Μετάβαση στο περιεχόμενο

Πέφτει η ασφάλεια οταν ανοίγω το πολύπριζο με 6 pc επάνω


kotlousko

Recommended Posts

Αισίως έφτασα τα 6 pc με 2 οθόνες σε ενα δωμάτιο...-ουδεν σχόλιο-

Στο θέμα μας

Οταν ειχα 4 με 10αρα ασφάλεια οταν ανοιγα το πολυπριζο η ασφάλεια έπεφτε. Την αλλάξαμε με 16αρα και σταμάτησε το φαινόμενο. Μόλις όμως πρόσθεσα και 5ο pc ξανακάνει το ίδιο.

Ρώτησα ηλεκτρολόγο και μου είπε μιας και εχω τοσα pc Καλό θα ήταν να περάσουμε ξεχωριστή γραμμη από τον πίνακα με χοντρο καλώδιο 2.5μμ και 16αρα ασφάλεια.

Έχω ακούσει ομως και για ασφάλειες βραδείας απόκρισης.

Εχει συναντήσει κανεις κανενα τετοιο θέμα να μου πει τη γνώμη του; - Συνήθως σε Internet cafe υποθέτω οτι θα συμβαίνει κατι παρόμοιο

Link to comment
Share on other sites

Αν σε ενοχλει τοσο η ασφαλεια βγαλτη τελειως ... :mrgreen:

Γιατι αλλαξες ασφαλεια? Και ποιος το εκανε αυτο? Η ασφαλεια προστατευει το καλωδιο.. Αν εσυ εχεις μεγαλη ασφαλεια και μικρης διατομης καλωδιο υπαρχει προβλημα.

Δες αν μπορεις να μοιρασεις τα φορτια σου σε ξεχωριστες γραμμες. Στη χειροτερη τραβα ρευμα απο αλλους χωρους του σπιτιου μεχρι να το διευθετησεις.

 

Η ασφαλεια επεφτε ή το ρελε? και οταν λες ανοιγες το πολυμπριζο, να υποθεσω οτι τα pc ηταν ανενεργα αρα δεν υπηρχε φορτιο?

Edited by kosmas85
Link to comment
Share on other sites

Η ασφάλεια έπεφτε οχι το ρελε.

 

Δεν αλλαξα εγώ την ασφάλεια αλλα ο ηλεκτρολος που φέραμε (ενας παππούς). Εκ των υστέρων εμαθα από αλλο ηλεκτρολόγο ότι ηταν λαθος και οτι μπορει να παρουν φωτια τα καλώδια.

 

Δεν υπάρχει περιπτωση να τα μοιράσω σε πρίζες λογω διαρύθμισης του σπιτιού.

 

Μονο να τραβήξουμε νεα εξωτερική γραμμη απο τον πινακα και να μπει ασφάλεια αναλογα με τη διατομη. (για 16 νομίζω ειναι 2.5μμ για 20άρα πόσο ; )

 

Το θεμα ειναι να μην κανουμε ολη αυτή τη βαβούρα και ξαναπέφτει. Καπου ακουσα οτι υπάρχουν ασφάλειες βραδείας απόκρισης, Χρειάζομαι κάτι τέτοιο;

 

ΥΓ1. Τα pc ήταν κλειστά αλλα τα τροφοδοτικα στο on. Οπότε τραβάνε ρεύμα με το που ανοίγεις το πολύπριζο

ΥΓ2. Δεν ειμαι ηλεκτρολόγος (αυτό το καταλάβατε!!!) απλώς ρωτάω κι εδω να παρω μια δεύτερη γνώμη για να μην την πατήσω όπως την πρώτη φορά με τον άσχετο παππού.

Edited by kotlousko
Link to comment
Share on other sites

Δεν πέφτει πάντα η ασφάλεια. Μονο οταν το πολύπριζο ειναι για πολλες ώρες κλειστό και εχουν αποφορτιστεί οι πυκνωτες στα τροφοδοτικα υποθετω

Link to comment
Share on other sites

υποχρεωτικά νέα γραμμή 2,5mm2, εκτός και αν έχεις σκοπό να προσθέσεις καμμιά 10αριά pc στο μέλλον... οπότε κάνε τα κουμάντα σου από τώρα.... ;)

 

Για 20Α καλώδιο 4mm2...

Link to comment
Share on other sites

Αναλογως την ισχυ. Αν το καθε pc εχει τροφοδοτικο 700w και τα δουλευετε στο φουλ ολα μαζι τοτε και το 2,5αρι δε φτανει ή φτανει οριακα. Χονδρικα μεχρι 3680 W εισαι ενταξει. Τωρα αν βαλεις 8 οπως λες και τα εχεις και φορτωμενα πας για 4αρι. Βεβαια αυτα θεωρητικα αφου σπανια το pc θα πιασει τη μεγιστη ισχυ του τροφοδοτικου και σιγουρα οχι και τα 6 ταυτοχρονα.

 

Οποτε εισαι 2,5αρι και κρατας και την παλια παροχη και εισαι οκ .

Edited by kosmas85
  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Αν βάλεις και μια ηλεκτρική σκούπα στον ίδιο χώρο με όλα τα pc ανοιχτά μπορεί να ξαναπέσει η ασφάλεια. Αυτό γίνεται όπως πολύ σωστά λέει ο kosmas85 για να μην υπάρξει υπερθέρμανση στο καλώδιο.

Link to comment
Share on other sites

Έχω εναν μετρητη watt. Πανω απο 1200 watt συνολο δεν ειναι ποτε με τους επεξεργαστες στο full

 

Η ασφάλεια Να ειναι βραδείας αποκρισης η όχι; -δεν ξερω τι ειναι και αν χρειαζεται- ας μου πει καποιος

Link to comment
Share on other sites

αφού φαίνεται ότι ο μικροαύτοματος ενεργοποιείται από το ρεύμα εκκίνησης των τροφοδοτικών μπορείς ή να τα ανάβεις ένα-ένα ή να τον αλλάξεις με ένα 10Α καμπύλης D που μπορεί και να μην ενεργοποιείται στην εκκίνηση

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.