mpetrakis Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 06:31 πμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 06:31 πμ Καλημέρα Συνάδελφοι, θα ήθελα να ρωτήσω, αν γνωρίζετε στην περίπτωση που έχουμε ενα επαγγελματικό εργαστήριο, συγκεκριμένα Catering, και διαθέτουμε φιάλες υγραερίου στο σύνολο τους 100 kg. Επειδή η θερμική ισχύς είναι μικρότερη απο 22KW, χρειάζεται να ελεγχθεί απο την πυροσβεστική ή οχι; Το ρωτάω διότι η μία υπηρεσία μου λέει πρέπει να ελέγχθει απο την πυροσβεστική και η πυροσβεστική μου λέει ότι δεν επιτρέπεται να έχει πάνω απο 50 κιλά υγραέριο. Δεν μου φαίνεται πολύ λογικό αυτό. Ευχαριστώ πολύ
ggeorge Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:03 πμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:03 πμ μέχρι 50 κιλά δε χρειαζεσαι πυροσβεστική. Εναν ανιχνευτή διαρροών και τα μετρα τα κοιταει η διευθυνση αναπτυξης. 2 πυροσβεστήρες , μια πυροσβεστική φωλια και exit Απο 50 -200 κιλά δε θελεις αδεια εγκαταστασης αλλα χρειαζονται καποια επιπλεον πραγματακια.... Στην Δ3 ΦΕΚ 477Β/1993 στο κεφάλαιο 8.1 και 8.2 αναφερει τα δικαιολογητικα που πρεπει να πας στην Δ/νση αναπτυξης. Το 8.6 λεει οτι παιρνεις βεβαιωση απο πυροσβεστική. Λογικα θα θελουν και αυτοι τα προηγουμενα δικαιολογητικά Γενικα διαβασε τη Δ3 απο το κεφαλαιο 5 και κατω. Αν θυμαμαι καλα το 5 αναφερεται σε φιαλες...
ggeorge Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:20 πμ Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:20 πμ (edited) Να συμπληρωσω ότι απο 200 κιλά και πανω βγαζουμε άδεια εγκαταστασης και λειτουργίας για το υγραέριο.... Αυτο που δεν εχω ακομα καταλαβει και μαθει παρόλο που εχω ρωτήσει μεχρι και σε υπουργείο (αλλα η απαντηση ήταν αλλα λογια να αγαπιομαστε...) είναι αν βαλουμε σε επαγγελματικο εργαστήριο πανω απο 200 κιλα υγραεριο αν χανετε η εννοια του επαγγελματικού εργαστηρίου. Δηλαδή , πχ εχουμε χρηση γης για επαγγελματικό εργαστηριο χαμηλής οχλησης. Επιτρεπεται η εγκατασταση πανω απο 200 κιλα υγραεριο; ή θεωρείται βιομηχανια μετα; Και αν ναι τί βγαινει; Αδεια εγκαταστασης για το υγραεριο και θεωρηση υπευθυνης δηλωσης; Εχει τυχει σε κανεναν; Edited August 27, 2012 at 07:31 πμ by ggeorge
mpetrakis Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:30 πμ Συγγραφέας Δημοσιεύτηκε August 27, 2012 at 07:30 πμ Ευχαριστω πολυ
Recommended Posts
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!
Εγγραφή νέου λογαριασμούΣύνδεση
Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα