Μετάβαση στο περιεχόμενο

Ποιο είδος θερμομόνωσης είναι πιο αποτελεσματικό;


antoinette

Recommended Posts

καλημερα σε όλους

αυτη στην στιγμή κανω μια μελέτη θερμομόνωσησ στο adapt και με προβληματίζει το πρακτικό κομματι αυτης της μελέτης....

 

ποιο είδος θερμομόνωσης ειναι πιο αποτελεσματικό? Η εσωτερική, η εξωτερική θερμομόνωση ή αυτή που το μονωτικό υλικό τοποθετείται μεταξύ δύο δρομικών τοίχων ?

και πωσ υλοποιήται η καθε μία?

 

γιατι θέλω αυτη η μελέτη να ειναι πρακτικά εφαρμόσιμη..... :oops:

 

Παρατήρηση: Τα κεφαλαία απαγορεύονται τόσο στο κείμενο των δημοσιεύσεων όσο και σ' αυτό των τίτλων.

Οι τίτλοι των θεμάτων πρέπει να είναι συγκεκριμένοι και όχι γενικοί όπως "θερμομόνωση", "μία ερώτηση", "μία απορία", "αμοιβές μηχανικών" κλπ

Παρακαλώ διαβάστε τους Κανόνες Συμμετοχής του forum.

Ευχαριστώ, Χάρης.

Link to comment
Share on other sites

antoinette να σε ρωτησω κατι; Εχεις ανοιξει 8 θεματα. Απο αυτα τα 5 δεν εχουν σωστους τιτλους. Δηλαδη μικρα γραμματα και τονισμενα. Δεν ξερω. Τοσο δυσκολο ειναι;

Link to comment
Share on other sites

H συνήθης διαδικασία: Εξηλασμένη πολυστερίνη 3 ή 5cm εξωτερικά σε περιμετρικές δοκούς τοιχία και υποστυλώματα, στην κάτω πλευρά των πλακών οροφής πυλωτής (και υπογείων) και δώματος (στο οποιο μπορείς να μονώσεις και από πάνω π.χ. μη βατό ή στέγη) και 5cm εσωτερικά (ή/και πετροβάμβακας) κατά τη διάρκεια χτισίματος διπλού δρομικού και καρφωτά στα συρόμενα. Υποθέτω ότι κάτι τέτοιο ήθελες και ελπίζω να βοήθησα.

Link to comment
Share on other sites

Η εξωτερική είναι η καλύτερη αλλά και η ακριβότερη.

Μείον εκτός της τιμής ότι αργεί να ζεσταθεί ο χώρος.

Link to comment
Share on other sites

στα συν της εξωτερικής ότι συνήθως είναι πιο οικονομικη η θέρμανση και ο δροσισμός καθ' όλη τη διάρκεια του έτους (για κατοικίες)

Link to comment
Share on other sites

Η εσωτερική χρησιμοποιείται όπου θέλουμε ταχύτερα αποτελέσματα

 

χώρους data

χώρους πολύτιμων υλικών που επηρρεάζονται σε συνδιασμό με σύστημα closed control

εξοχικές κατοικίες που πάμε για ΣΚ

Link to comment
Share on other sites

Η εξωτερική θερμομόνωση υπερτερεί γιατί κατά τη γνώμη μου είναι η μόνη που περιορίζει σημαντικά τις θερμογέφυρες (μειώνει τις θερμικές απώλειες).Για κτίσματα μόνιμης διαμονής είναι το ιδανικώτερο,αφου γίνεται εκμετάλευση του συνόλου της θερμοχωριτικότητας των δομικών στοιχείων και προστατεύεται το κέλυφος του κτιρίου από τις θερμοκρασιακές μεταβολές και την υγρασία.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Θερμομόνωσης ο συνολικός συντελεστής θερμοπερατότητας εξαρτάται από τους συντελεστές θερμοπερατότητας του κάθε στρώματος και από το πάχος τους αλλά όχι από τη σειρά με την οποία αυτά τοποθετούνται. Τουλάχιστον βάσει κανονισμού δεν αποδεικνύεται η υπεροχή της εξωτερικής θερμομόνωσης έναντι των άλλων.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Γεια σας.

Θα ήθελα να σας ρωτήσω το εξής: τι είναι καλύτερο να χρησιμοποιούμε για εξωτερική θερμομόνωση, εξηλασμένη ή διογκωμένη πολυστερίνη;ιδιαίτερα για ενα μέρος που έχει αρκετή υγρασία(νήσί). Υπάρχει περίπτωση να ένα απο αυτά τα υλικά να "μαδίσει", ή να αλλοιωθεί με τα χρόνια;

σας ευχαριστώ πολύ.

Link to comment
Share on other sites

@dimidimi73

 

Αν το εξετάσεις σύμφωνα με τον κανονισμό θερμομόνωσης και μόνο τότε όντως θα οδηγηθείς στο ανωτέρω συμπέρασμα . Το πρόβλημα είναι ότι ο Κανονισμός Θερμομόνωσης εκπονήθηκε το 1979 και σήμερα μετά από 30 χρόνια είναι τουλάχιστον παρωχημένος. Η συγκεκριμένη παράμετρος (σειρά τοποθέτησης) δεν είναι η μόνη την οποία και αγνοεί. Ενδεικτικά αναφέρω τον προσανατολισμό του κτιρίου και τον ηλιασμό.

 

Το θέμα του ενεργειακού σχεδιασμού κτιρίων πρέπει να εξετάζεται σφαιρικά και από τη σκοπιά της συνολικής ενεργειακής κατανάλωσης. Η τήρηση ενός "λογιστικού" ορίου από μόνη της δε σημαίνει τίποτα.

Link to comment
Share on other sites

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε προκειμένου να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Πρέπει να είστε μέλος για να μπορέσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Κάντε μια δωρεάν εγγραφή στην κοινότητά μας. Είναι εύκολο!

Εγγραφή νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Εάν έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
×
×
  • Create New...

Σημαντικό

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώνουμε το περιεχόμενο του website μας. Μπορείτε να τροποποιήσετε τις ρυθμίσεις των cookie, ή να δώσετε τη συγκατάθεσή σας για την χρήση τους.