Μετάβαση στο περιεχόμενο

Εγκιβωτισμός σωλήνα φυσικού αερίου στο υπόγειο


mariekyr

Recommended Posts

Ο κανονισμός δικτύων PE αφορά το δίκτυο της ΕΠΑ και όχι την εσωτερική εγκατάσταση. Σαφώς, στον κανονισμό δικτύων διανομής με σωλήνες PE, προβλέπεται εγκιβωτισμός σε ειδικές περιπτώσεις. ΔΕΝ προβλέπεται όμως εγκιβωτισμός σωλήνων χάλυβα σε μπετόν, για δίκτυο εσωτερικής εγκατάστασης.

 

Ο κάθε κανονισμός έχει το δικό του πεδίο εφαρμογής. Αλλά σε ειδικές περιπτώσεις όπου πρέπει (ή είναι δνατόν) να εφαρμοσθεί μία προδιαγραφή από έναν συναφή και όχι τον οικείο κανονισμό, τότε θα πρέπει να αποσαφηνίζουμε ΠΟΙΟΣ το ζήτησε και ΓΙΑΤΙ το ζήτησε.

 

Αλλά ακόμα και στην περίπτωση που η ΕΠΑ ήθελε να εφαρμόσει την προδιαγραφή του δικτύου διανομής PE, γιατί δεν το ζήτησε καθαρά (δηλαδή γραπτά) από τον/την μηχανικό του εσωτερικού δικτύου, και ανέφερε αόριστα "εξυπηρέτηση κάνουμε";.... Σε περίπτωση που η συνάδελφος μηχανικός συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα, θα πρότεινα να γράψει στην μελέτη "Με απαίτηση της ΕΠΑ, εφαρμόζεται η τάδε προδιαγραφή από τον τάδε κανονισμό.." με μεγάλα γράμματα.

Link to comment
Share on other sites

Συναδελφε δεν ξερω τι να πω.με τους μηχανικους της ΕΠΑ εχω χασει τη μπαλα.δεν τους πιανω πουθενα.το καλυτερο που μπορει να κανει να ζητησει απο το μηχανικο της ΕΠΑ να του πει βασει ποιου κανονισμου του ζηταει ολα τα παραπανω!

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.