Μετάβαση στο περιεχόμενο

Τι κάνουμε;


Recommended Posts

Δυστυχώς ξεχνάτε ότι εδώ έχουμε να κάνουμε με αντικρουόμενα συμφέροντα .

 

Σε νησί της Ελλάδος μεσαίου μεγέθους έχει 1000 μηχανικούς και οι 300 είναι ΔΥ . Τι κοινό έχουν ?

Οι μεν με απλήρωτο , οι δε με πληρωμένο ΕΤΑΑ . Οι μεν ψάχνουν μεροκάματο , οι δε το έχουν σίγουρο έστω και μειωμένο .

Οι μεν έχουν έξοδα γραφείου , οι δε έχουν γραφείο στο σπίτι και δουλειές μέσα από την δουλειά .

 

Προφανώς δεν πονάει όλους το ίδιο η κρίση .

Είναι πολλοί που είναι ανέγγιχτοι και οδεύουν προς τον μαυραγοριτισμό .

Link to comment
Share on other sites

BAS αυτο που περιγραφεις ειναι ενα πραγματικο αισχος που συμβαινει σε ολη την χωρα. Γιατι οχι μονον χρησιμοποιουν την υπηρεσια για να βρουν τον πελατη αλλα δινουν και "σκοτωμενες" τιμες μιας και εχουν ηδη εναν μισθο καβατζα.

Edited by thodoris1982
Link to comment
Share on other sites

@Arche

 

Δεν ξέρω για ποιον σύλλογο Αρχιτεκτόνων μιλάς, μην ξεχνάς ότι δεν είμαστε όλοι στο ίδιο μέρος αλλά διασκορπισμένοι σε όλη την Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Η δική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει σαφέστατα να γίνει που να τους συσπειρώνει όλους στην επικράτεια και στο εξωτερικό. Τώρα ποιους θα αφορά; Καταρχήν θα πρέπει να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση. Προφανώς και κάποιοι συνάδελφοι μπορεί και να κερδίζουν από την κατάσταση αλλά είναι απελπιστικά λίγοι (π.χ συνάδελφος της Μυτιλήνης και δεν εννοώ το νησί). Η μεγάλη πλειοψηφία τη βιώνει. Ελεύθεροι επαγγελματίες - μισθωτοί, όσοι τέλος πάντων ασκούμε ή θέλουμε να ασκήσουμε το επάγγελμα στο ίδιο καζάνι βράζουμε.

 

Μάλιστα θα τολμούσα να πω ότι μέγιστη συσπείρωση θα πρέπει να επιτευχθεί και με τους άλλους επιστημονικούς κλάδους που περνάνε ακριβώς τα ίδια - γιατροί & δικηγόροι. Εννοείται ότι δεν διαχωρίζω τους αποφοίτους των τει

 

Η προσωπική μου αντίληψη είναι ότι πρέπει η κίνηση να γίνει από εμάς τους αγνώστους τουλάχιστον στην αρχή, ξέχωρα από κόμματα και συλλόγους. Και αυτό διότι όταν μπλέκονται αρχίζουν τα συμφέροντα και χάνετε η μπάλα. Αν γίνουμε πολλοί μια χαρά θα ξυπνήσουν και θα τρέξουν από πίσω μας.

 

Πιστεύω καταρχήν ότι το ζήτημα είναι πολιτικό και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πρέπει να μπουν και πολιτικές κατευθύνσεις, να μην το προσεγγίσουμε στεγνά συντεχνιακά ώστε να διεγείρουμε θετικά και τις υπόλοιπες κοινωνικές ομάδες.

 

Τώρα όσον αφορά τη συλλογή υπογραφών είναι κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε διαδικτυακά, σε ένα σαιτ, γεγονός που θα διευκολύνει την μεγαλύτερη συμμετοχή

 

Δεν ξέρω αν οι διαχειριστές του michanikos.gr θέλουν και μπορούν να συνδράμουν σε αυτό καθότι είναι πλέον γνωστό και προσελκύει πολλούς συναδέλφους.

 

Υπάρχει μία κίνηση ήδη ενεργή αλλά είναι από συνδικαλιστική παράταξη που παρακολουθεί το φορουμ. Δε ξέρω πόσο προθυμοι είναι να παραμερίσουν την ταυτότητά τους και να συμπορευθούν μαζί μας.

 

Ας ξεκινήσει ένας κύκλος να πέσουν γνώμες σε ποιες γραμμές θα κινείται το κείμενο ή οποιαδήποτε άλλη πρόταση για δράση

Edited by Πάνος_Ηλεκτρολόγος
Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όσοι δεν μπορούν να κατεβάσουν διακόπτες , όσοι δεν μπορούν να αποκλείσουν χώρους κοινής ωφέλειας η ανάγκης , όσοι δεν μπορούν να δράσουν ασκούντες βία , δεν λαμβάνονται υπ' όψη από το κράτος ,

 

Αυτό ήταν η πολιτική που ασκήθηκε 40 χρόνια στην χώρα και συνεχίζει μέχρι σήμερα .

Link to comment
Share on other sites

Δυστυχώς όσοι δεν μπορούν να κατεβάσουν διακόπτες , όσοι δεν μπορούν να αποκλείσουν χώρους κοινής ωφέλειας η ανάγκης , όσοι δεν μπορούν να δράσουν ασκούντες βία , δεν λαμβάνονται υπ' όψη από το κράτος ,

Έδωσες τον πλήρη ορισμό του ελ. επαγ/τία.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.