Μετάβαση στο περιεχόμενο

Αναζητηση εργασιας πριν την αποκτηση πτυχιου


stellachem

Recommended Posts

Καλησπερα σας, ειμαι φοιτητρια της σχολης Χημικων Μηχανικων ΕΜΠ. Μολις τελειωσα το 5ο ετος κ χρωσταω 3 μαθηματα για πτυχιο. Υπαρχει πιθανοτητα να βρω εργασια σαν βοηθος χημικου μηχανικου μεχρι να αποκτησω το πτυχιο μου; Αν ναι πως και που πρεπει να ψαξω; Ευχαριστω εκ των προτερων.

Link to comment
Share on other sites

Για να βρεις δουλειά σας βοηθός χημικού μηχανικού όπως λες, θα πρέπει καταρχήν να έχει δημιουργηθεί αυτή η θέση (πράγμα δύσκολο) στις εταιρίες.

Και δέυτερον και εξίσου σημαντικό, να δείξει κατανόηση ο εργοδότης για το γεγονός ότι δεν έχεις ακόμη το πτυχίο, και ζητάς απλά εμπειρίες....

Γενικά είναι δύσκολη η αγορά εργασίας, εδώ και με πτυχία και με......Δες και το λινκ του συναδέλφου από πάνω

Link to comment
Share on other sites

Ναι το είδα... Δεν υπάρχει ελπίδα δηλαδή... Πάντως όταν μπήκα στη σχολή τα φανταζόμουνα τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Οπότε τι??? Χαμένα τόσα χρόνια σπουδών?? Και αν βρω κάτι άσχετο με το αντικείμενο μου μέχρι να πάρω το πτυχίο πάλι θα μου λένε οτι δεν έχω εμπειρία.. Που οδηγεί όλο αυτό λοιπόν???

Link to comment
Share on other sites

Οχι! Μπορείς να γίνεις Χημικός Μηχανικός Πωλήσεων σε κάποιο κατάστημα! :P

Καλό σου κουράγιο. Καλό μας κουράγιο.

 

edit: Ίκαρε; Τη δικιά σου τη βαλίτσα τη βρήκες; Ψάχνω τη σκάλα γιατί την έχω στο πατάρι!

Edited by Earl
Link to comment
Share on other sites

Και αν βρω κάτι άσχετο με το αντικείμενο μου μέχρι να πάρω το πτυχίο πάλι θα μου λένε οτι δεν έχω εμπειρία.. Που οδηγεί όλο αυτό λοιπόν???

Νομιζεις οτι και το ασχετο χωρις εμπειρια θα το βρεις τοσο ευκολα; Εδω εχουμε φτασει για διανομη φυλλαδιων να ζητανε πειρα.

Που οδηγει ολο αυτο; Στο οτι οσοι εχουν γνωριμιες καβατζωνουν ολες τις θεσεις και οι υπολοιποι κοιτανε απεξω, σαν σε κατι παλια αμερικανικα κινουμενα σχεδια που κοιταγανε τις βιτρινες των ζαχαροπλαστειων και τους ετρεχαν τα σαλια.

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Δες το και αλλιώς! Τόσοι άνεργοι Μηχανικοί υπάρχουν. Χιλιάδες για την ακρίβεια. Η εταιρία που έχει θέση, σίγουρα θα προσλάβει κάποιον γνωστό του διευθυντή, του Μηχανικού, της γραμματέας, και πάει λέγοντας. Όλοι έχουμε γνωστούς Μηχανικούς. Το καλό CV δεν αρκεί σήμερα.

Link to comment
Share on other sites

Νομίζω πως ακόμα και στο εξωτερικό,μεγαλύτερο ρόλο παίζουν οι γνωριμίες...Σίγουρα έχεις πιθανότητες να βρεις δουλειά από μόνος σου αλλά μετράνε κι εκεί πολύ οι γνωριμίες.....

Link to comment
Share on other sites

Για την Αγγλία τουλάχιστον αυτό που έμαθα είναι ότι τελευταία έχουν προτεραιότητα οι Άγγλοι στις εταιρίες, και ότι οι Έλληνες δουλεύουν με χαμηλότερους μισθούς από αυτούς των Βρετανών.

Σίγουρα παίζουν ρόλο οι γνωριμίες. Όχι μόνο στο εξωτερικό. Το μόνο βέβαιο είναι ότι κάποιος έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να βρει δουλειά έξω.

Link to comment
Share on other sites

Για την Αγγλία τουλάχιστον αυτό που έμαθα είναι ότι τελευταία έχουν προτεραιότητα οι Άγγλοι στις εταιρίες

 

Εγώ πάντως προ μηνών είχα ακούσει τον υπουργό εργασίας να "προτρέπει" τους εργοδότες να προτιμούν άγγλους εργαζόμενους... και ενας διευθύνων σύμβουλος μιας εταιρίας (δεν θυμάμαι ποιας) είχε βγει στο Channel 4 και είπε στις ειδήσεις των 8 ότι η εταιρία του θα προσλαμβάνει ΟΠΟΙΟΝ μπορεί να κάνει την δουλειά χωρίς να ενδιαφέρονται αν ειναι άγγλος ή όχι.

 

Πολλά στραβά οι άγγλοι, αλλά σε μερικά θέματα τους βγάζω το καπέλο.-

Edited by Topap
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.