Μετάβαση στο περιεχόμενο

Μεταβίβαση Σταθμού Αυτοκινήτων (parking)


Recommended Posts

Καλημέρα!

 

Κατά τη διάρκεια μεταβίβασης ενός σταθμού αυτοκινήτων (parking - πλυντήριο), μου ζητήθηκε από το Υπουργείο Συγκοινωνιών να συντάξω μία τεχνική έκθεση. Ξέρει κανείς τι πρέπει να περιλαμβάνει αυτή η έκθεση και πόσο αναλυτική οφείλει να είναι?

 

Ο σταθμός αυτοκινήτων είχε στο παρελθόν αντλίες βενζίνης και ανάλογες δεξαμενές. Αργότερα, όμως, αυτές καταργήθηκαν, οι δεξαμενές εκκενώθηκαν, γέμισαν με νερό και σφραγίστηκαν (σύμφωνα πάντα με τον ιδιοκτήτη). Επομένως, το υπουργείο ζητάει - στην ουσία - μια τεχνική έκθεση, στην οποία θα αναφέρονται και αυτές οι αποξηλώσεις.

 

Ξέρει κανείς περισσότερες λεπτομέρειες πάνω σε αυτό το θέμα?

Link to comment
Share on other sites

Τα βασικά της τεχ, έκθεσης είναι που βρίσκεται, πόσα τ.μ. είναι ο σταθμός, πότε έκδόθηκε η πρώτη άδεια, τι τροποποιήσεις έχουν γίνει μέχρι τώρα στην άρχική άδεια και ποιος είναι ο παλιός και ο νέος εκμεταλλευτής του.

 

Τα ειδικά είναι, πόσα αυτοκίνητα μπορεί να εξηπηρετήσει (θεσεις δηλαδή) και σε ποιά κατηγορία ανήκει, τι σύστημα εξυπηρέτησης έχει (αυτόματο ή με προσωπικό), τι Η/Μ συστήματα υπάρχουν (ηλεκτρική εγκατάσταση, σύστημα πυρασφάλειας, εξαερισμού, κλπ), τι εγκαταστάσεις εξυπηρέτησης υπάρχουν (πλυντήριο όπως λες).

 

Δεν θυμάμαι κάτι άλλο, πάντως ρίξε και μια ματιά στα παρακατω:

 

- ΠΔ 455/76 (ΦΕΚ 169 Α) - άρθρο 17 όπως τροποποιήθηκε με :

- ΠΔ 379/80 (ΦΕΚ 105 Α) και

- ΠΔ 326/91 (ΦΕΚ 117Α)

 

αναφέρονται στην άδεια ίδρυση και λειτουργίας Σταθμών Αυτοκινήτων και τις εγκαταστάσεις εντός αυτών που μπορούν να έχουν

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Καταρχήν θα πρέπει να δεις την ισχύουσα άδεια του σταθμού. Αν ο τότε ιδιοκτήτης δεν είχε τροποποιήσει την άδεια αφού έβγαλε τις δεξαμενές, θα ισχύει η παλιά άδεια σταθμού αυτοκινήτων με πρατήριο υγρών καυσίμων. Επομένως, εσύ τώρα πρέπει να ξεκινήσεις διαδικασίες για τροποποίηση της άδειας λειτουργίας σταθμού αυτοκινήτων μετά από αποξήλωση δεξαμενών υγρών καυσίμων, δηλαδή να βγάλεις άδεια αμιγούς σταθμού αυτοκινήτων χωρίς καύσιμα. Επίσης, πρέπει να ελέγξεις και να τροποποιήσεις αντίστοιχα τα λοιπά πιστοποιητικά (πυροπροστασία, περιβάλλον).

  • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.