Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εργασίες σε κτίριο που έχει ρυθμιστεί με τον Ν4014. Πρόβλεψη οικ. άδειας


Recommended Posts

Ένας πελάτης μου τακτοποίησε μια παλιά δυόροφη οικία του 1965 περίπου. Το κτίριο βρίσκεται σε απόσταση 1 μ περίπου από το όριο του οικοπέδου σε οικισμό κάτων των 2000 κατοίκων. Τώρα επιθυμεί να κάνει εργασίες ανακαίνισης προσθήκες κατ' επέκταση στην πλευρά του οικοπέδου που έχει όλες τις απαραίτητες αποστάσεις. Επειδή το κτίριο είναι σχετικά χαμηλό 5 μ, δύναται να εκδοθεί οικοδομική άδεια για την ανύψωσή του κατά 0,40 - 0,50 μ και φυσικά για όλα τα υπόλοιπα? Ευχαριστώ.

 

Edit : παρακαλώ τους διαχειριστές να διορθώσουν τον τίτλο, αντί 4012 να γραφεί ορθά 4014. οκ

Edited by Manolis gon
Link to comment
Share on other sites

Ποσα μετρα ειναι το πλατος του δρομου, στο προσωπο του οικοπεδου? Πρεπει να εχεις 4μετρα απο το κτιριο, διαφορετικα ξεχνα το. Το μονο σιγουρο ειναι, πως δεν μπορει ειναι να αλλαξει τη χρηση των χωρων που τακτοποιησε (εκτος κιαν το κατεδαφισει!!!)

Link to comment
Share on other sites

Συνάδελφε, το οικόπεδο έχει πρόσωπο 50 μ σε δημοτικό δρόμο πλάτους άνω των 4 μ. Το κτίριο είναι στο 1 μ από το όριο του οικοπέδου και η ρύθμισή του έχει γίνει ως κατοικία και φυσικά με την ανακαίνιση δεν πρόκειται να αλλάξει η χρήση.

Link to comment
Share on other sites

Ξεκινάω από το ότι με τον Ν4014 επιτρέπονται οι αλλαγές χρήσης σε τακτοποιημένα κτίρια. Τώρα, δες αν μπορείς να κάνεις και μια προσθήκη από την πλευρά που είναι σε απόσταση ενός μέτρου το κτίριο με το σύνορο, να φτάσεις ακριβώς στο όριο ώστε να μπορείς να το νομιμοποιήσεις εντελώς και να βγάλεις ότι άδειες θες.Θα σκεφτόμουνα ενα πρόβλημα σε αυτην την περίπτωση, αν υπάρχουν πορτοπαράθυρα από εκείνη την πλευρά που θα πρέπει να κλείσουν, δυστυχώς.

Link to comment
Share on other sites

Tzeno, όχι δεν είναι στο δρόμο το κτίριο, είναι όμως 1 μ μακριά από το σύνορο της όμορφης ιδιοκτησίας. Με το σκέλος των προσθηκων δεν νομίζω ότι υπάρχει θέμα ως προς την άδεια (υπάρχει υπόλοιπο κάλυψης δόμησης αποστάσεων κτλ). Αυτό που με καίει είναι κατα πόσο μπορώ να δικαιολογήσω ανύψωση του ορόφου δηλαδή χτίσιμο ως προς ύψος διότι όπως προανέφερα το κτίριο είναι κοντό.

Link to comment
Share on other sites

Δεν καταλαβαινω γιατι να εχεις προβλημα με την υπερυψωση. Γιατι δε δοκιμαζεις σαν αντικατασταση και υπερυψωση στεγης?

Σε αυτο με το 1μ. ισως πρεπει να κανεις αυτο που ειπε ο Manolisgon. Πως προεκυψε το 1μ? Για σουδα ομβριων? Ειναι στις αυθαιρεσιες που τακτοποιηθηκαν?

Link to comment
Share on other sites

Άλλος συνάδελφος έχει ασχοληθεί με την ρύθμιση. Δυστυχώς στο χωριό μου υπάρχουν πολλές τέτοιες περιπτώσεις με κτίρια που δεν βρίσκονται στο όριο αλλά σε κάποια απόσταση απο αυτο

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Συνάδελφοι καλημέρα!Θα ήθελα να ρωτήσω το εξής: υπάρχει ένα κατάστημα με πατάρι το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην ΟΑ και στην πράξη έχει κατασκευαστεί μεγαλύτερο. Την αυθαιρεσία θέλω νατην τακτοποιήσω με τον 4014, μπορώ να κάνω αλλαγή χρήσης στο κατάστημα με έκδοση οικοδομικής αδείας?Σας ευχαριστώ προκαταβολικά.

 

σσ. Παρόμοιο θέμα έθεσε κάποιος άλλος συνάδελφος και την απάντηση δεν την πολυκατάλαβα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.