Μετάβαση στο περιεχόμενο

Κέρδη από φωτοβολταϊκά


karavlaxos

Recommended Posts

Nα κανω μια ερωτηση.

Εστω οτι καποιος βαζει φ/β σε χωραφι, και εισπρατει απο την δεη Α€ το χρονο. Απο αυτο το ποσο, ποσα του μενουν "καθαρα" τελικα; Του μενουν

Α-0,23Α (ΦΠΑ) - 0,3Α (εφοσον ισχυσει το 30% για εε) = 0,47Α, ή κανω λαθος;

Link to comment
Share on other sites

Δεν είναι τόσο απλό

Δάνειο υπάρχει, αν ναί οι τόκοι είναι έξοδο οπότε αφαιραίτε απο το φορολογητέο, επίσης οι αποσβέσεις το ίδιο.

Τέλος έχει έξοδα ασφάλισης και συντήρησης, φύλαξης κ.α οπότε η εξίσωση είναι πολυπαραμετρική.

Μάλλον όμως η συζήτηση θα πρέπει να πάει σε άλλο topic

Link to comment
Share on other sites

Το ερωτημα ειναι θεωρητικο. Δεν ειναι πραγματικο. Αυτο που θελω να ξεκαθαρισω ειναι αμα απο τα λεφτα που του δινει η δεη αφαιρει (πληρωνει) καποιος 23% για ΦΠΑ, και επισης αν φορολογειται για το εισοδημα αυτο (το συνολικο ή μετα την αφαιρεση του φπα) σαν εε .

Ευχαριστω

Edited by karavlaxos
Link to comment
Share on other sites

Τα μαμήσαν όλα. Το 30% flat rate στους επαγγελματίες που λέγαν αρχικά ,αντί να το κατεβάσουν στο 20% όπως θα περίμενε κανείς(βαριά 25%) γιατί είναι συνήθης τακτική στα τροικανά μέτρα να ζητάνε εκφοβιστικά 100 για να πάρουν 70 στο τέλος κι ετσι να έρχεται πιο "γλυκά"......οι Μ^λ@ques το ανέβασαν 35% !!!! Και είδα σήμερα η μαιμού ο Παπαγεωργίου να δηλώνει οτι τελικά θα μπέι και έκτακτη εισφορά από πάνω.

Είναι δυνατόν οι παραγωγοί φ/β που εκ των πραγμάτων δεν κρύβουν ούτε δεκάρα να φορολογούνται 35% και παράλληλα να μπαίνει και έκτακτο κούρεμα στο τζίρο ;;;; Μήπως να στήσουνε και .... ;;;;;;

 

karavlaxos ,στην ενέργεια το ΦΠΑ είναι 13 όχι 23. Κι όπως σε όλες τις επιχειρήσεις το εισπραττόμενα ΦΠΑ από τον πωλητή αποδίδεται στο κράτος , δεν αποτελεί φορολογητέο εισόδημα γιατί απλά δεν νοείται ως εισόδημα. Επίσης εννοείται πως όταν λέμε οτι η ταρίφα είναι τόσα λεπτα , σε αυτήν την τιμή δεν περιλαμβάνεται φπα, είναι καθαρό εισόδημα. Αλλά με αυτά που γίνονται καλύτερα να μην πω τι εισόδημα είναι.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.