί μια συστοιχία led

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.