Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ρύθμιση της παρ. 6β, του άρθρου 24, ν.4014


Recommended Posts

Καλησπέρα.

Παραθέτω τρεις ερωτο-απαντήσεις για το ίδιο θέμα και ζητάω τη βοήθειά σας.

 

Γ13. Η ρύθμιση της παρ. 6β, του άρθρου 24 αφορά μια αυθαίρετη κατασκευή ή χρήση επιφανείας μέχρι 20 τ.μ. ή περισσότερες αυθαίρετες κατασκευές συνολικής επιφανείας μέχρι 20 τ.μ. ;

 

Αφορά μόνο υπέρβαση δόμησης, είτε ενός χώρου ή του αθροίσματος περισσότερων αυθαιρέτων κατασκευών της αυτοτελούς ιδιοκτησίας, εφ’ όσον δεν υπάρχει άλλη αυθαιρεσία και πληρούνται οι προϋποθέσεις της συγκεκριμένης παραγράφου.

 

 

Δ8. Η διάταξη της παρ. 6β, του άρθρου 24 για τις παραβάσεις μέχρι 20 τμ είναι υποχρεωτική;

 

Όχι, εάν υπάρχουν περισσότεροι του ενός τρόποι υπολογισμού του προστίμου τότε ο ενδιαφερόμενος επιλέγει τον πλέον συμφέροντα.

 

 

 

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ σε ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ

1. Η διάταξη της παρ. 6β, του άρθρου 24 για τις παραβάσεις µέχρι 20 τµ είναι υποχρεωτική ;

> Είναι υποχρεωτική, αν είναι η µοναδική παράβαση.

 

Συντάκτης Ελένη Μπούτου – Λεµπέση Οκτώβριος 2011

 

 

Ποιο είναι τελικά το σωστό που πρέπει να εφαρμοστεί;

 

Γιατί έχω μια περίπτωση (το σπίτι μου συγκεκριμένα) που έχει Υπέρβαση δόμησης σε κοινόχρηστο χώρο 1,15 τ.μ. (εντός σχεδίου, με οικ. άδεια) που έτσι και υπολογίσω το πρόστιμο (αν το κάνω σωστά) βγαίνει 16,04€ (!!!!!!!!!!). Ακόμα κι αν δεν λάβω υπόψη μου καθόλου τον μειωτικό συντελεστή της παλαιότητας, το πρόστιμο βγαίνει γύρω στα100€, δηλαδή συνοψίζοντας, παράβολο 500€ και τελείωσες. Ή μήπως όχι;

Θα εκτιμούσα οποιαδήποτε βοήθεια.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω ότι πλέον υπολογίζεται το πρόστιμο βάσει του τι είναι πιο συμφέρον για το πελάτη.Δηλ άμα έχει 20 τ.μ. υπέρβαση δόμησης τη μοναδική του παράβαση χωρίς να έχει παράβαση ύψους,κάλυψης,Δ,προκήπιο τότε άμα τα 2000 € που ισχύουν είναι μικρότερα από το κανονικό πρόστιμο τότε το υπολογίζεις έτσι.Κάνω λάθος?Ας απαντήσει και κάποιος άλλος συνάδελφος.

Link to comment
Share on other sites

Κι αν το κανονικό πρόστιμο είναι μικρότερο από τα 2000€ που ορίζει ο νόμος; Το παράβολο είναι μόνο 500€. Άρα τι επιλέγεις; Ή μάλλον τι επιβάλλει ο νόμος να επιλέξεις;

Link to comment
Share on other sites

Δεν επιλέγεις εσύ, αλλά το σύστημα πλέον επιλέγει μόνο του το φθηνότερο.Αυτό ισχύει εδώ και πολύ καιρό.Κάντε παραδείγματα για να το τσεκάρετε.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.